DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

UZAKTAN EĞİTİMDE İLK DERSİ MEB BAKANI ZİYA SELÇUK VERECEK

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 23 Mart’ta Başlayacak Uzaktan Eğitimde İlk Dersi Kendisinin Vereceğini Söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23-27 Mart’ta Yapılacak Uzaktan Eğitim İlişkin İçeriklerin Hazırlandığı Trt Stüdyolarını Ziyaret Etti.

Selçuk, Burada Yaptığı Açıklamada, Uzaktan Eğitim Sürecinin Yol Haritasının En İnce Ayrıntısına Kadar Hazırlandığını Belirterek, “23 Mart Haftası İtibarıyla Hangi Saatte, Hangi Ders, Etkinlik veya Oyunun, Ne Şekilde, Nasıl Yapılacağına İlişkin Planlamalar ve Altyapıya İlişkin Hazırlıklarımız Tamam. Deneme Çalışmalarımız Sürüyor.” Diye Konuştu.

Çalışmalara 100’den Fazla Öğretmenin Gönüllü Olarak Destek Verdiğini, Çekimlerin Trt’nin İstanbul’da 5, Ankara’da 3 Stüdyosunda Yapıldığını Dile Getiren Selçuk, TRT’ye ve Öğretmenlere Desteklerinden Dolayı Teşekkür Etti.

Hafta Sonu İtibarıyla Bazı Pilot Çalışmaların Yapılacağını İfade Eden Selçuk, 23 Mart Öncesinde Sistemin Çalışıp Çalışmadığının Kontrol Edileceğini, Daha İyi Nasıl Çalışacağı Noktasında da Tedbirlerin Alınacağını Belirtti.

“Halihazırda Herhangi Bir Problem Söz Konusu Değil. Tam Mesai Çalıyoruz.” Diyen Selçuk, Uzaktan Eğitim Sürecine İlişkin Yarın Daha Detaylı Açıklama Yapacağını Bildirdi.

23 Mart İtibarıyla Hangi Gün ve Saatte Derslerin İşleneceğini Detaylı Şekilde Anlatacağını Kaydeden Selçuk, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Çocuklarımızın Sürekli Kapalı Ortamda Bulunması Bazen Onları Strese Sokabilir. Bu Anlamda Ailece Birlikte Bir Şey Yapmak Önemli. Bu Sadece Bir Tatil Değil, Bu Uzaktan Eğitimle Yapılan Bir Okul Çalışması Gibi Düşünülmeli. Evin Belirli Bir Köşesi Bu Tür Etkinlikler İçin Ayrılabilir. Çocuklarımızın Mümkünse Balkona Çıkmasını, Pencerelerin Açılmasını, Uygun Ortam Varsa Kalabalık Olmadan Apartman Bahçesinde Bulunması Temiz Hava Almaları Bakımından Önemsiyoruz. Eğitim Takvimimizi Anne Babalara Özellikle Öneriyoruz. Takvimde, Her Gün Hangi Etkinlik, Oyun Ne Şekilde Yapılacak, Bununla İlgili Öneriler Var. Bunu Mobil Olarak Tüm Hizmet Sağlayacılardan İzleyebilirler.”

“SADECE DERS YOK OYUN DA ETKİNLİK DE VAR”

Uzaktan Eğitiminin Süresine İlişkin Soru Üzerine Selçuk, “Bunu Detaylı Olarak İfade Edeceğiz. Gün İçerisinde Belirli Derslere İlişkin, İçerikler Söz Konusu Olacak. Sadece Ders Yok. Oyunlar, Etkinlikler, Rehberlik de Var. Belirtilen Saatlerde İzleyemeyen Öğrenciler İçin Tekrar Yayınlar da Olacak. ” Diye Konuştu.

Bakan Selçuk, “23 Mart’ta Uzaktan Eğitimde İlk Dersi Siz Mi Vereceksiniz” Sorusu Üzerine de “Evet” Yanıtını Verdi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de Kurum Olarak Altyapıyı Hazırlayarak İçerikleri En Hızlı Oluşturmak İçin Çalıştıklarını Söyledi.

Selçuk, TRT’de İçerikleri Hazırlayan Öğretmenler, Rejide Görev Alanlar ve Çalışanlarla Bir Araya Gelerek, Katkılarından Dolayı Kendilerine Teşekkürlerini İletti.

Bakan Selçuk, İMKB Alpaslan İmam Hatip Ortaokulu’nda Uzaktan Eğitim İçeriklerinin Hazırlanmasında Görevli Öğretmenleri de Ziyaret Etti. Öğretmenlerden İçeriklerin Hazırlanış Sürecine İlişkin Bilgi Alan Selçuk, Öğretmenlerle Sohbet Etti ve Tavsiyelerde Bulundu.

Selçuk’a Ziyaretlerinde MEB Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Diğer İlgililer de Eşlik Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YUNANİSTAN’A SON İKİ HAFTADA 147 BİN 132 SIĞINMACI GEÇİŞ YAPTI

HIZLI YORUM YAP