DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

YERLİ MALI YURDUN MALI

Miniklerden Yerli Malı Farkındalığı Orhanlı Kültür Merkezi’nde Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin Hazırladığı Yerli Malı Kermesine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Tülay Kalav, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak Katıldı.

“Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” Temasıyla Oluşturulan Etkinlikte Açem Bakkalı, Meyve ve Sebzelerin Yer Aldığı Stantlar Kuruldu. Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Kalav, Toplanan Bağışlarla Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneğine Yardımcı Olacağız Diyerek Sözlerine Başladı. Yerli Malı Haftasına Dikkat Çeken Kalav, “Ülkemizin Ürünlerini Kullanmanın Önemini Anlamak İçin Değerli Bir Gün. Memleketimizin Tüm Bölgelerinden, Şehirlerinden Oluşan Çok Kültürlülüğü ve Farklılıkları Zenginlik Olarak Görmekteyiz. Böyle Bir Günde Bizi Sofralarınıza Davet Ettiğiniz İçin ve Derneğe Yapılan Katkılardan Dolayı Teşekkür Ediyorum” Dedi.

Dr. Fatma Yazıcı, “Bugün Yerli Malı Haftası Nedeniyle Bir Aradayız. 1 Hafta Boyunca Okullarımızda Şenlikler Yapıldı. Kendi Öz Değerlerimize Değer Vermezsek Kaybolacaktır. Manevi Değerlerimizi Koruyarak Çocuklarımızı da Bu Bilinçle Yetiştirmeliyiz. Gelenek, Görenek ve Yemeklerimizi Unutmamalı Geleceğe Taşımalıyız. Toplumun Yarısı Kadın, Diğer Yarısını da Yetiştiren Kadındır. Kadının Sahip Çıkmadığı Hiçbir Değer Yaşayamaz. Ülkemizin Kalkınması İçin Vereceğiniz Destek Çok Önemli. Açem Anneleri Olarak Hem Kendinizi Hem de Çocuklarınıza Verdiğiniz Değerden Dolayı Teşekkür Ediyorum. Evlerinizden Çıkıp Mücadele Vermeniz Çok Kıymetli. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcının Sizlere Selamlarını İletiyorum” Dedi.

Yedi Bölge Dans Gösterisini Orhanlı Açem Minikleri Başlattı Her Bölgenin Kendine Has Folklorunu Sergileyen Minikler İzleyicilerden Tam Not Aldılar.  Açeme Kayıtlı Çocukların Sınıflarda Yapmış Oldukları Yerli Malı Proje Çalışmaları da Sergilendi. Tiyatro Salonunda ‘Ayşecik ‘İsimli Tiyatro Oyunu Sergilendi ve Çeşitli Oyunlar Oynandı. Açem Kursiyerlerinin Kurslarda Yapmış Oldukları Malzemeler(Takılar, Tablolar, Kıyafetler, El Yapımı Ürünler) Kermeste Satışa Sunuldu. Toplanan Yardımlar Dr. Fatma Yazıcı’dan, Mutlu Yuva Derneği Bölge Başkanı Filiz Aksoy’a Bağış Kumbarasıyla Takdim Edildi. Yerli Malı Haftası İçin Hazırlanan Etkinlikte Velilerin Evden Getirdikleri Yiyecekler Tüketilerek Farkındalık Oluşturuldu. Tuzla Kart Üyesi Olan İş Yerlerinden Alınan Hediyeler Çekiliş Yapılarak Şanslı Üyelere Günün Anısı İçin Verildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ŞAMPİYONLAR YİNE TUZLA’DAN

HIZLI YORUM YAP