DOLAR

32,4301$% -0.11

EURO

34,7246% 0.43

GRAM ALTIN

2.469,19%-0,67

ÇEYREK ALTIN

4.224,00%-1,86

BİST100

9.530,47%-0,18

BİTCOİN

1971239฿%-3.77928

ETHEREUM

96244Ξ%-3.57822

a

YEŞİLAY TUZLA ŞUBE BAŞKANI TÜLİN SAYIN “SİGARAYI BIRAK HAYATI BIRAKMA”

Günümüzde Tütün Kullanımı, Dünyada Tek Başına En Önemli Ölüm Nedeni. Her Yıl Tütün Kullanımı 5 Milyondan Fazla Kişinin Ölümüne Yol Açıyor. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Dolayısıyla Bir Açıklama Yapan Yeşilay Tuzla Şube Başkanı Sayın; “Sigara, Fiziksel, Sosyal ve Ekonomik Bakımdan Yıkıcı Sonuçlara Yol Açan Ciddi Bir Bağımlılıktır” Açıklamasında Bulundu.

Sigaranın Dünyada Her Yıl 5 Milyon, Ülkemizde de Her Yıl 100 Binden Fazla İnsanın Hayatına Mal Olduğunu Belirten Sayın, “ Önemli Bir Halk Sağlığı Sorunu Olan Sigara Kullanımı Aynı Zamanda Birey ve Ülke Ekonomisine Olumsuz Yönde Etkileyen Alışkanlıktır. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü İçin Yapılan Etkinliklerin Amacı, Sigaranın Zararları Konusunda Toplumsal Farkındalık Oluşturmaktadır”. Diye Konuştu. Ramazan Ayının Bağımlılıklarından Arınmak İçin de Bir Fırsat Olduğunu Belirten Tülin Sayın “Ramazan Güzelliklerin Başlangıcıdır, Kötü Olan Ne Varsa Uzaklaşmanın Ayıdır, İstiyoruz ki Bu Ramazan Ayında Bize, Sevdiklerimize Zarar Veren Tüm Bağımlılıklardan Uzaklaşmak İçin “Söz” Verilsin, Bu Ayın Ruhuna Yakışır Şekilde İyilik, Sağlık, Güzellik Yaygınlaşsın.”

Dünya Akciğer Vakfı, Mevcut Eğilimin Sürmesi Halinde Bu Yüzyılda 1 Milyar Kişinin Sigara İçmesi ya da Dumana Maruz Kalması Yüzünden Hayatını Kaybedeceğini Bildirdi. Vakıf, Sadece 2013 Yılında 6 Milyondan Fazla Kişinin Tütünün Neden Olduğu Hastalıklar Yüzünden Öldüğünü Açıkladı. Dünya Akciğer Vakfı ve Amerikan Kanser Derneği’nce 2013 Yılı Verilerine Dayanılarak Hazırlanan Küresel Tütün Atlası’na Göre, Dünyada Yılda 5 Trilyon 800 Milyardan Fazla Sigara İçiliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) İstatisliklerine Göre 2030 Yılına Kadar Tütün Kullanımı Nedeniyle Her Yıl 8 Milyondan Fazla İnsan Daha Hayatını Kaybedecek.

ÇOCUK ÖLÜMLERİNİN KAYNAĞI PASİF İÇİCİLİK  

Yeşilay Dergisi’nde Yer Verilen İstatisliklere Göre Pasif İçicilik Nedeniyle Yılda 600 Bin Kişi Hayatını Kaybediyor. Dünya Genelindeki Çocukların Neredeyse Yarısı, Sigara Dumanın Kirlettiği Havayı Teneffüs Etmek Zorunda Bırakılıyor. 2004 Yılı Verelerinde de Çocuk Ölümlerinin Üçte Birinin Kaynağı İse Pasif İçiciliğe Bağlanmıştı. Korkunç Olan Bu Oranın Giderek Artış Göstermesi. Öyle Ki; Dünyada 700 Milyon Çocuk, Kadın, Gebe ve Yaşlı Pasif İçicilikle Riski Altında. Ev Ortamında Sigara İçildiğinde Çocuklar Ortalama Günde 5 Sigara İçmiş Oluyor. Ani Bebek Ölümü Riski ve Çocuklarda Astım Solunum Enfeksiyonları 2,5 Kat Artıyor, Sigara Dumanına Maruz Kalan Çocuklarda Akciğer Kanseri ve Kronik Bronşit Daha Sık Görülüyor. Sigarayı Bırakmak İsteyenlerin Bir Uzman Desteğiyle Bu Süreci Kolaylıkla ve Doğru Bir Şekilde Atlatabileceklerini Belirten Uzmanlar, Yanı Sıra Yeşilay’ın Sağlık Bakanlığıyla Birlikte Hayata Geçirdiği “SİGARAYI BIRAK, HAYATI BIRAKMA” Kampanyası Kapsamında Hazırlanan Bırakabilirsin.Org Sitesinden de Faydalanabileceklerini Belirtiyor.

Yeşilay Tuzla Şubesinin Tuzla Marinada Gerçekleştirdiği Etkinliğe İstanbul Milletvekili Adayı Hacer Aktürk AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sakız AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Mali Müşavir Sebahattin Demirci Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr Turgut Özcan Toplum Sağlığı Başkanı Ahmet Karakaşlı AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı TUZSİAD Başkanı Erkan Yavuz Atagün Ensar Vakfı Tuzla Şube Başkanı Mustafa Selvitopi Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Dernek Başkanı Münire Güçlü Yeşilay Tuzla Yönetimi Katıldı.

İftar Saatine Kadar Gün Boyu Stand Açan Yeşilay Tuzla Şubesi Ayyıldız Sosyal Tesislerinde Yönetimine Bir İftar Verdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞKAN YAZICI TOKİNİN 5000 KİŞİLİK İFTARINDAN YENİ MÜJDELER VERDİ

HIZLI YORUM YAP