DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA’DA ‘GENÇ LİDERLER’ YETİŞİYOR

Genç Liderler Akademisi-2 Eğitim Programı, Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Törenle Başladı. İlk Eğitim Programında 68 Öğrenciyi Mezun Eden Genç Liderler Akademisi-2 Eğitim Programında 70 Lise Öğrencisi Liderlik Buluşmaları, Kişisel Gelişim Eğitimleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri İle Lider Adayı Olma Yolunda 5 Ay Eğitim Alacak. Programa Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi Başkanı Cumali Keleş, İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi ve Proje Koordinatörü Hakan Özgür İle Okul Müdürleri ve Genç Lider Adayları Katıldı. 

LİDERLİK VASFINA SAHİP GENÇLERİN İYİ YETİŞTİRİLMESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ 
İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi ve Proje Koordinatörü Hakan Özgür’ün Proje Hakkındaki Açılış Konuşmasının Ardından İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi Başkanı Cumali Keleş Konuklara Seslendi.  Genç Liderler Akademisi’ni Sürdüreceklerini Belirten Keleş, “İlim Yayma Cemiyeti Olarak Gençleri Çok Önemsiyoruz. Gençler Bizim İçin Çok Önemli. Liderlik Vasfı Olan Gençlerimizin İyi Yetiştirilmelerini Çok Önemsiyoruz. İlmi Rehber Edinen, Vatanını, Milletini ve Manevi Değerlerini Seven Gençler Olarak Yetişmelerini Önemsiyoruz. Bu Akademiyi Bitirdiklerinde Liderlik Vasfına Sahip Olmalarını, Vizyonel Olmalarını, Hedeflerini Yükseltmiş Olmalarını, İyilikte ve Yardımseverlikte, İlimde, Bilimde Çevresine Işık Tutan Gençler Olmalarını Arzu Ediyoruz. Bu Yıl Genç Liderler Akademisi’nin 2.sine İnşallah Burada Başlıyoruz. Bundan Sonra da İnşallah Geliştirerek ve Düzenleyerek Uzun Yıllar Yapmayı Planlıyoruz” Dedi. 

BAŞKAN YAZICI, LİDERLİK VE MOTİVASYON EĞİTİMİ VERDİ
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun Selamlama Konuşmasının Ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Liderlik ve Motivasyon Konulu Sunum Gerçekleştirdi. Sunumunu “Tecrübe Paylaşımı” Olarak Değerlendiren Başkan Yazıcı, “İnsanlık Tarihinden Beri Liderlik Çok Önemli. Liderlik Olmazsa Olmaz. “Benim Devlet Yönetmek Gibi Bir Derdim Yok” Demeyin. “Ben Ülkede Bir Değişim Yapacağım, Coğrafyada Değişim Yapacağım, Bir Ülkeyi Değiştireceğim, Bir Şehri Değiştireceğim Gibi Bir Derdim Yok” Demeyin. Bana Ne Demeyin. Eninde Sonunda Bir Aile Kuracaksanız ve Lider Olmak Zorundasınız. Bir Aileyi Yönetmek de Liderlik Gerektirir. “2 Kişi Yola Çıkıyorsanız Birini İmam Seçin” Diyen Bir Medeniyetin Evlatlarıyız. Yönetimle Başlayan Bir Tarih Vardır ve Sanatların En Eskisi, Bilimlerin İse En Yenisidir. İnsanlık Geliştikçe Bunu Bilimsel Bir Dağ Haline Getiriliyor Ama Sanatların En Eskisi. Neden? Tarihe Baktığımız Zaman Tarihte İlk Önce Klanlarda Avlansanız da, Gezseniz de, Paylaşsanız da, Bölüşseniz de  O Yönetimi  Yaparken Birisinin  Mutlaka  Liderlik Yapması, Görevlendirmeler Lazım. Dolayısıyla Yönetim Çok Eskiden Beri Var Ama Bilimlerin En Yenisi. Gelişen Dünyada İnsan Gelişiyor ve Birey Olarak Artık Dünyadan Kopamıyorsunuz. Siz Dünyanın Bir Parçasısınız. Gençler Bunu Çok Daha İyi Biliyorlar. Böyle Bir Dünyada Artık Yönetimi de, Liderliği de, Yönetim Şeklini de, İnsanları da Tanımak ve Ona Göre Hareket Etmek Zorundayız” İfadesini Kullandı. 

GENÇ LİDERLER AKADEMİSİ’NE DESTEK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sunumunda Liderlik Modelleri ve Çeşitleri Hakkında Detaylı Bilgi Vererek Gençlerin Seçimine Öncülük Etti. Doğa, Toplum ve Tarihten Anekdotlarla Liderliğin Tüm Faktörlerini Konuşmasında Değerlendiren Başkan Yazıcı, “Enderun’da Ecdat Çok Zeki Bir Çocuğu Ararmış, Gider Bulurmuş. “Zeki Bir Çocuk Bulduk, Bunu Enderun’a Alalım, Yetiştirelim, Devlet Adamı Olsun” Dendiğinde O Kişiye “Evet Buldum. Başarılı, Zeki Bir Çocuk ve Bunu Başardık. Bu Çocuk Zekiliğiyle, Kabiliyetiyle Devlet İdaresinde Olabilir. Hatta Lider Olabilir, Hatta Çok İyi Yönetici Olabilir” Gibi Tabirler Kullanılırmış. O Zaman “Turnayı Gözünden Vurdun” Denirmiş. İnşallah Biz Tuzla’da Turnayı Gözünden Vurmak İstiyoruz. Tuzla’da Yeni Yeni Liderler Yetişmesini Arzu Ediyorum. Bu Yolda Eğitim Veren, Katkı Sağlayan ve Destek Veren Herkese Teşekkür Ediyorum” Dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Genç Liderler Akademisi’ne Destek Olmayı Sürdüreceklerini Söyledi. 

TOPLUM NİTELİKLİ İNSANA SAHİP OLURSA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞAR 
Tuzla Kaymakamı Ali Akça da Konuşmasında Toplumların Nitelikli İnsan Unsuru İle Güç Kazanacağını, Nitelik İnsanların da Eğitim ve Bilimle Yetiştirileceğini Söyledi. Konuşmasında 2. Dünya Savaşı ve Sonrasını Örnek Vererek Ülkeler ve Milletlerin Gelişmişlik Seviyesini Değerlendiren Kaymakam Akça, “Bir Toplumun En Değerli Unsuru İnsan Unsurudur. Hele Hele Bu İnsan Unsuru Eğitimliyse, Bu İnsan Unsuru Nitelikliyse, Niteliğini Kaybetmezse O Toplum Küllerinden Doğar. Bilimsel Düşünceye Yeterince Önem Verilmediği, İnsan Unsuru Kendi Çağında Olması Gereken Değişimi, Dönüşümü Yapamadığı Zaman Başarısız Oluyor” Şeklinde Konuştu.
Genç Liderler Akademisi-2 Eğitim Programı Açılış Töreni, Hatıra Fotoğrafı Çekimiyle Sona Erdi. 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, AİLE İÇİ ETKİLİ İLETİŞİM YOLLARI SEMİNERİ DÜZENLEDİ

HIZLI YORUM YAP