DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’DA ÜRETİLEN TCG BAYRAKTAR HARP GEMİSİ DENİZ KUVVETLERİNE TESLİM EDİLDİ

Türkiye’de Özel Sektör Tersaneleri Tarafından İnşa Edilen En Büyük Ve İleri Teknolojiye Sahip Harp Gemisi Özelliğini Taşıyan TCG Bayraktar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Teslim Edildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin Halihazırda Dünyada Bir Savaş Gemisini Milli Olarak Tasarım, İnşa Ve İdamesini Gerçekleştirebilen 10 Ülkeden Biri Konumunda Olduğunu Belirterek, “Bu Açıdan Türkiye, 2023 Hedeflerini Yakalamıştır.” Dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) Tarafından Yürütülen Amfibi Gemi (LST) Tedarik Sözleşmesi Kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İhtiyacına Binaen, Ana Görev Fonksiyonu Amfibi Harekat Ve Ateş Desteği Olan Amfibi Gemi (LST-Landing Ship Tank) İçin Başlatılan Çalışmalar Kapsamında, Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi Ve Ticaret AŞ (ADİK Tersanesi) Tarafından İnşa Edilen TCG Bayraktar, Düzenlenen Törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Teslim Edildi.

Törende Konuşan Bakan Işık, Yeni Bir Heyecanı Birlikte Paylaştıklarını Belirterek, Çaka Bey, Barbaros Hayrettin Paşa’nın Torunları Olarak Bu Milletin Evlatlarına İmkanlar Sunulduğu Zaman Neleri Başarabileceğinin Yeni Bir Örneğini Bugün Bütün Dünyaya Gösterdiklerini Söyledi.

Büyük Bir Gururu Yaşadıklarını Dile Getiren Işık, Savunma Sanayi Açısından Son Derece Önemli Bir Teslim Töreni İçin Bir Arada Olduklarını Kaydetti.

Bakan Işık, Türkiye’nin Geride Kalan 14 Yılda Hayatın Her Alanında Çok Büyük Bir Değişim Ve Gelişime İmza Attığını Vurgulayarak, Şöyle Konuştu:

“Özellikle Savunma Sanayimizin Geldiği Seviye Türkiye’deki Bu Büyük Değişimi Açıkça Otaya Koymakta. Savunma Sanayimizde Milli Teknolojilerin Kullanılması Ordumuzun Caydırıcı Gücünü Her Geçen Gün Daha Da Artırıyor. Milli Silahımızı Kullanmanın Terörle Mücadelede Nasıl Bir Fark Oluşturduğunu Hep Birlikte Görüyoruz. Geçen Gün İftiharla İzledik. Bayraktar İHA, Terörist Hedeflere Lazerle İşaret Koyuyor, Atak Helikopterimiz De Terörist Hedefleri İmha Ediyor. Artık Allah’a Hamdolsun Büyük Bir Aşama Kaydettiğimizi Bütün Dünya Kabul Ediyor. “

“BU AÇIDAN TÜRKİYE, 2023 HEDEFLERİNİ YAKALAMIŞTIR”

Fikri Işık, Türkiye’nin Halihazırda Dünyada Bir Savaş Gemisini Milli Olarak Tasarım, İnşa Ve İdamesini Gerçekleştirebilen 10 Ülkeden Biri Konumunda Olduğuna Dikkati Çekerek, “Bu Açıdan Türkiye, 2023 Hedeflerini Yakalamıştır.” İfadesini Kullandı.

Milgem Projesi İse Elde Etikleri Başarılar Sonucunda, Geçmişte Neredeyse Tamamıyla Dışa Bağımlı Oldukları Seviye İle Bugün Ulaştıkları Seviye Arasında Gözardı Edilemeyecek Kadar Büyük Bir Fark Olduğunu Dile Getiren Işık, Su Üstü Askeri Gemi İhtiyaçlarını, Yurt İçi Askeri Ve Özel Sektör Tersaneler İle Karşılayabildiklerini Söyledi. Bakan Işık, Çok Maksatlı Amfibi Hücum, Sismik Araştırma, Denizaltı Kurtarma, Çıkarma, Sahil Güvenlik Gemileri Ve Botlarla İlgili Çalışmaların Başarıyla Yürütüldüğünü Vurguladı.

Özellikle Askeri Denizcilik Sektörünün Bugünkü Durumuna Bakıldığında Geçmişte Yurt Dışından Tedariki Gerçekleştirilen Birçok Projenin Bugün Milli İmkanlarla Yapıldığını Anlatan Işık, “Bugüne Kadar Askeri Ve Özel Tersanelerde İnşası Yapılarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Teslim Ettiğimiz 40’a Yakın Platform Var. Halihazırda Sözleşmeleri Devam Eden 20’den Fazla Platform İnşa Çalışmaları Da Tüm Hızıyla Devam Etmektedir. Bu Platform Projelere Ek Olarak Milli Komuta Kontrol Yazılımları Ve Diğer Elektronik Ve Silah Sistemlerine Ait Projeler De Savunma Sanayimiz Tarafından Devam Edilmektedir.” Dedi.

GEMİNİN ÖZELLİKLERİ

Bayraktar, Tek Tekneli, Deplasman Tipi Ve Tamamen Çelik Konstrüksiyon Olarak İnşa Edildi. Üst Binası Balistik Korumalı Olan Gemi, Nükleer, Biyolojik Ve Kimyasal Saldırılar İçin Tam Personel Korumasına Sahip Bulunuyor.

Söz Konusu Gemi, Türkiye’de Özel Sektör Tersaneleri Tarafından İnşa Edilen En Büyük Ve İleri Teknolojiye Sahip Harp Gemisi Özelliğini Taşıyor.

Türk Loydu Askeri Gemi Kurallarına Uygun Olarak, SSM Ve Türk Loydu Denetiminde İnşa Edilen Bu Kapsamdaki Gemiler, Yine Türk Loydu Tarafından Sertifikalandırılacak.

Gemide, Bir Adet 15 Tonluk Genel Maksat Helikopterinin İniş Kalkışına Olanak Sağlayacak Helikopter Platformu Yer Alıyor. Yükleme Ve Boşaltma İşlemlerini Sağlayabilmek Amacıyla Geminin Üç Tarafında Birer Kapak Bulunuyor.

Gemide, Ayrıca Her Biri 8 Ton Yük Veya 40 Kişi Taşıyabilen, 20+ Knot Sürat Yapabilen 4 LCVP (Landing Craft, Vehicle, Personnel) Çıkarma Aracı Yer Alıyor.


 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ŞİMŞİRGİL, TARİHTEN YANSIMALAR’DA 80 DARBESİNİ ANLATTI

HIZLI YORUM YAP