33,2309$% 0.34
36,2864€% 1.28
2.608,03%0,23
4.231,00%0,63
10.473,47%-3,01
1963135฿%-1.9886
91455Ξ%-4.87433
Tuzla Kent Konseyi 4.Dönem 2.nci Olağan Genel Kurul Toplantısını Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezinde Gerçekleştirdi. Tuzla Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak Konseyin İlkesini, Çok Ses, Çok Renk, Çok Nefes Olarak Açıkladı.
Tuzla Kent Konseyi’nin 4. Dönem 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla Başlayan Divan Başkanlığını Recep Demir’in Yaptığı, Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak’ın Başkanlığında Gerçekleştirilen Toplantıya Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Başhekim Fatma Yazıcı, Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Gruplarının Başkan ve Temsilcileri İle Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri Katıldı.
Kent Konseyi Başkanı Funda Torlak’ın Açılış Konuşmasını Yaptığı Genel Kurulda İlkemiz; Çok Ses, Çok Renk, Çok Nefes Olarak Açıkladı. Kent, Yeniliklerin ve Buluşların, Ekonomik Gelişmenin, Sanayileşmenin, Askeri, Dini ve Ekonomik Örgütlenme İle Siyasi Değişimlerin, Yeni Değerler ve Tutumların, Özgürlüklerin, Yabancılarla Karşılaşmanın, İşlevsel Farklılaşmanın, Biyolojik ve Kültürel Çeşitliliğin, Kozmopolitleşmenin, Sosyalleşmenin, Uygarlaşmanın ve Örgütlü Kontrolün Mekanlarıdır.
Kentler Geleneksel Toplumlardan Modern Toplumlara Dönüşüm, Tarım Toplumundan Sanayi Toplumuna Geçiş, Cemaatten Cemiyete Geçiş, Basit Toplumlardan Karmaşık Toplumlara Geçiş, Olarak Tanımlanmıştır.
Kent Kültürüne Ait Değer, Davranış ve Tutumların Benimsenmesi Olarak Tanımlanabilir.
Kentleşme de İse Kentlerde Oturan İnsanların Sayısı Veya Toplam Nüfusa Oranının Değil, Kentlerin Bireye ve Toplumsal Yaşama Etkilerinin Düşünülmesi Gerekir.
‘Bir Yaşam Biçimi Olarak Kentlilik” Adlı Makalede Kent Yalnızca Yaşanan Bir Mekân Değil, Aynı Zamanda İnsanları Etkileyen, Onlardan Etkilenen Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Bileşenleri İçeren Bir Bütündür.
Kentleşme Hayat Tarzında ve Dünya Görüşünde Meydana Gelen Değişiklikler İle İlgilidir.
Kent Tarifleri İçerisinde Mutlaka Bir Sistemsel Organizasyona, Organizasyon Sonucunda İse Değişim ve Dönüşümden Bahsedilmektedir. Dolayısıyla Kentlerde Bahsi Geçen Sistemi Oluşturmak İçin Tarihin Her Döneminde Bir Yönetim Biçiminden Söz Edilir.
İlk Kentler İle Günümüz Kentleri Arasındaki Farklılık, İnsanlık Tarihinin Yol Haritalarında İzlenebilir.
Kent Konseyleri Kent’in Yönetimden Yönetişim Anlayışına Yani Ortak Yönetim Birlikte Yönetmek Anlamına Gelen Yönetimden Farklı Olarak Etkileşim ve İletişim Kavramlarını Barındıran Çok Aktörlü ve Toplumsal Ortaklıklara Dayalı Anlayışa Evirilmesiyle Anlam Bulmuş Organizasyonlardır.
Dolayısıyla;
Kent Konseyi: Kent Yaşamında, Kent Vizyonunun ve Hemşerilik Bilincinin Geliştirilmesi, Kentin Hak Ve Hukukunun Korunması, Sürdürülebilir Kalkınma, Çevreye Duyarlılık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Saydamlık, Hesap Sorma ve Hesap Verme, Katılım, Yönetişim Ve Yerinden Yönetim İlkelerini Hayata Geçirmektedir. Sivil Toplumun Yerel Yönetimlerde Karar Alma Süreçlerine Katılımı Kent Konseylerinin Kucaklayıcı Yapısı İle Kolaylaşmıştır.
