DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA PROTOKOLÜNDEN, GAZİLER GÜNÜNDE VEFA YEMEĞİ

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi İşbirliğiyle, 19 Eylül Gazileri Anma Günü Kapsamında Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde Şehit ve Gazi Aileleri Yemeği Düzenledi.
Yemeğe Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Eşi Ferahil Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ve Eşi, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Piyade Okul Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun ve Eşi, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Tuzlalı Gaziler İle Şehit ve Gazi Aileleri Katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunmasıyla Başlayan Yemek, Tuzla Fatih Camisi İmam Hatibi Selahattin Pala’nın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle Devam Etti.

BAŞKAN YAZICI: 1 GÜN DEĞİL 365 GÜN SİZİNLEYİZ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bir Ülkenin Geleceğini Onu Savunan ve Uğruna En Kıymetli Varlığı Olan Canını Ortaya Koyacak Bireyleriyle Garanti Altında Tutulabileceğini Vurguladı. Başkan Yazıcı, “Bir Güne Sığmayacak Kadar Anlamlı ve Çok Kıymetli Misafirlerimizin Olduğunun Farkındayız. Biz 365 Gün Asla Unutmadan, Bugünün Anlamını ve Önemini Yaşayarak Anlayan, Gelecek Nesillere Şehitliğin ve Gaziliğin Manasını, Neleri İçerdiğini Aktarıyoruz. Hocamız da Biraz Önce İlahi Manada Anlattı. Allah Razı Olsun Çok Net Bir Şekilde Ortaya Koydu. Biz Yerel Yönetimlerde Bize Her Şeyin Emanet Edildiği Şuuruyla Yaşıyoruz. Özellikle de Gönül Elleri Çarşımızın 11 Komisyonundan Birisi Olan Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonumuzun 365 Gün Şehit ve Gazi Ailelerimiz İle İlgilenmesi ve Onların Bu Konudaki Çalışmalarından Dolayı Kadın Kent Gönüllülerimize Yürekten Teşekkür Ediyorum. 4 Bine Yakın Kadın Kent Gönüllüsü’ne, Gazilerimizi ve Şehit Ailelerimizi Yalnız Bırakmayan Hanımefendilere Yürekten Teşekkür Ediyorum” Dedi.

BÖYLESİNE AZİZ BİR MİLLETİN ÜYESİ OLDUĞUM İÇİN GURUR DUYUYORUM
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Konuşmasına Şu Şekilde Devam Etti: “Tuzla Belediyesi Olarak, Bir Şehri Emin Olarak Her Şeyin Bize Emanet Edildiği Şuuru İle Tuzla’yla da Sınırlı Kalmadık. İstanbul’da Yaklaşık 5.700 Ailede 15 Bin Kişiye Tuzla Kart Göndererek “Tuzlamız’da Daima Başımızın Üstünde Yeriniz Var” Dedik ve Bundan Sonra da Bunu Demeye Devam Edeceğiz. Tuzla Belediyesi’nin Havuzlarından, Tüm Sosyal Tesislerimizden, Bowling, Buz Pateni Ne Varsa İmkanlarımızın Hepsinden Faydalanacak Şekilde İstanbul’daki Tüm Şehit ve Gazi Ailelerine Tuzla Kart Dağıttık. Biz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Sadece Maddi Değil Manevi Desteğe İhtiyacı Olduğunu da Bilip Bu Konularda da Elimizden Gelen İmkanları Seferber Edip Çalışıyoruz. Ama Bilin ki Bir Kusur Varsa Bizdendir ve Bizim 7 Gün 24 Saat 365 Gün Hizmetinizde Olduğumuzu Asla Unutmayın. Bir Ülkenin Geleceği Ancak Onu Savunan ve Onun İçin Uğruna En Kıymetli Varlığı Olan Canını Ortaya Koyacak Olan Bireyleriyle Garanti Altında Tutulabilir. En Gelişmiş ve Yeni Teknolojilere Sahip Olsanız Bile Eğer ki Canını Vermeye Hazır Bir Milletiniz Yoksa Bir Ülkenin Geleceğini Hiç de Emin Ellerde Olduğu Düşünülemez ve Böylesine Aziz Bir Milletin İçerisinde Olmaktan Onur ve Gurur Duyduğumu İfade Etmek İstiyorum. Gerek Gazilerimiz, Gerekse Şehit ve Gazi Ailelerimizin Metaneti Bizlere Daha da Büyük Gurur Veriyor. Sadece Kendi Mutluluğunu Değil Bir Ülke Bir Millet İçin En Kıymetli Varlığını, Canını Ortaya Koyan Gazilerimiz, Şehitlerimiz ve o Kıymetli Evlatlara Sahip Olan Ailelerimiz En İyi İnsanlardır. Her Zaman Başımızın Üstünde Yeriniz Var. Her Zaman Yanınızda Olduğumuzu Bilmenizi İsterim”

