DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TUZLALI MUHTARLAR, GÜNLERİNİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE KUTLADI

Tuzla’da 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Programı, Sahil Tören Alanında Düzenlendi. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri İle Muhtarlar Katıldı. Tören, Muhtarların Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu İle Başladı. Bayrağımızın Göndere Çekilmesinin Ardından Saygı Duruşunda Bulunuldu ve İstiklal Marşı Okundu.

MUHTARLIK, DEVLETLE HALK ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR
Törende Tuzlalı Muhtarlar Adına Aydıntepe Mahallesi Muhtarı Murat İlhan Konuştu. Muhtarları Yalnız Bırakmayan Katılımcılara Teşekkür Eden İlhan, “Türkiye Muhtarlar Federasyonu’muzun 3 Mart 2015 Tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne Yapmış Olduğu Müracaat Neticesinde Osmanlı Arşivinde II. Mahmut Döneminde Yayınlanan Ferman İle 19 Ekim 1829 Tarihinde Kurulan Muhtarlık Teşkilatının Kuruluşu Esas Alınarak 19 Ekim Gününün Muhtarlar Günü Olarak Kutlanılmasına Karar Verilmiştir. Muhtarlık Müessesesi Kültürümüzün ve Toplumsal Hayatımızın Önemli Yapı Taşlarından Olup Yerel Demokrasinin En Eski Örneğini Temsil Eden, Devletimizin Her Noktadaki Kurumsal Temsilciliği Olduğu Aşikârdır. Muhtarlarımız Bulunduğu Mahallede Devletimizin Tüm Kurumlarını Temsil Etmekle ve Halkımızla Devlet Arasında Köprü Vazifesi Görmektedir. Yönetim Anlayışımızda Vatandaşlarımızın Devlete İhtiyaç Duyduğunda Çalacakları İlk Kapının Muhtarlıklarımız Olduğu Bilinci Çok Önemli Yer Tutmaktadır. Günümüzde Kendini Yenileyen Kurumların Başında Gelen Muhtarlık, En Ücra Yerleşim Yerine Bile Etkin Kamu Yönetimi Anlayışını Taşıyarak Her Sevinçte, Her Üzüntüde ve Her Hüzünde Halkının Her Zaman Yanında ve Hizmetinde Olmuştur. Bizlere Bu Güzel Günü Nasip Ettiğinden Ötürü Cenab-ı Hakk’a Sonsuz Hamd Ediyoruz. Hepimize Hayırlı Hizmetler Yapabilmeyi Rabbim’den Temenni Ediyorum. Bizlere Bugünü, Bu Değeri Veren Başta Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanlığımıza ve Emeği Geçen Herkese Şükranlarımızı İfade Ediyoruz. Bu Duygu ve Düşünceler İle Bizleri Bu Mutlu Günümüzde Yalnız Bırakmayan Siz Değerli Katılımcılara Çok Teşekkür Ediyoruz. Tüm Mahalle Muhtarlarımız Adına Şükranlarımızı Sunuyoruz, Sizleri Saygı, Sevgi ve Hürmetle Selamlıyoruz” Dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Törenin Ardından Muhtarların Onuruna Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde Kahvaltılı Toplantı Düzenledi. Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Görev ve Sorumluluk Alanlarındaki Konuları Muhtarlar İle Görüştü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAŞHEKİM FATMA YAZICI ‘FARKINDA OL, GEÇ KALMA’ KONFERANSI VERDİ

HIZLI YORUM YAP