DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

TUZLAHEM ENGELLERİ EĞİTİMLE AŞIYOR

Tuzla Halk Eğitimi Merkezinin Temel İlkelerinden Biri de ‘Eğitimde Engelleri Aşıyoruz.’ Bu Nedenle İlçemiz Sınırlarında Sağlık Problemlerinde Dolayı, Okula Erişimi Sağlanamayan Çocuklarımıza, Gönüllü Öğretmenlerin Görevlendirilmesiyle Birlikte Dezavantajlı Çocuklarımızın Eğitimde Fırsat Eşitliğini Bir Nebze Olsun Tamamlamış Bulunmaktayız.

Evde Eğitim Uygulaması, Zorunlu Örgün Eğitim Çağındaki Çocukların Eğitimlerinin Bir Bölümünün Ya da Tamamının Ailesi Ya da Ailesinin Talebi Üzerine Kamu Tarafından Tayin Edilen Kişiler Tarafından Yürütülmesi Olarak Tanımlanabilir.  Ülkemizde Uygulanan Evde Eğitim, Sağlık Problemi Nedeniyle Örgün Eğitim Kurumlarından Doğrudan Yararlanamayacak Durumda Olduğunu, Sağlık Raporu İle Belgelendiren Öğrenciler İçin Evde Sunulan Eğitim Hizmeti Olarak Tanımlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız 2010 Yılında Uygulamaya Koyduğu Bu Hizmetle, Sağlık Sorunlarından Dolayı Eğitime Erişimi Sağlanamayan Dezavantajlı Çocuklarımıza Evde ve Hastanede Eğitim Uygulamalarına Etkin Bir Şekilde Halen Devam Etmektedir.

2017 Eylül Ayında Kurumumuza Müracaat Ederek, Çocuklarını Açık Ortaokula Kaydetmek İsteyen Nurgül Ayaz Hanımefendinin, Daha Sonra İfade Etmesi Üzerine İkiz Çocuklarının %90 Üzeri Engelli Olduğunu Öğrendik. O Noktadan Sonra, Çocuklarına Talep Etmesi Halinde, Gönüllü Öğretmenlerimiz Aracılığıyla Evde Eğitim Desteği Vereceğimizi Belirttik. Gönüllü Sınıf Öğretmenimiz İlkin Cihat Yanıköz, Okula Gelemeyen İkiz Kardeşler Yasin ve Tolga Ayaz’a Deyim Yerindeyse, Okulu Onların Ayağına Götürdü.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Çangır Tuzlahem Ailesi Olarak, Nurgül Ayaz Hanımefendiye ‘’Allah Yardımcısı Olsun Temennisini Yineleyip; Nevmit Haline Bir Nebze Derman Olmaya Devam Edeceğiz’’ Gönüllü Öğretmenimizin İlkin Cihat Yanıköz Beyefendiye ‘’Teşekkür Ediyoruz,Eğitim Şehri Tuzlamıza, Eğitimi Bütün Noktalara Kadar Taşımanın Haklı Gururu İçerisindeyiz. Ayrıca Engelli Öğrencilere Yönelik Açtığımız Memuriyete Hazırlık Kurslarıyla( Ekpss)  da Desteğimizi Sürdüreceğiz’’ Dedi

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MAHMUT HOCA ÖLDÜ MÜ?

HIZLI YORUM YAP