DOLAR

32,4531$% 0.25

EURO

34,6009% 0.24

GRAM ALTIN

2.482,70%1,82

ÇEYREK ALTIN

4.221,00%-5,14

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2052227฿%-0.65801

ETHEREUM

100235Ξ%1.0617

a

TUZLA’DA HER AY 3 BİNDEN FAZLA HASTAYA EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Sağlık Bakanlığı İle Tuzla Belediyesi İşbirliğinde Hayata Geçirilen “Evde Sağlıkta Tuzla Modeli”nin Koronavirüs Salgını Döneminde de Ağır Hastalar, 65 Yaş Ve Üstü İle Kronik Hastalığı Olan Vatandaşlar Başta Olmak Üzere Tüm Tuzlalı Vatandaşların Hayatını Kolaylaştırdığı Duyuruldu. Ayda 3 Binden Fazla Hastaya Evde Sağlık Hizmeti Veren Tuzla Belediyesi’ne Günde Ortalama 100’ün Üzerinde Çağrı Geliyor.

TUZLA’DA HER AY 3 BİNDEN FAZLA HASTAYA EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Evde Sağlık Alanında Çevre Belediyeler Başta Olmak Üzere Başka İllerin Belediyelerine Ve Büyükşehir Belediyelerine Örnek Olan Evde Sağlıkta Tuzla Modelimizi, Sağlık Bakanlığı İle Birlikte Yürütüyoruz. Türkiye’de Şu An İçin Evde Sağlık Hizmeti Alanında Kamu Ortaklığı Bulunan Hiçbir Belediye Yok, Bu Alanda Tekiz. Bu Bizi Ciddi Anlamda Gururlandırıyor” Dedi.

Corona Virüs Vakaları Evde Bakım Hizmetlerinin Önemini Bir Kez Daha Hatırlattı. Tuzla Belediyesi Bu Alanda Diğer Belediyelere Rol Model Olduklarını Belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın Literatürüne Örnek Model Olarak Giren “Evde Sağlıkta Tuzla Modeli”nin Özellikle Pandemi Döneminde Vatandaşın İmdadına Yetiştiğine Dikkat Çekti. Corona Virüs Salgını Döneminde De Vatandaşların Hayatına Büyük Kolaylıklar Sağlayan Ekipler, Ağır Hastalar, Sokağa Çıkma Engeli Bulunan 65 Yaş Ve Üstü İle Kronik Rahatsızlığı Bulunan Hastalar Başta Olmak Üzere Tüm Tuzlalı Vatandaşların Tıbbi Takip Ve İşlemlerini Evlerine Giderek Uyguluyor.

AYDA 3 BİNİN ÜZERİNDE HASTAYA EVDE HİZMET VERİYOR

Hafta Sonları Da Dahil Olmak Üzere 7/24 Hizmet Veren Tuzla Belediyesi’ne İlçe Sakinleri Teşekkürlerini İletiyorlar. Evde Sağlık Hizmetlerine Talebin Daha Da Yoğunlaştığı Bu Dönemde Sağlık Bakanlığı Ortak Projesi İle Aylık 3 Binin Üzerinde Hastaya Evde Sağlık Hizmeti Veren Tuzla Belediyesi’ne Günde Ortalama 100’ün Üzerinde Çağrı Geliyor. Gelen Talepleri En Sağlıklı Şekilde Karşılamayı Hedefleyen Tuzla Belediyesi, Evde Sağlık Hizmetleri Alanına 8 Ek Personel Daha Sağlayarak Personel Sayısını 28’e, Araç Sayısını Da 7’ye Çıkardı.

