DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TUZLA’DAKİ VİLLALARA TALEP ARTTI

Koronavirüs Salgını Sonrası Bazı Vatandaşlar Kalabalığın Olmadığı Sakin Bölgelerde Eşyalı Evler Kiralamaya Başladı. Tuzla ve Şilede ki Mart Ayından Bu Yana Çok Sayıda Eşyalı Villa Tarzı Ev Kiralanırken, Yaz Aylarının Yaklaşmasıyla Bu Talep Daha da Arttı.

Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Devam Ederken İstanbul’un Farklı İlçelerinde Yaşayan Bazı Vatandaşlar Şehrin Sakin Bölgelerinde Ev Kiralıyor. Mart Ayından Bu Yana Şile ve Tuzla’da Bulunan Kiralık Villa Tarzı Eşyalı Evlere Talep Arttı. Kendilerini Bu Bölgelerde İzole Etmek İsteyenler Üç ve Altı Ay Arasında Ev Kiralıyor. Gayrimenkul Firmaları Ev Kiralamak İçin Sırada Bekleyenlerin Olduğunu İfade Ederken, Yaz Aylarının Yaklaşmasıyla Talebin Daha da Arttığı Belirtiliyor.

“VİLLA TARZINA DAHA YOĞUN BİR TALEP VAR

Şile’de Evlere Talebin Yüksek Olduğunu Belirten Gayrimenkul Danışmanı Tuncay Gülman, “İstanbul’dan Çok Büyük Talepler Var. İstanbul’daki Sıkıntılı Daire Hayatından Kurtulup Böyle Bahçeli, Rahat Yaşayabilecekleri Bir Ev Olsun Diyorlar. Bize Talepler Çok Fazla. Kendilerini Bir Şekilde İzole Etmek İstiyorlar. Çocuklarının Bahçede Daha Rahat Etmesini İsteyenler Daha Fazlalıkta. Tabii Eşyalı İstiyorlar. Kurulu Düzeni Olan Evleri Tercih Ediyorlar. Genellikle Üç Ve Altı Aylık Kiralama Gibi Bir Tercihleri Var. Fiyatlar Değişkenlik Gösteriyor. Eşyalı Villa Tarzı Evlerin Üç Aylık Kirası 18 Bin TL İle Başlıyor Ve 25 Bin TL’ye Kadar Çıkıyor. Villa Tarzına Daha Yoğun Bir Talep Var. Dairede Oturuyorlar Ve Burada En Azından Farklı Bir Konsept Olsun Diyorlar Ve Genellikle Şile’deki Tercihleri Bahçeli Evler Oluyor. Ev Şu An Çok Kısıtlı. Genelde Evlerini Daha Önce Kiraya Verenler Hastalıktan Dolayı Kendileri Gelmek İstiyorlar. Kısıtlı Bir Durum Söz Konusu” Dedi.

“YAZI MÜMKÜN OLDUĞUNCA BURADA GEÇİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Bir Hafta Önce Ailesiyle Birlikte Şile’de Villa Tarzı Ev Kiralayan Mustafa Baba, “Ben Kadıköy’de Oturuyorum. Bizim Çocuğumuz Ve Malum Okullar Tatil Oldu. Hem Koronavirüste Biraz Daha İzole Olmayı Daha İyi Başarabilmek İçin Hem De Daha Temiz Havası Olan Bir Yere Nereye Gidebiliriz Diye Düşündüğümüzde İstanbul İl Sınırları İçinde Şile Anadolu Yakası’nda Aklımıza Gelen İlk Yer Oldu. Dolayısıyla Biraz Bakındık. İyice Araştırdık. Şu An Bulduğumuz Yer Bizim İçin Uygun Görünüyor. Yazı Mümkün Olduğunca Burada Geçirmeye Çalışacağız. Tabii Umarım Sağlığımızı Da Koruyabiliriz. Bunu Burada Yapmaya Çalışacağız. Belki Çocuğumuz Biraz Daha Rahat Eder. Her Şey Okulların Açılış Takvimine Bağlı. Biz Yaz Sonunda Dönmeyi Düşünüyoruz. Umarım Her Şey Yolunda Gider Ve Özlediğimiz Şehir Hayatına Dönebiliriz. Biz Biraz İzole Olmayı Ve Temiz Havada Olmayı Tercih Ettik. Çok Kiralık Vardı Ve Hızla Tükendi. Biz Daha Gelip Bakmadan İlanlarda Bile Tükendiğini Gördük. Hatta Bakmayı Bırakmıştık. Sonra Bir Yer Denk Geldi Ve Bulduk” Diye Konuştu.

“EVİ GÖRMEDEN PARA GÖNDERECEK MÜŞTERİLERİMİZ VAR”

Kiralık Villa Tarzı Evlere Talebin Yüksek Olduğu Bir Diğer İlçe İse Tuzla. “Şu An Telefonlarımız Sadece Onun İçin Çalıyor” Diyen Gayrimenkul Danışmanı Çiğdem Karademir, “Satılık Villalarımız İçin Bile Arayıp Üç Aylık Vermezler Mi Ne Olur, Bu Şekilde Yararlanabilir Miyiz, Ayağımız Toprağa Bassın İstiyoruz Diyorlar. Kiralık Ev Yok. Olmadığını Söylüyoruz. Hatta İki Katı Kira Teklif Eden Bile Oldu. Baya Bir Rağbet Var. Minimum Üç Ay Duruma Göre Uzatabiliriz Diyorlar. Şu An Ev Sahipleri De Buna Çok Yanaşmıyor. En Az Bir Yıl Kontrat Yapılıyor Genelde. Hep Villa İstiyorlar. Özellikle Eşyalı Villa. Hem Sezonluk Hem Havuzu Olursa Çok İyi Olur Diyorlar. En Son Dün Bir Müşterim Beylikdüzü’nden Aradı. Şehir Dışından Arayanlar Oluyor. Çok Farklı Yerlerden Arayanlar Var. Hemen Arayıp Bugün Hemen Evi Görmeden Para Gönderecek Müşterilerimiz Var” İfadelerini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CAMİLERDE NE ZAMAN TOPLU NAMAZ KILINABİLECEK? DİYANET’TEN İLK BİLGİ

HIZLI YORUM YAP