DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TUZLA’DA ‘BİLİNÇLİ ANNE, GÜVENLİ ÇOCUK’ EĞİTİM PROGRAMI SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Tuzla Belediyesi Ve Üsküdar Üniversitesi’nin Ortaklaşa Düzenlediği ‘Bilinçli Anne Güvenli Çocuk’ Eğitim Programına Katılan 1.549 Anne ve 1.439 Çocuğa Sertifikaları Törenle Verildi.

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Gerçekleştirilen Sertifika Törenine Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Haydar Sur, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezlerinde Eğitim Alan Kursiyer Anne ve Çocuklar Katıldı.

Tuzla Belediyesi Ve Üsküdar Üniversitesi’nin Ortaklaşa Düzenlemiş Olduğu “Bilinçli Anne Güvenli Çocuk Eğitim” Projesinde Anneler ve Çocukları 3 Ayda, 3 Kur Şeklinde Eğitimler Aldı.

168 Saat Süren Eğitimde Dürtü Kontrolü, Çocuğun Beden Güvenliği ve Ailenin Güvenlik Kuralları İle Çocuğun Kendine Güvenini Sağlama Yolları Başlıkları Altında Eğitimler Verildi. Eğitimlerde Çocuk İstismarına Karşı Anne ve Çocukları Bilinçlendirerek Beden Güvenliğini Sağlamak Amaçlandı. Çocuklara Konunun Hassasiyetine Uygun Eğitim Oyunları Verildi.

SUR, DR. ŞADİ YAZICI VE EŞİ DR. FATMA YAZICI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Sertifika Töreni 3 Ay Boyunca Alınan Eğitimleri Anlatan Kısa Bir Film Gösterisi İle Başladı.

“Bilinçli Anne Güvenli Çocuk” Eğitim Programı Hakkında Bilgilendirme Konuşması Yapan Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, “Tuzla Belediye Başkanımız ve Değerli Eşlerinin Böyle Bir Daveti Oldu. Biz de Canı Gönülden Projeye Girdik. Projeye Başlarken ‘Nasıl Olur? Böyle Mahremiyet İçeren Bir Konuya Biz Nasıl Gireriz?’ Diye Düşünürken Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet Uzmanları, Hemşireler, Doktorluk Gibi Değişik Dallardan Psikolog ve Sosyologlar İşin İçine Girince Konunun Ne Kadar Zor Olduğunu Anladık Ama Yetkin Eller Eliyle Gerçek Paydaşlar İyi Niyetle İşin İçine Girince İşler Başarılabiliyormuş’ Dedi. Sur, Eğitim Sürecini Şu Şekilde Anlattı: “Emek Veren Üç Büyük Teşekkürden Birisi Dr. Fatma Yazıcı’ya, Bu İşi Bizim Masamıza O Getirdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Meslektaşımız ve Başkan Olarak, Üniversitemizde Bu Tür Çalışmaları Ön Görüsü İle Görüp Bu Güne Kadar Aile, Çocuk, Anne Sağlığı Konusunda Öncülük Yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a Teşekkür Ediyorum”

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Minik Kursiyerlerinin Renkleri Anlatan Müzikli Gösterisi İzleyenlerden Büyük Beğeni Aldı.

PROF. DR. NEVZAT TARHAN: AİLE ŞURASINDA TUZLA MODELİ OLARAK SUNACAĞIM

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan Yaptığı Konuşmada Dünyada ve Türkiye’de Genç Kuşağın Dezavantajları, Ailelerin Takınması Gereken Davranışlar ve Gelecek Neslin Ruh Sağlığı İçin Neler Yapılması Gerektiği Konuları İle Yapılan Proje Hakkında Fikirlerini Paylaştı. Tarhan, “Anne ve Çocuğun Bir Arada Eğitim Aldığı Program Önemli Bir Yaklaşım, Çocukların Olduğu Yerde Anneler Daha Aktif Oluyorlar, Annelerin Aktif Olduğu Yerde de Çocuklar da Kendi Davranış Geliştirmelerini Yapabiliyorlar. İkisini Bir Arada Alan Bu Tarz Bir Projede Olumlu Geri Bildirimler Var. Proje Planlandığı Gibi 3 Ayda Bitirildi, Devam Etmesi Şu Açıdan Önemli Ailede de Bir Kriz Var, Orta ve Uzun Vadede Yapılan İşlerden Birisidir Bu Proje. Uzun Vadede Değil Ama Orta Vadede Bir İştir Aileye ve Çocuğa Yatırım Çok Önemli. Eğer Bunu Yapmazsak Gelecek Nesil Bizden Hesap Sorar. Başkanımı ve Eşini Böyle Güzel Bir Projeyi Düşünüp Planladıkları İçin Tekrar Tekrar Kutluyorum. Ankara’da Yapılacak Olan Aile Şurası’nda Çeşitli Konular Konuşuluyor. Ankara’da Tuzla Modeli Olarak -Başkanımdan İzin Aldım- Sunacağım. Belki Bütün Türkiye’ye Dokunan Bir Hizmet Yapılmış Olur İnşallah. Türkiye’de Bu Tarz Ne Planlandı, Ne Öğretildi? Rapor Şeklinde Sunmam Daha Kolay Olacak. Gelecekteki Çocuklarımız Bize İyi Ki Yapmışsınız Der” Dedi.

BAŞKAN YAZICI: ANNE ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ İLE TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Anne ve Çocuğun Ayrılmaz Bir Bütün Olduğunu Belirerek Eğitim Programının Önemini Vurguladı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin Bu Anlayışla Kurulduğunu ve Türkiye’de Bir İlk Olduğunu Hatırlatan Başkan Yazıcı,

‘Bilinçli Anne Güvenli Çocuk’ Projesi Sertifika Töreninde Konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Şehri Emin Olarak Toplumun Tamamını Emanet Almanın Şuuru İle Biz Bu Çalışmaları Yapmaya Çalıştık.

Tüm Çalışmalarımızı Orta ve Uzun Vadede Düşündük, Kısa Vadede Sonuç Almak Gibi Bir Düşüncemiz Olmadı.  ‘Eğitim Kenti Tuzla’ Vizyonumuzla da Anasınıflarından Üniversiteye Varana Kadar Eğitimi Hep Ele Almaya Çalıştık. Hayat Öğrenme İle Devam Ediyor. Çocuklarımızı Milli ve Manevi Değerlerimizle Gelecek Çağa Yetiştirmek Dileğiyle Biz Sizin Yanınızdayız. Bilinçli Anne, Güvenli Çocuk Eğitim Programına Katılan Tüm Annelere Teşekkür Ederim” Dedi.

1549 Kursiyer Anne Adına Sembolik Olarak 7 Anneye Eğitim Sertifikalarını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur Verdi.

Eğitim Programına Katılan Gamze Yıldız da Anneler Adına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU’NDAN ‘BAHARDA BAYRAM TADINDA’ KONSER

HIZLI YORUM YAP