“TÜRKİYE’DEKİ EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINDA KAMU ORTAKLIĞI BULUNAN TEK BELEDİYEYİZ”

Türkiye’de İlk Kez Bir Belediyenin Evde Sağlık Hizmetleri Alanında Sağlık Bakanlığı İle Ortak Projede Birleşerek Hizmet Verdiğini Vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şöyle Konuştu: “Evde Sağlık Alanında Çevre Belediyeler Başta Olmak Üzere Başka İllerin Belediyelerine Ve Büyükşehir Belediyelerine “Evde Sağlıkta Tuzla Modelimizle” Örnek Olduk. Belediyeler Modelimizi İnceliyorlar Ve Bunu Başarılı Bir Model Olarak Tanımlayarak, Bizden Protokol Talebinde Bulunuyorlar. İki Ulusal, Bir De Uluslararası Kongrede Örnek Proje Olarak İncelenen ‘Evde Sağlıkta Tuzla Modelimiz’ Aynı Zamanda Sağlık Bakanlığı’nın Literatürüne Girdi. Evde Sağlıkta Tuzla Modelimizi, Sağlık Bakanlığı İle Birlikte Yürütüyoruz. Türkiye’de Şu An İçin Evde Sağlık Hizmeti Alanında Kamu Ortaklığı Bulunan Hiçbir Belediye Yok Bu Alanda Tekiz. Bu Bizi Ciddi Anlamda Gururlandırıyor.”

SOKAĞA ÇIKMA KISITI BULUNAN VE AĞIR HASTALAR YATTIĞI YERDEN TÜM RAPORLARINI ALABİLİYOR

Evde Sağlık Hizmetlerinin Yanı Sıra, Hastaneye Gitmesi Gereken Vatandaşlara Da Hasta Nakil Araçları İle Ulaşım Hizmeti Verdiklerini İfade Eden Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Olarak Bu Alanda Da Farkımızı Ortaya Koyuyoruz. Evde Sağlıkta Tuzla Modelimizle Özellikle Böyle Bir Dönemde Vatandaşımızı Mağdur Etmemek İçin Hafta Sonları Da Dahil 7/24 Hizmet Veriyoruz. Bu Dönemde Bizim İçin En Öncelikli Konu Vatandaşımızın Sağlığını Korumak” Dedi Ve Ekledi: “Bunun İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz. Korona Döneminde Özellikle Ağır Hastalarımız, Sokağa Çıkma Kısıtlaması Bulunan 65 Yaş Ve Üstü İle Kronik Hastalığı Bulunan Vatandaşlarımız Başta Olmak Üzere Farklı Yaş Gruplarından Ciddi Oranda Çağrı Aldık.

Hastanelerimizde Yoğunluk Olmaması İçin, Hastalarımızın İzole Edilmesine Katkı Sağlamak İçin Farklı Yaş Gruplarında, Farklı Gruplardaki Hastalarımız İçin Hizmet Verdik. Bu Süreçte, Ayrıca Evlerinden Çıkamayan 65 Yaş Ve Üstü 1100 Vatandaşımızın İlaç Alımı, Market Alışverişleri, Fatura Ödemeleri, E-Devlet Şifre Alımı Gibi İhtiyaçlarını Da Karşıladık. Ağır Hastalarımız, 65 Yaş Ve Üstü Ve Kronik Hastalarımızın Hiç Hastaneye Gitmeden Yattıkları Yerden Tüm Tahlillerini, Hatta Heyet Raporlarını Bile Almalarını Sağlıyoruz. Ağır Hastalarımızın Tıbbi Takipleri Konusunda Tuzla Devlet Hastanesi Uzmanlarından Da Destek Alıyoruz. Hastaneye Gidilmesi Gereken Zaruri Hallerde Hastalarımızın Yanında Yine Bizler Varız. Hasta Nakil Araçlarımızla 650 Hastamızın İlgili Hastanelere Ulaşımını Gerçekleştirdik. Dönemsel Tedbirler İle Çalışma Ağımızı Konu Başlıklarını Genişleterek Sürdürüyoruz”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, SAĞLIK ELÇİSİ 700 HEMŞİREYİ TAÇLANDIRDI

HIZLI YORUM YAP