MİNNET BORCUMUZU ÖDEMEK ZOR
Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal da Konuşmasında, “Çok Zor Bir Coğrafyada Yaşıyoruz ve Çetin Sınavlardan Geçiyoruz. Bunlar Dadece Bugünün Değil Belki Geçmiş Bin Yılın Meselesi. Büyük Bedeller Ödedik ve Ödemeye Devam Ediyoruz. Bu Bedellerin de En Yükseği Şüphesiz ki Şehadet Mertebesine Uğurladığımız Canlarımız ve Gazilik Unvanı Verdiğimiz Kahramanlarımız. Dolayısıyla Devlet Olarak, Millet Olarak ve Özellikle de Türk Silahlı Kuvvetleri Olarak Minnet Borcumuzu Ödemek İmkânsız, Bunun Farkındayız. Bu Coğrafyada Anadolu’da Varlığımızı Sürdürebiliyorsak Bu Bedelleri Önümüzdeki Dönemlerde de Ödemeye Hazır Olmalıyız. Aynı İnançla Bizden Öncekilerin Yaptığı Gibi Hazır Olursak Ancak Varlığını Sürdürebiliriz. Diz Çökmedik ve Çökmeyeceğiz. Burada da Aldığımız Güç Nereden Geliyor Derseniz Sizlerden Geliyor. Biz Sizleri Gördüğümüz Zaman Bu Coğrafyada Daha Önce Bu Bedeli Ödeyenlerin Boşuna Canlarını Vermediklerini, Gazi Unvanını Almadıklarını Göstermek İçin Sizin Yaptığınız Göreve ve Nöbete Devam Etmeye Kararlıyız’’ Dedi.

GAZİLİK VE ŞEHİTLİK KURUMU BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR
Tuzla Kaymakamı Ali Akça Konuşmasına Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne İthafen Yazılmış Şiirin Dizeleri İle Başladı. Kaymakam Akça, “19 Eylül Gaziler Günü’nü Kutladığımız Bu Önemli Günde Neden 19 Eylül Günü Olduğunu Sizlerle Paylaşacağım. Sakarya Muharebesi’nde Düşman Ordusunun O Müthiş Mücadeleyle, O Müthiş Savunma Savaşıyla Durdurulduğu Ana Kadar ve 13 Eylül Tarihinde Kazandığımız Sakarya Meydan Muharebesi’nden Sonra T.B.M.M 19 Eylül 1921 Tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanını Tevhi ve Techi Etmiştir. Bu Tarih Gaziler Günü Olarak Kutlanmaktadır. Gazilik Kurumu ve Şehitlik Kurumu Bu Ülkenin Sigortasıdır, Bu Ülkenin Bekasıdır. Dolayısıyla da Bütün Şehitlerimize ve Gazilerimize Buradan Bir Kez Daha Minnet ve Şükran Duygularımı İletiyorum’’ Dedi.
Yemek, İlçe Protokolünün Şehit ve Gazi Ailelerini Masalarında Tek Tek Ziyaret Etmesi İle Sona Erdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’DA GAZİLER GÜNÜ ANMA PROGRAMI TÖRENLE BAŞLADI

HIZLI YORUM YAP