Kent Konseyi; Merkezi Yönetimin, Yerel Yönetimin, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarının ve Sivil Toplumun Ortaklık Anlayışıyla, Hemşerilik Hukuku Çerçevesinde Buluştuğu; Kentin Kalkınma Önceliklerinin, Sorunlarının, Vizyonlarının Sürdürülebilir Kalkınma İlkeleri Temelinde Belirlendiği, Tartışıldığı, Çözümlerin Geliştirildiği Ortak Aklın ve Uzlaşmanın Esas Olduğu Demokratik Yapılar İle Yönetişim Mekanizmalarıdır.
Kent Konseyi: Yerel Düzeyde Demokratik Katılımın Yaygınlaştırılmasını, Hemşerilik Hukuku ve Ortak Yaşam Bilincinin Geliştirilmesini, Çok Ortaklı ve Çok Aktörlü Yönetişim Anlayışının Benimsenmesini Sağlar.
Kent Konseyi, Dayanışma İçinde İlişkilerin Hâkim Olduğu Bir Kent Oluşturulması Konusunda Faaliyetlerini Sürdürmektedir
Kent Konseyinin En Önemli İşlevi, Kentteki Tüm Paydaşları Bir Araya Getirerek, Tüm Kenti Kucaklayan Bir Ortak Akıl Oluşturmasıdır.
Bu Anlayış Katılımcı Demokrasinin En Üst Seviyede Vücut Bulmuş Halidir. Bu Anlayış Karar Alma Süreçlerin de Sivil Toplum Temsilcilerine Görüş Belirtme İmkânı Sunarak Tüm Üyelere Toplumda Pay Verir ve Böylelikle Sosyal Dayanışma ve Aidiyet Duygusunu Geliştirir. Bu Noktada Kentli Haklarının Hayata Geçirilebilmesi Adına Kent Konseyleri Gerek Merkezi Gerek Yerel Yönetişim Alanının İçinde Etkili Mekanizmalardır.
Demokrasi Her Türlü İmtiyaz Veya Hiyerarşi Karşısındaki Eşitlikçi Güçtür. Demokrasi Bireyden Daha Çok Toplumu, Özel Çıkardan Daha Çok Kolektif Yararı Temsil Eder.
Kentin Toplumsal Yaşamında Aktif ve Sürekli Katılımın Erdemleri Önemsenmeli, Desteklenmeli, Sahip Çıkılmalıdır.
Bana Göre Tuzla’mız Adına Kıymetli Bulduğum ve Gördüğüm En Önemli Şans/Kentini, Demokrasiyi, Katılımı, Yönetişimi İçselleştiren Sıkı Sıkıya Sahip Çıkan, Destekleyen Kentimizin Kıymetli Kaymakamı, Kentimizin Kıymetli Belediye Başkanı, Siyasi Partilerimizin Başkanları, Muhtarlarımız, Organize Sanayi Bölge Temsilcilerimiz, Üniversitelerimiz, Kamu Kuruluşlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza Kent ve Kentli Adına İçtenlikle Teşekkür Ediyorum.
Tuzla Kent Konseyi Olarak Hoşgörü Cesaret, Birleştirici, Dost ve Samimi Duruşumuzla Daha Güçlü Bir Gönüllü Ağını Oluşturduğumuza İnanıyoruz. İlkemiz,
Çok Ses
Çok Renk
Çok Nefes
Çok Ses Derken Fikirlerin Tartışılacağı Özgür Bir Ortamdan Bahsettik ve Her Fikre Açık Olduk. Çok Renk Derken Ayrımsız Bir Yöntem Anlayışı Belirledik ve Toplumun Tamamını Kucaklayıp Onlarla Birlikte Hareket Ettik.
Çok Nefes Derken Doğaya Canlılara ve Çevreye Duyarlı Olduk ve Bu Bizim Genel Yönetim Anlayışımızdır.
