DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’NIN ÖZEL ÇOCUKLARI, ENGELLİLER HAFTASI’NDA RESİM SERGİSİ AÇTI

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Haftanın 5 Günü Ücretsiz Müzik, Halkoyunları, Tiyatro, Spor ve Resim Dersi Alan ‘Özel Çocuklarımız’, Kültürel, Sanatsal ve Sportif Faaliyetlerde Yeteneklerini Ortaya Koyuyor. Resim Kursuna Katılan 30 Özel Çocuk, Engelliler Haftası’nda Resim Sergisi Düzenledi. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Serginin Açılışına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’ndan Sorumlu Gönüllü Filiz Saltan, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Eralp ve Okul Öğrencileri, Rotary Bölge İşitme Vakfı Engelliler Ortaokulu Müdürü Adnan Etçi ve Okul Öğrencileri ve Komisyona Kayıtlı Kadın Kent Gönüllüleri, Özel Çocuklarımız ve Aileleri Katıldı. 

30 ÖZEL ÇOCUĞUN 16 FARKLI TEKNİKLE HAZIRLADIĞI 170 ESER SERGİLENDİ

30 Özel Çocuğumuzun Yıl Boyunca Büyük Emeklerle Hazırladığı Engelliler Haftası’na Özel Resim Sergisinde 170 Eser Sergilendi. 10 Adet Oluklu Kartondan Motif Çalışması, 8 Adet Yalancı Gravür, 8 Adet Zıt Renkler Kompozisyon, 11 Adet Origami İle Resim Çalışması, 10 Adet Yağlıboya Tablosu, 8 Adet Ahşap Tepsi Boyama, 8 Adet Kopyalama ve Resim Tamamlama, 14 Adet Karton Ev Yapımı, 10 Adet Mimari Bahçe Tasarımı ve Kilden Ev Yapımı, 30 Adet Kozalaktan Baykuş Yapımı 30 Adet, 8 Adet Simetrik Kağıt Kesimi ve Motif, 9 Adet Deniz Efektli Resim, 12 Adet Natürmort, 5 Adet Ahşap Difüzyon, 14 Adet Resim Çerçevesi Boyama ve 5 Adet Kartondan Çiçek Yapımları Sergide Büyük Beğeni Topladı.

YETENEKLER TUVALLE SINIRLI DEĞİL

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Resim Eğitimi Alan “Özel Çocuklarımız” Eserlerini Sergilerken, Aynı Komisyona Kayıtlı Diğer Çocuklar da Farklı Etkinliklerle Arkadaşlarına Destek Oldu. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na Kayıtlı Özel Çocuklarımızdan Oluşan Halkoyunları Ekibi Kırklareli Yöresi Halk Oyunları İle İzleyenlerin Karşısına Çıktı. Türkiye Otizm Orkestrası’na Katılarak Çarşının Gurur Kaynağı Olan Anıl İpek ve Rabia Aytek de, Sergiye Solo Konserleri İle Renk Kattı, Konuklardan Tam Puan Aldı.

Özel Çocuklarımız, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın Fotoğrafını Kendi Ürettikleri Çerçeve İçinde Başkan Yazıcı’ya Hediye Etti.

BAŞKAN YAZICI: HERKESİN BİZE EMANET EDİLDİĞİ ŞUURUNDAYIZ

Sergideki Tüm Eserleri Yakından İnceleyen, Eser Sahibi Çocuklardan Bilgi Alan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Organizasyonda Emeği Geçen Herkese Teşekkür Etti. Başkan Yazıcı, “Özel Çocuklarımız ve Özel Vatandaşlarımızla Birlikte Daha Fazla Zaman Geçirebilecek İmkanların Oluşması, Onlarla Birlikte Her Türlü Çalışmanın ve Programın Yapılabilmesi Bize Aynı Zamanda İnsan Olduğumuzu Hatırlatıyor. Bizim İnsani Olarak Gelişmiş Ülke Olabilmemizin En Büyük Göstergesi Özel İnsanlarımız ve Özel Çocuklarımızla Birlikte Yaşamamızdır. Onlarla Birlikte Zaman Geçirebiliyorsak, Onları Evlerinden Dışarı Çıkarabiliyorsak Biz Gelişmiş Olduğumuzu İfade Ediyoruz. Bu Konuda Tuzla’da Çok Güzel İşler Yapıldı. Bizim Belediyemizin, Kurumumuzun Çalışması İçin Söylemiyorum. Herkes Çok Özverili, Gönüllü Çalıştı ve Gönüllü Olmadan da Bu İş Olmazdı. Şehri Emin Olarak Herkesin Bize Emanet Edildiği Şuurundayız. Engellisinin de, Kimsesizin de, Dulun da, Yetimin de, Yaşlının da, Şehit ve Gazi Ailelerinin de Bize Emanet Olduğu Şuuruyla Hareket Ediyoruz. Bu Bağlamda Yapmış Olduğumuz Bütün Çalışmalarda Bize Anlam Katan ve Çalışmamızı Anlamlandıran Gönüllü Ruhuna Sahip Herkese Ama Özellikle Kadınlara Ayrıca Teşekkür Ediyorum” Dedi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu Tarafından Hazırlanan Engelliler Haftası Özel Resim Sergisi, 3-4-5 Mayıs Tarihlerinde Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde Sergilenecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, YHT YAYA ALTGEÇİTLERİNİ YÜKSEK BASINÇLI MAKİNEYLE YIKIYOR

HIZLI YORUM YAP