DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a
  • Selam Tuzla
  • GENEL
  • TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ SOSYAL BÜTÜNLEŞME VE ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK EĞİTİMİ KAPSAMINDA İSPANYA’DA

TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ SOSYAL BÜTÜNLEŞME VE ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK EĞİTİMİ KAPSAMINDA İSPANYA’DA

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi, Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından Desteklenen ERASMUS Plus ‘‘ Yetişkin Eğitiminde Sığınmacıların Sosyal Bütünleşmesi ve Çok Kültürlülük (Y.E.S.)’’  Adlı Proje Kapsamında İspanya’nın Barcelona Şehrinde 5 Günlük Yapılandırılmış Kurs Faaliyetine Katıldı.

Yetişkin Sığınmacıların Türkiye Toplumuna Entegrasyonunda Engel Olarak Karşımıza Çıkan Durumlar İle Mücadele İçin Tuzla Halk Eğitimi Merkezi İki Alanda Kapasitesinin Geliştirilmeyi Hedeflenmektedir. Birincisi Çok Kültürlülük Eğitimi, İkincisi Çağdaş Andragoji Yaklaşımları Eğitimidir.

Çok Kültürlülük Eğitimi Kapsamında İspanya’nın Barcelona Şehrinde Gerçekleşen Yapılandırılmış Kurs Faaliyetinin İçeriği Şu Şekildedir.

1.Gün: Kültürel Farkındalıklarla Baş Etme. Kültürler Arası İletişimin Önemi, Çok Kültürlülük, ve Çok Kültürlü Programlar.

2.Gün: Eğitim Merkezlerinde Uygulanan Politika Ve Önlemler. Öğretmen Kursiyer İlişkisi.

Sığınmacıların Toplumla İlişkileri. Ayrımcılık, Irkçılık Politikaları ve Önlemler.

3.Gün: Sığınmacıların Topluma Entegrasyonu.

4.Gün: Dil ve Entegrasyon. Ulusal Dilin Önemi. Ulusal Dil Edinimine İlişkin İyi Uygulamalar ve Politikalar.

5.Gün: Çeşitlilik Politikaları ve Entegrasyonun Önemi. Ayrımcılığa Karşı Çeşitli Politikalar. Sığınmacıların Avrupa Toplumlarında Entegrasyonun Önemi. Bölgesel Yetişkin Eğitim Kurumu Ziyaretidir.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Çangır, Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından Desteklenen ‘‘ Yetişkin Eğitiminde Sığınmacıların Sosyal Bütünleşmesi ve Çok Kültürlülük’’ Adlı Erasmus+ Projemiz Kapsamında; Yapılacak Kapasite Geliştirme Eğitimlerinin Sonucunda, Androgoji ve Çok Kültürlülük  Eğitimlerinin  Önemi Kavranacaktır.

Tuzla Halk Eğitimi Merkezi, Uluslararası Değişimin; Kurumsal Gelişim İçin Önemli Olduğunu Bilen Yetişkin Eğitim Kurumudur. Kurumumuz 250 Çalışanıyla Yılda Ortalama 45 Bin Kursiyere Hizmet Vermektedir Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İNCİRİN FAYDALARI: İNCİR’DE HANGİ VİTAMİNLER VE MİNERALLER VAR?

HIZLI YORUM YAP