Tuzla Kent Konseyi Başkanı ve Yönetim Kurulu Olarak İlk Dönem İçin 2 Yılımızı Tamamladık, Ne Yazık Ki İlk Seçimi Yaptığımız 14 Şubat 2020 Tarihinden Hemen Sonra Yaşanan Covid-19 Salgını Sebebiyle Keyifli Bir Dönem Geçirdiğimiz Söylenemez. Bu Sürecin Zorlu Dönemlerinde İmkanlar Elverdiğince Görevimizi de İhmal Etmedik. 2 Yıl Boyunca Bana Yol Arkadaşlığı Yapan Kentine Gönüllü Özveri İle Faydalı Olma Mücadelesi Veren 76 Kişilik Yürütme Kuruluma, 3 Meclis Başkanım ve Üyelerine, 20 Çalışma Komisyonu Başkanım ve Üyelerine Tuzlamız İçin Gönüllü Olarak Görev Yapan Herkese Canı Gönülden Bir Kere Daha Teşekkür Ediyorum İfadelerini Kullandı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı ve Tuzla Kaymakamı Ali Akça Da Birer Konuşma Yaptığı Genel Kurulda Birlik Beraberlik Mesajları Verdiler.
Toplantıda, Kent Konseyinin Başkan, Yürütme Kurulu Üyelerinin Seçimi Yapıldı. Tüm Kararların Oybirliğiyle Alındığı Toplantıda, Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluştu;
FUNDA TORLAK (BAŞKAN)
FİRDEVS TORLAK
AHMET KARAKAŞLI
ALEV TUTKUN
ALİ ATAMIŞ
ALİ CİHAN SEVİLMİŞ
ALPTEKİN TOPAL
ARZU ERGÜN
AVNİ ER
AVNİ RAKICI
AYŞEGÜL DURAN
AYŞEGÜL TÜRKER
AYTEKİN AKKURT
BERKAN ATAMAN
BEYZANUR BAŞTÜRK TOSUN
BİROL KÜTÜK
BÜLENT KARAKURT
CEVDAT BUDAK
CEVHER KILIÇ
CUMALİ KELEŞ
ÇİLER ÖNER
DİDEM KASAPOĞLU
DOĞAN BİÇER
DURMUŞ KARASOY
EMRULLAH ÇETİN
ENGİN KILIÇ
ERGİN ŞİRİN
ERHAN SAYAN
ERKAN KARADUMAN
ESRA KÖTEN
FATMA ÇETİN
FATMA NUR ŞENGÜL
FERDANE YILMAZ
FİGEN VARLI
FUNDA SEVİNÇ
GULİZ MUGAN
GÜLŞEN YERLİ
HAKAN CİĞER
HAKAN MANİCİ
HAKAN TUNÇTÜRK
HAMZA TÜRKER
HASAN ELBUZ
HASAN MISIR
HÜSEYİN KURT
İBRAHİM DORUK
İREM BAYRAMOĞLU
KEMAL NADİR DÖNMEZ
KEZBAN DİNÇEL
MEHMET AYKAÇ
MEHMET ÇAKIR
MEHMET ÖZDURMAZ
MEHMET UŞEN
MELEK KOÇ
MERT ÇELİK
MERVE KOÇOĞLU AKKOL
MERVE ORHAN
MERVE TORBALI
MERVE YILMAZ DEVRAN
MERYEM ARIKOK
MERYEM YILMAZ
METİN ÇANGIR
MUHAMMET BAŞAK
MUSTAFA DALYAN
MUSTAFA HANÇER
MUTLU BOZKURT
MÜRVET MEMO
NACİ YEŞİLKIR
NEVİN ER
OĞUZHAN GÜREL
PINAR ERTEM
RECEP DEMİR
SAVAŞ KARAOĞLANOĞLU
SEMA ÖZLER KAPLAN
SEVİL ACIPINAR SÖNMEZ
SEYHAN ATÇI
SEZGİ AKPINAR
SİNAN VURGUN
ŞAHİN ÇAT
ŞENGÜL ÖZPAGADA
TÜLAY OKUTUCU
UĞUR ÇAM
VOLKAN BEŞİROĞLU
ZEHRA AKDENİZ
ZEKERİYA GÜNDOĞDU
ZELİHA YAŞAR ALGÜL
MEVLÜDE TEBER ÖZTÜRK
YUSUF ERDOĞDU
MEHMET AYKUT
TUZLANIN YÖNETİCİLERİ OKUYOR