DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a
  • Selam Tuzla
  • TÜRKİYE HABERLERİ
  • YUNANİSTAN 29 EKİM’İ, TÜRKİYE İSE 28 EKİM’İ KAPSAYACAK ŞEKİLDE İLAN ETTİĞİ NAVTEX’LERİ İPTAL ETTİ

YUNANİSTAN 29 EKİM’İ, TÜRKİYE İSE 28 EKİM’İ KAPSAYACAK ŞEKİLDE İLAN ETTİĞİ NAVTEX’LERİ İPTAL ETTİ

Güvenlik Kaynakları, Yunanistan’ın 29 Ekim’i, Türkiye’nin İse 28 Ekim’i Kapsayacak Şekilde İlan Ettiği NAVTEX’leri İptal Ettiğini Açıkladı.

Yunanistan’ın 29 Ekim’i, Türkiye’nin İse 28 Ekim’i Kapsayacak Şekilde İlan Ettiği Navtex’leri Karşılıklı Olarak İptal Ettikleri, Bununla Birlikte Türkiye’nin Doğu Akdeniz Ve Ege’deki Sorunların Diyalogla Çözümünden Yana Olduğunu Göstermek İçin Akdeniz’de Daha Önce Planlanan Atışlı Eğitimlere İlişkin İlan Ettiği Navtex’i De Bir Defaya Mahsus Olmak Geri Çektiği Bildirildi.

Güvenlik Kaynaklarından Alınan Bilgiye Göre, Türkiye Daha Önce De Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve İlgili Bakanların Belirttiği Gibi Doğu Akdeniz Ve Ege’deki Sorunların Çözümünde Uluslararası Hukuk, İyi Komşuluk İlişkileri, Diyalogdan Ve Siyasal Çözümlerden Yana Olmayı Sürdürüyor.

Bu Kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Nato Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Görüşmesi Sonrasında Kararlaştırılan Ve Hayata Geçirilen Türkiye-Yunanistan Askeri Heyetleri Arasındaki “Ayrıştırma Usullerinin” Ele Alındığı Teknik Toplantılarına Destek Vererek Ön Koşulsuz Katılan Türkiye, İyi Niyetini Gösteren Birçok Adımı Da Atmaktan Çekinmedi.

Nato Üyesi 30 Ülkenin Savunma Bakanlarının Katılımıyla Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleştirilen Ve İki Gün Süren Nato Savunma Bakanları Toplantısı’nda Da Yapıcı Tavrını Sürdüren Türkiye, Bir Teklifi İle De İttifak Üyesi Ülkelerin Takdirini Topladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Teklifi Üzerine Türkiye Ve Yunanistan İlan Ettiği Navtex’leri İptal Etme Karar Aldı. Nato Genel Sekreteri Ve Yunan Savunma Bakanı’nın Da Destek Verdiği Teklif Kapsamında Yunanistan 29 Ekim, Türkiye İse 28 Ekim’i Kapsayacak Şekilde İlan Ettikleri Navtex’leri İptal Etme Kararı Aldı.

Nato Karargahı’nda Yapılan Koordinasyon Ve Çalışmanın Ardından Söz Konusu Navtex’ler İptal Edildi. Bunların Yanı Sıra Türkiye Bu Olumlu Rüzgara Destek Vermek Üzere Yeni Bir Adım Daha Attı. Bu Kapsamda, Akdeniz’de Daha Önce Planlanan Atışlı Eğitimlere İlişkin Navtex De Bir Kereye Mahsus Olmak Üzere Ve İyi Niyet Göstergesi Olarak İptal Etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Da Konuya İlişkin Yaptığı Değerlendirmelerde, “Biz Diyaloğu, Görüşmeleri, Uluslararası Hukuku Desteklediğimizi, İyi Komşuluk İlişkilerinden Yana Olduğumuzu İfade Ederken Türkiye’nin Hak Ve Menfaatlerinin Korunması Ve Kollanması Konusunda Azimli Ve Kararlı Olduğumuzu Da Herkesin Bilmesi Lazım” İfadelerini Paylaşıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 2198 KİŞİYE COVİD-19 TANISI KONULDU, 75 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP