DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’DA PAZARCI ESNAFINA CEZA YAĞDI

-TÜM UĞRAŞLARINA RAĞMEN CEZADAN KURTULAMADI

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine Gönderdiği ‘Covid-19 Denetimleri’ Konulu Genelge Kapsamında, Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne Bağlı Ekipler Şifa Mahallesi’nde Kurulan Semt Pazarını Denetlediler. Denetimlerde Kurallara Uymayan Esnaflara 392’şer Türk Lirası Para Cezası Kesildi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliğine Gönderdiği ‘Covid-19 Denetimleri’ Konulu Genelge Kapsamında, Tüm Türkiye’de 4 Gün Sürecek Koronavirüs Denetimi Yapılacağının Açıklamasının Ardından Tuzla’da Denetimler Sıklaştı. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne Bağlı Ekipler Şifa Mahallesi’nde Kurulan Semt Pazarında Denetimler Gerçekleştirdi. Denetim Sırasında, Pazar Esnafına ve Vatandaşlara Maske, Mesafe ve Temizlik Konusunda Uyarılarda Bulunuldu. Zabıta Ekiplerinin Uyarılarına Rağmen Maskesini Doğru Takmayan Esnaflara Koronavirüs Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirler Kapsamında ‘Belediye Emir ve Yasaklarına’ Uyulmaması Nedeniyle 392’şer Türk Lirası İdari Para Cezası Kesildi. Para Cezası Kesilen Esnaflardan Bir Tanesi, Kimliğini Eve Unuttuğunu Söyleyerek Ceza Yazılmaması Konusunda Tüm Israrlarına Rağmen Ceza Yemekten Kurtulamadı.

“DENETİMLERİMİZİ DAHA DA SIKLAŞTIRDIK”

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne Komiser Olarak Görev Yapan Cengiz Şaş, “İçişleri Bakanlığımızın Yayınladığı Genelge Kapsamında Pazarlarda Denetimlere Başladık. Daha Önce de Bu Denetimleri Yapıyorduk. Şimdi Biraz Daha Ağırlık Verdik. Şehrimiz Biliyorsunuz 131 Ülkeden Daha Büyük. İstanbul’dan Bahsediyoruz. Doğal Olarak Kalabalık Bir Şehrimiz. Bu Kalabalığı Mümkün Olduğunca Aza İndirebilmek ve Maske Konusuna Dikkat Edilebilmesi Konusunda Farkındalık Yaratmak İçin Denetimlerimizi Daha da Sıklaştırdık” Dedi.

VATANDAŞLAR DENETİMLERDEN MEMNUN

Pazara Alışveriş Yapmak İçin Gelen Hatice Taşçı,” Çok Gezmemek İçin Hemen Geri Döneceğiz. Denetimler İyi ve Güzel. Böyle Olması Güzel” Dedi. Pazar Esnafı Mustafa Topuz,” Denetimler Çok Güzel. Sağlığımız İçin Yapılması Gerekiyor. Vatandaşa da Bize de İyi Bunlar. Devamını İstiyoruz” Dedi.  Bir Diğer Pazar Esnafı İse, ”En Güzeli Oluyor. Herkes Maskesini Takıyor. Denetimler Güzel. Sık Sık Gelip Gidiyorlar. Pazarın Her İki Başında da Zabıta Amirleri Var. Böyle Giderse Çok Güzel” Dedi.

CEZA YEMEMEK İÇİN KİMLİĞİNİ VERMEDİ

Denetimler Sırasında Uyarılara Rağmen Maskesini Doğru Takmayan Bir Esnafa İse Koronavirüs Salgını Nedeniyle Alınan Tedbirler Kapsamında ‘Belediye Emir ve Yasaklarına’ Uyulmaması Nedeniyle 392’şer Türk Lirası İdari Para Cezası Kesildi. Şener Arancı İsimli Esnaf, Zabıta Ekipleri Tarafından Ceza Yememek İçin Önce Kimliğini Evde Unuttuğunu Söyledi. Daha Sonra Zabıta Ekipleri’nin Polise Haber Vereceğini Söylemesi Üzerine Bu Sefer de Ceza Kesilmemesi İçin Dil Dökmeye Başladı. Esnafın Tüm Çabalarına Rağmen Ceza Yemekten Kurtulamadı. Şener Arancı,” Arkada Mal Düzeltiyoruz. Cezayı Yedik. Bir Daha Dikkat Edeceğim” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Nihat Yıldırım
    3 yıl önce
    0 0

    Bende pazarcı esnafıyım her zaman zabıta arkadaşlarımı destekliyorum onlar görvini layıkıyla yapmaya calışıyolar, Bizim istediyimiz marketleri toplu taşıma araçlarınıda denetlesinler ve bir gūnde duyalım ,Bim,101, hakmar, bunlarada denetim yapıldı,bu kadar ceza kesildi deseniz çok memnun oluruz,sağlıklı günler dilerim.

Sıradaki haber:

ŞADİ YAZICI VE EŞİ FATMA YAZICI’DAN ‘ŞİDDETE HAYIR’

HIZLI YORUM YAP