DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a
  • Selam Tuzla
  • TUZLA BELEDİYESİ
  • TUZLA KAYMAKAMLIĞI VE TUZLA BELEDİYESİ, AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİN AİLELERİNE VEFA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

TUZLA KAYMAKAMLIĞI VE TUZLA BELEDİYESİ, AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİN AİLELERİNE VEFA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde Düzenlenen Yemeğe Tuzla Kaymakamı Ali Akça Ve Eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, Kamu Kurum ve Kuruluşları İle Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Şehit Aileleri, Gaziler ve Yakınları Katıldı.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Yemek, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızı’ın Okunması İle Başladı. Tuzla Çiçekçiler Camii İmam Hatibi Selami Üstündağ’ın Kur’an-I Kerim Tilavetinin Ardından Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun Şehit ve Gazi Ailelerine Hitap Etti. Uzun, “104 Yıl Önce Çanakkale Geçilmez Diye Tüm Dünyaya İlan Ettiğimiz 18 Mart, Şehitlerimizi Anma Günü’dür. Tüm Yokluk ve İmkânsızlıklara Rağmen Milletimizin Kahraman Evlatlarının Şehadeti ve Gaziliği Pahasına Kazanılan Bu Zafer İstiklal Harbimize ve Nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne Giden Yolda Çok Önemli Bir Kilometre Taşı Olmuştur. Bu Zafer, Biricik Evlatlarını Şefkat ve Muhabbetle Bağırlarına Basarak, “Oğul Seni Yetiştirdim Hizmet Eyle Vatana, Ak Sütümü Helal Etmem Saldırmazsan Düşmana” Diyen Anaların ve O Anaların Ellerini Öperek “Hakkını Helal Et Şefkatli Ana, Canım Feda Olsun Kutsal Vatana” Sözleriyle Karşılık Veren Yiğit Ve Kahraman Mehmetçiklerin, Tarih Sahnesine Çıkan Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’le Birlikte Yazdığı Destandır. Üzerinde Yaşadığımız Toprağı Vatan Yapan, Bayrağımıza Rengini Kanlarıyla Veren Kahraman Şehitlerimiz Manevi Varlığınızdan Aldığımız Güçle Vatanımıza Yönelik Her Türlü Tehditte Karşı Üzerimize Düşen Görevi Yapacak ve Sizlere Layık Olmaya Çalışacağız.” Dedi.

ÇANAKKALE RUHUNU YAŞAMALI VE YAŞATMALIYIZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün Kalpte ve Zihinde Yaşatılması Gerektiğini Söyledi. Şehit ve Gazilerin Emanetini Taşıyacak Gelecek Kuşaklara Tarihi ve Milli Bilgilerimizin İyi Aktarılmasını Vurgulayan Başkan Yazıcı, “18 Mart Şehitleri Anma Günü, Hiçbir Zaman Kalbimizden ve Zihnimizden Çıkartmamamız Gereken Bir Gündür. Çanakkale Ruhunu Geleceğe Aktararak Götürmemiz Gereken Bir Ruh Olduğuna İnanıyorum. Çanakkale Ruhu Öyle Bir Ruh ki Her Coğrafyadan İnsanlarla Bir Araya Gelip Bizi Vatanımızdan Etmeye Çalışan Bir Güruh Karşısında Birlikteliğin, Beraberliğin ve Geleceğe Dair de Tek Bir Yürek Olmanın En Güzel Örneğini Ortaya Koyduğumuz Çok Büyük Bir Zaferdir. Biz Çanakkale Zaferi’ni Gelecek Nesillere Anlatmak Zorundayız. Orada Öyle Bir Ruh Var ki 15’lilerle Beraber Her Yaştan, Bir Ülkenin Tüm İnsan Kaynaklarının Gelecek ve Vatan Uğruna Feda Edilmesini Göze Alacak Kadar Önemli Bir Zaferdir, Bir Dönüm Noktasıdır. Kurtuluş Savaşı’nın Kazanılmasında da Çanakkale’de Oluşan Ruhun Zemin Hazırladığına Tarihi Bir Gerçek Olarak İnanıyorum. Cumhuriyetimizin Kuruluşunda da Yer Alan Bu Ruhu Hem Yaşama Hem de Yaşatma Gayretini Göstermek Zorundayız” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şehit ve Gazilerin Emaneti Olan Aileleri İle Her Ortamda Birlikte Olduklarını Belirterek “Bu Ülke İçin Canını Ortaya Seve Seve Atan Bütün Şehitlerimizden ve Onların Ailelerinden Razı Olsun Diyorum. Biz Şehit ve Gazi Ailelerimiz İçin Ne Yapsak Azdır ve Asla Bu Borcu Ödeyemeyiz. Bunun Bilincindeyiz. Tüm Günlerimiz ve Tüm Hayatımız Size Feda Olsun. Sizlere Saygı, Sevgi ve Muhabbetlerimi Sunuyorum. Allah’a Emanet Olun, İyi ki Varsınız. Rabbim Varlığınızla Beraber Bizleri Sizlerden Eksik Etmesin” Şeklinde Konuştu.

ANADOLU’DAKİ MÜCADELEMİZDE BİZİ AYAKTA TUTAN ŞEHİT VE GAZİLİK KURUMUMUZDUR

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Türk Milleti’nin Tarih Boyunca Verdiği Mücadelelerden Bahsederek Şehitler ve Gazilerin Bu Mücadelenin Kahramanları Olduğunu Vurguladı. Kaymakam Akça, “Anadolu’daki Mücadelemizin, Anadolu’daki Varoluşumuzun, Duruşumuzun Arka Planında Bugün Bile Bizi Ayakta Tutan Nedir Biliyor Musunuz? Şehitlik Kurumumuz, Gazilik Kurumumuz. Eğer Biz Başımızı Yastığa Rahat Koyabiliyorsak Bu Aziz Şehitlerimiz, Gazilerimiz Sayesindedir. Allah Onlardan Binlerce Kez Razı Olsun, Ruhları Şad Olsun. 81 Milyonluk Vatan Parçasında Hangi Aileye Sorarsanız Sorun Geçmişe Gittiğinizde Ya Bir Şehit Ya Bir Gazi Hikâyesiyle Karşılaşırız. İnanın Bu Sofralarda Bulunan Sizlerin Akrabalarınızın, Dostlarınızın ve Bu Vatanda Yaşayan Herkesin Geçmişinde İşte Bu Şehitler ve Gaziler Bizlerin Bugün Başımızı Yastığa Koyduğumuzda Rahat Uyumamızın Kahramanlarıdır. Ellerinden Öpüyorum Tüm Şehit Annelerinin, Ellerinden Öpüyorum Tüm Şehit Babalarının ve Şehit Eşlerinin. Şehit Evlatlarının Önlerinde Saygıyla Eğiliyorum. Ruhları Şad, Mekânları Cennet Olsun. Hepinizi En Derin Sevgi ve Saygılarımla Selamlıyorum.” Diye Konuştu.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Piyade Okulu Komutanı Tuğgeneral Aydın Cihan Uzun, Şehit ve Gazi Aileleri İle Görüştü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI, BÜYÜKLERİMİZİN AİLESİNDEN BİR PARÇA OLDU

HIZLI YORUM YAP