DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TUZLA’DAN ANADOLU’YA MANAV TÜRKLERİ GECESİ, 7 ASIRLIK KÜLTÜRE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tuzla Belediyesi 8.Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması’nda 22 Mart 2019 Cuma Günü Marmara Bölgesi Manav Türkleri Dernekleri Federasyonu Gecesi Düzenlendi. Tuzla’da 7 Asırdır Nesilden Nesile Yaşayan Manav Türkleri’ni Buluşturan Geceye Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ak Parti Mkyk Üyesi Tuğba Işık Ercan, Ak Parti Pendik Belediye Başkan Adayı Ahmet Cin, Ak Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz, Mhp Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer, Mhp Pendik İlçe Başkanı Yüksel Cebe, Tuzla Ülkü Ocakları Başkanı Kerim Cebeci, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Nurhan Erdem, Marmara Bölgesi Manav Türkleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Şirin, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Hemşehri Derneklerinin Yöneticileri İle Tuzla ve Çevresinde Yaşayan Manav Türkleri Katıldı.

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı Ve Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Gece, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız’ın Okunmasıyla Başladı.

HERKES BİZİM KARDEŞİMİZ, DOSTUMUZDUR

Marmara Bölgesi Manav Türkleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Şirin, Gecenin Açılış Konuşmasında Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Derneğe Katkılarından Dolayı Teşekkür Eden Şirin, “Türkiye’nin Neresinden Gelmiş Olursa Olsun Herkes Bizim Kardeşimiz, Dostumuzdur. Bizler Bu Bölgede 700 Yıldır Yaşıyoruz. Bundan Sonra da Adet, Gelenek ve Görenekleri İle Yemek Kültürü Ve Müziği İle İstanbul Kültürünü Yaşatmaya Devam Edeceğiz. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Sivil Toplum Kuruluşlarına Vermiş Olduğu Değeri ve Önemi Hepimiz Çok İyi Biliyoruz. Aydınlı’da Bulunan Taş Mektep Binamızın Restorasyonunu Yaparak Bizlerin Aynı Çatı Altında Toplanmamıza Vesile Olan Başkanımıza Huzurlarınızda Bir Kez Daha Teşekkür Ediyorum. Bizlere Bu Güzel Geceyi Hazırlayan ve Altına İmzasını Atan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Ve Ekibine Çok Teşekkür Ediyoruz ”Dedi.

ORTAK AKIL VE TEK YÜREKTEN OLUŞAN BU BAŞARI TABLOSU, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ESERİDİR

Marmara Bölgesi Manav Türkleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Şirin’e “,”700 Yıllık Kültüre Sahip Olan Sizlere Biz Hoş Bulduk Başkanım” Şeklinde Hitap Ederek Konuşmasına Başlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, En Önemli Hizmetlerinden Birisinin Birlik ve Beraberliği Sağlamak, Yaşatmak Olduğunu Söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla’da Yapmış Olduğumuz En Önemli İşlerden Bir Tanesi Buydu. Birlik Ve Beraberliğimizi Sağlamak, Tuzla Hemşehri Dernekleri Platformu İle Tuzla Ortak Paydasında Tuzla Mozaiğini Bir Araya Toplamak Gayretimiz Oldu. Bunda Tek Amacımız Vardı. Tuzla’ya, Tuzla Halkına Birlikte Hizmet Edebilmek, Birbirimizi Tanıyarak Daha Güzel Yarınları Ortaya Koyabilmeyi Amaçlıyoruz. Biz Yerel Yöneticiler ve Kamu Görevi Görenlerin Ayrı Bir Görevi Vardır. Toplumdaki İsteklere Göre Şekillenen Bir Yönetim Anlayışı İçin Örgütlü Topluma İhtiyacımız Var. Demokrasimizdeki Bu Eksikliği Tamamlayan Bütün Dernek ve Federasyonlara Tuzla Halkı ve Şahsım Adına Yürekten Teşekkür Ediyor, Başarılarınızın Devamını Diliyorum. İstanbul’un Bütün Yüklerine Rağmen Toplumdaki Birlik ve Beraberliğindeki Örnekliği İle Tuzla Artık İstanbul’un Parlayan Yıldızıdır. Bunu Birlik Ve Beraberlikle Sağladık. Ortak Akıl ve Tek Yürekten Oluşan Bu Başarı Tablo Birlik ve Beraberliğimizin Eseridir” Şeklinde Konuştu.

KAYMAKAM AKÇA, İNEGÖLLÜ MANAV TÜRKLERİ İLE TUZLA’DA HASRET GİDERDİ

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Gecede Hem Tuzlalı Hem de Eski Görev Yeri İnegöllü Manav Türkleri İle Bir Araya Geldi. Kaymakam Akça, “Eskiden Görev Yaparak Gelmiş Olduğum İnegöl İlçesi Mucizenin Adıydı Ancak Gelmiş Olduğum Tuzla’da Bir Başka Mucizenin Adıdır. Bizler Görev Yaptığımız Yerin Sevdalısıyızdır Şu An Tuzla’nın Sevdalısıyım. Bu Gece Buraya İnegöl’den Gelen Manav Kardeşlerimin Ne Kadar Ahde Vefalı Olduklarını Bir Kez Daha Gördüm. Gecenizin Keyifli Olmasını Diliyor, Sizleri Sevgi ve Saygı İle Selamlıyorum” Dedi.

Tuzla’dan Anadolu’ya Manav Türkleri Gecesinde Manav Mutfağının Lezzetleri İkram Edildi. Sanatçı Uğurcan, Anıl Özdemir ve Orkestrası’nın Konserlerinin Ardından Trt Sanatçısı Seda Gökkadar da Manav Türkleri Gecesinde Biri Birinden Güzel Eserleri Geceye Katılanlarla Birlikte Seslendirdi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ANKET SONUÇLARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ Kİ AK PARTİ AFİŞLERİNİ KESTİLER

HIZLI YORUM YAP