33,2309$% 0.34
36,2864€% 1.28
2.608,03%0,23
4.231,00%0,63
10.473,47%-3,01
1963135฿%-1.9886
91455Ξ%-4.87433
TUZLA’DA İKİ RİSKLİ BİNA DAHA KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA YIKILDI
“TUZLA’YI DEPREM GÜVENLİ ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”
“99 DEPREMİNDEN SONRA YIKIM KARARI ALINAN TÜM BİNALARI BOŞALTTIK”
Tuzla Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ Sonrası, İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü Tarafından ‘Orta Hasarlı’ Olarak Tespit Edilen İki Bina Daha Resmi Prosedürlerin Tamamlanmasının Ardından Hak Sahiplerinin Rızasıyla Kentsel Dönüşüm Çerçevesinde Yıkıldı. İş Makinasının Koltuğuna Oturarak İlk Kepçeyi Vuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şimdiye Kadar Deprem Dönüşümü Kapsamında Gerçekleştirdiğimiz 3 Bin Binada Yaklaşık 20 Bin’e Yakın Bağımsız Bölümde Yıkım ve Dönüşüm İşlemlerini Tamamladık. Bu Süreçte En Önemli Rol Vatandaşlarımıza Aittir, Onlar Bizim Hikayelerimize Ortak Olan Hak Sahipleri ve Ev Sahipleridir.” Dedi.
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ Sonrası, ‘İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü’ Tarafından ‘Orta Hasarlı’ Olarak Tespit Edilen İki Bina Daha Resmi Prosedürlerin Tamamlanmasının Ardından Hak Sahiplerinin Rızasıyla Kentsel Dönüşüm Kapsamında Yıkıldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Öncülüğünde Son 13 Yılda 3 Bin 95 Bina, Yaklaşık 20’bin’e Yakın Bağımsız Bölümün Dönüşümüne İmza Atan Tuzla Belediyesi 60’a Yakın Site’nin Dönüşümü İçin Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor. Yıkım Kararı Alınan Binalarda İş Makinasının Koltuğuna Oturarak İlk Kepçeyi Vuran Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Özellikle Kentsel Dönüşüm İçin Cumhurbaşkanımızın Direktifleriyle Sürdürülen Seferberliği Değerli Buluyoruz. Eğer Gerçekleşmezse, Deprem Güvenli Evlerin Yapılmasının Hepimizin Ortak Sorunu Olduğunun Bilincindeyiz. Bu Sorunu Birlikte Aşacağız.” Dedi.
İstasyon Mahallesi ve Aydınlı Mahallesinde Risk Taşıyan İki Binanın Yıkımını Gerçekleştiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Yaptığı Açıklamada Şu İfadelere Yer Verdi. “Bugüne Kadar Sayısız Hizmet Gerçekleştirdik ve Birçok Yıkım ve Kentsel Dönüşüme İmza Attık. Bu Yıkımlar Aslında Hizmet ve Eser Siyasetimiz İçin Oldukça Önemli Bir Yer Tutuyor. Kentsel Dönüşüm Başlığı Altında, Yıkımlarımızla Birlikte Yeni Hikayeler Ekliyoruz. Yaptığımız Her İşte, Kelimelerin Bir Hikaye Oluşturduğunu ve Anlamlı Öykülerin Bir Araya Geldiğini Görüyoruz. Bunları, Kurumlarımız, Vatandaşlarımız ve Paydaşlarımızın Desteğiyle Birlikte Gerçekleştiriyoruz. Yıkımların Hizmet ve Eserlerimiz İçin Büyük Bir Önemi Bulunmaktadır. Bugün Orta Hasarlı Bir Binayı Yıkıyoruz. Önemli Birkaç Yıkım Daha Gerçekleştirmiştik ve Her Gün Yeni Yıkımlarla Karşı Karşıyayız.”
99 DEPREMİNDEN KALAN 27 BİNAYI BOŞALTTIK
Başkan Yazıcı Sözlerine Şöyle Devam Etti. “Son Depremde Hasar Gören 99 Binadan Geçen Yıl İtibari İle 28 Tanesi Kalmıştı. Depremden Sonra, 16 Mart Depreminden Sonra Diğerlerini Tamamen Boşalttık. İlk Başta Dört Tanesi Kalmıştı, Sonra Üç Tanesi de Boşaltıldı. Bu Binaların Dönüşümünü Yaparken Aynı Zamanda Tuzla’da Birçok Binayı Yıktık. Şimdiye Kadar Deprem Dönüşümü Kapsamında Gerçekleştirdiğimiz 3,095 Bağımsız Bölümde Yaklaşık 20 Bin’e Yakın Bağımsız Bölümde Yıkım ve Dönüşüm İşlemlerini Tamamladık. Bu Süreçte En Önemli Rol Vatandaşlarımıza Aittir, Onlar Bizim Hikayelerimize Ortak Olan Hak Sahipleri ve Ev Sahipleridir.”
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE EN ÖNEMLİ ROL VATANDAŞLARIMIZA AİTTİR”
Her Yıkılan Binan Kendi İçin de Bir Hikaye Barındırdığını Söyleyen Yazıcı, “Bugüne Kadar Vatandaşımızla Birlikte Birçok Görüşme Gerçekleştirdik ve Hikayeyi Birlikte Oluşturduk. Bu Görüşmeler Sonucunda Yıkım Kararı Aldık. Kentsel Dönüşümde En Önemli Rol Vatandaşlarımıza Aittir ve İşe Başlamadan Önce Onların Kararını Almak İstiyoruz. Bu Dönüşüm Hikayelerini Arkadaşlarımızla Birlikte Devam Ettiriyoruz. Özellikle Kentsel Dönüşüm İçin Cumhurbaşkanımızın Direktifleriyle Sürdürülen Seferberliği Değerli Buluyoruz. Eğer Gerçekleşmezse, Deprem Güvenli Evlerin Yapılmasının Hepimizin Ortak Sorunu Olduğunun Bilincindeyiz. Bu Sorunu Birlikte Aşacağız.” Dedi.
“TUZLAYI DEPREM GÜVENLİ BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İÇİN HEP BERABER UĞRAŞIYORUZ”
Başkan Yazıcı, “Biraz Önce Yıkmış Olduğumuz Bina ve O Binanın 99 Depreminden Sonra Birçok Görüşmelerle Güçlendirme, Onarılma, Mirastı, Arkadaşların Aile Bireyleriyle Birlikte 2023 Yılına Kadar Deprem Güvenli Hale Getirme Çabaları Yeterli Olmadı. Nisan Ayından İtibaren Başvurdukları Kentsel Dönüşüm Başvurusu, Nisan Sonrası Mayıs İtibari İle de Kentsel Dönüşüm Kararı Alınıp 8 Gün Sonra Bugün Yıkımlarını Yapıyoruz. Tuzlayı Deprem Dönüşümüyle Beraber Daha Güvenli Deprem Güvenli Bir Şehir Haline Getirmek İçin Hep Beraber Uğraşıyoruz.” Dedi.
TUZLA BELEDİYESİ ÇANAKKALE YANGINI İÇİN SEFERBER OLDU