DOLAR

32,4531$% 0.25

EURO

34,6009% 0.24

GRAM ALTIN

2.482,70%1,82

ÇEYREK ALTIN

4.221,00%-5,14

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2052227฿%-0.65801

ETHEREUM

100235Ξ%1.0617

a

TUZLA’DA BİR İLK! ZORLU BÖLGELERDE İLAÇLAMA DRONE İLE YAPILDI

Yaz Aylarının Gelmesiyle Beraber Sinek ve Larva Mücadelesi İçin Çalışmalara Hız Veren Tuzla Belediyesi, Mart Ayı İtibariyle Başlattığı Zararlı Haşerelerle Mücadelesini, Tuzla’nın 17 Mahallesinde Periyodik İlaçlama Çalışmaları İle Sürdürüyor. Çevre Dostu İnsan Sağlığına Zarar Vermeyen Teknolojik Yöntemlerle Sinek, Sivrisinekler ve Diğer Haşerelere Karşı Mücadele Eden Tuzla Belediyesi, Drone Kullanımıyla Sivrisineklere Yuva Olan Dere, Göl, Kanal Gölet, Bataklık, Çöp Konteyneri, Su Kuyuları ve Sazlık Gibi Alanlarda İlaçlama Çalışmalarını Yoğunlaştırdı. Tuzlalı Vatandaşlardan Gelen Şikayetleri ve Talepleri de Değerlendirerek Açık ve Kapalı Alanlarda Haşerelere Karşı İlaçlama Yapan Ekipler, İlaçlamayı Üç Aşamalı Periyodlarla Gerçekleştiriyor. Tuzla Belediyesi Ekibi, Larva Mücadelesinde İlaçlamanın Önemli Olduğuna Ancak Vatandaşların da Alınacak Küçük Tedbirlerle Bu Mücadeleye Destek Olması Gerektiğine Dikkat Çekiyor.

TUZLA’DA BİR İLK!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bilim ve Teknolojiden Faydalanarak, Tuzla’da Drone İle İlaçlama Yaptık. Yaz Gelince Sinek ve Diğer Haşerelere Karşı Mücadele Veriyoruz. Larva Mücadelesini Birçok Noktada Sinek Kaynağı Dere Göl Çayır Sulak Arazilerde Sürdürüyoruz. Drone İle Özellikle Ulaşmakta Zorluk Çektiğimiz Yürüyerek Zor İlaçlanacak Bölgeleri İlaçlıyoruz. Zorlu Bölgelerde İlaçlamayı Araçlarla ve Gerektiğinde Drone İle Yapmaya Devam Edeceğiz. Akıllı Dünya, Akıllı Şehir ve Akıllı İlçe Olarak da Birçok Yeni Uygulamayı Hayata Geçirmeye Devam Edeceğiz” Dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞDUYUSUNA HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR”

COVID 19 Sürecinin Kişisel Temizliğin Ne Kadar Önemli Olduğunu Gösterdiğini Belirten Yazıcı Sözlerini Şöyle Sürdürdü: “Tedbir Almak En Önemli Mücadele Yöntemidir. Bir Yerde Bir Sorun Oluşmasından Sonra Verilen Mücadelen Ziyade, Küçük Önlemlerle Alacağımız Kişisel Tedbirler İle Çevre ve Halk Sağlığı İçin Zarar Oluşturacak Sonuçları Engelleyebiliriz. Vatandaşlarımızın Sağduyusuna Her Zaman Çok İhtiyacımız Olduğu Gibi, Sinek ve Larva Mücadelesinde de Kişisel Tedbirlerin Alınması Konusunda İş Birliğine Her Zaman İhtiyacımız Olduğunu Vurgulamak İstiyorum”Dedi.

Tuzla Belediyesi, Rutin Çalışmalar İle Dönemsel Planlamalara Göre, Dere Islahı, Parkların Temizlik ve Ağaç Budaması ve İlaçlama Gibi Çalışmalarını Aralıksız Sürdürmeye Devam Edecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BABALAR GÜNÜNE ÖZEL FİLM ŞÖLENİ “ BABAM VE OĞLUM “

HIZLI YORUM YAP