DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

TUZLA’DA PAZAR ESNAFINA HES KODU SORGULAMASI

-KORONAVİRÜS’Ü YENEN VATANDAŞ PAZARA ÇIKTI, DENETİMLERDEN MEMNUN KALDI

Tuzla İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan 17 Mahallede Kurulan Semt Pazarlarında, Pazarcı Esnafına HES Kodu Sorgulaması Yapılıyor. Karantinada Olması Gereken Esnafın, Semt Pazarı Açılmadan Tespit Edilerek Vatandaş İle Teması Engelleniyor

Tuzla’da Koronavirüs İle Mücadele Kapsamında Yapılan Çalışmalar Sıklaştırılarak Devam Ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Talimatlarıyla Artan Çalışmalar İle Koronavirüs Salgınının Bulaş Hızı Yavaşlatılmaya Çalışılıyor. Tuzla İlçe Sınırları İçerisinde Bulunan 17 Mahallede Kurulan Semt Pazarlarında, Pazar Esnafına Zabıta Ekipleri Tarafından HES Kodu Sorgulaması Yapılıyor. Vatandaşların Semt Pazarına Gelmeden Önce Yapılan Denetimler İle Esnafla Vatandaş Arasında Güvenlik Köprüsü Oluşturuluyor. Bu Sayede Karantinada Olması Gereken Esnafın Pazar Tezgâhı Açılmasına İzin Verilmiyor. Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde Kurulan Semt Pazarına Gelen ve Koronavirüs’ü Yeni Atlatan Celalettin Kaya İsimli Vatandaş,” Sosyal Mesafelerimizi Korumamız Gerekiyor. Ben Yaşadım. Daha Yeni Çıktım. Tavsiye Ediyorum Kimse Birbirine Yaklaşmasın. Denetimleri Gördüm. Güzel Bir Uygulama. Takdir Ediyorum.” Dedi.

“ESNAFA TEK TEK HES KODU SORUYOLAR”

Eyüp Beyter İsimli Pazarcı Esnafı, ” Bize Gelip Maske Olsun, Eldiven Konusu Olsun, Mesafe Konusunda Gelip Uyarılarda Bulunuyorlar. Sabah Zabıta Ekipleri Geliyor Esnafa Tek Tek HES Kodu Soruyor. Biz de Çıkarıp Gösteriyoruz. Ona Göre Arkadaşlar Çıkıp Gidiyorlar. Bir Problem de Çıkmıyor” Dedi. Bir Diğer Pazarcı Esnafı İse, ” Belediyemizin Denetimleri Çok İyi. Çok Memnunuz. Düzenli Çalışıyorlar. Özellikle Maske Konusunda Çok Ciddi Önlemler Alıyorlar” Dedi.

“DENETİMLERDEN RAHATSIZ DEĞİLİZ”

Bir Basın Mensubunun ‘Denetimlerden Rahatsız Oluyor Musunuz?’ Sorusunu Cevaplayan Pazarcı Esnafı Fırat Başkurtlu,” Tam Tersi Gayet İyi. Ne Kadar Erken O Kadar İyidir. En İyisi Bu. Burada Sık Sık Denetimler Yapılıyor.  Kontroller İyi. Mesela Hasta Olup Tezgâhını Açanlar Var. O Yüzden Denetimler Şu An Çok İyidir” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YUNUS’UN DİLİNDEN PROGRAMINA HAYATİ İNANÇ KONUK OLDU

HIZLI YORUM YAP