DOLAR

32,5269$% 0.31

EURO

34,8937% 0.69

GRAM ALTIN

2.422,35%1,79

ÇEYREK ALTIN

3.960,00%1,48

BİST100

10.045,74%-0,37

BİTCOİN

1866473฿%-3.48093

ETHEREUM

95640Ξ%-0.1038

a

TUZLA ERZURUMLULAR DERNEĞİNDE DEV KONFERANS VE SERGİ AÇILIŞI

Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı Konferans ve Fuaye Salonu’nda 11 Aralık Salı Günü Saat 14.00’te Gerçekleştirilen Konferansa ve Sergi MHP Tuzla İlçe Başkanı Erdem Doğruer AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhan Erdem ve Çok Sayıda Davetli Katıldı.

Konuşmasına Bir Erzurum’a Hizmet Etmiş Bir Babanın Evladı Olarak Başlayan Timsal Karabekir, Kurtuluş Savaşı Yılları ve Kazım Karabekir’e Ait Fotoğraflardan Oluşan Slayt Gösterisi Eşliğinde Babasının Hayatından Kesitler Sundu. Katılımcılara “Sizleri Geçmişe Yolculuğa Davet Ediyorum.” Diyerek Karabekir Paşa’nın Çocukluğundan Askeri ve Siyasi Hayatına Kadar Yaşadıklarını Yakın Tarih Çerçevesinde Paylaştı. Timsal Karabekir Babasının ve Diğer Kahramanlarımızın Sarıkamış ve Çanakkale’de Yaşadıklarını Anlatarak Katılımcılara “Tarihini Bilmeyenin Coğrafyasını Başkası Çizer. Tarihimizi Bilmek Zorundayız.” Sözleriyle Tavsiyelerde Bulundu.

Sunumunda ‘Sözde Ermeni Soykırımına’ Dikkati Çeken Karabekir, “Hiç Kimse İhanet Lafını Dile Getirmiyor. Eğer Bir Grup Ermeni Ruslarla İş Birliği Yapıp, Osmanlıyı Sırtından Vurmasaydı Ermeniler Zorunlu Göçü Yaşamayacaktı.” Dedi. Erzurum’da 189 Tane Toplu Türk Mezarı Bulunurken, Bir Tane Toplu Ermeni Mezarının Olmamasını Soykırım İddialarına Karşı Verilebilecek En Güzel Cevap Olarak Gösterdi. Timsal Karabekir, Avrupa Ülkelerinin Arşivleri İncelemeleri Halinde Esas Yok Edilmeye Çalışılanların Öz Yurtlarında Yaşayan Türkler Olduğunu Göreceklerini İfade Etti.

İstiklal Savaşı’nda Türk Milletinin Verdiği Sancılı İmtihanı Anlatan Karabekir “Allah Türk’ün Kurtulmasını İstemiş ve İlahi Bir Kadro Göndermiştir. Vatanı Kurtarıp, Cumhuriyeti Kuran O İlahi Kadro Mustafa Kemal, Kazım Karabekir, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak ve Diğer Kahraman Komutanlardan Oluşmaktadır. Onları Minnet ve Şükranla Anıyorum.” Dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’ne Hizmet Etmek Her Türk Evladının Borcudur, Görevidir, İbadetidir.” Diyerek Sunumunu Tamamlayan Timsal Karabekir, Güfte ve Bestesi Babasına Ait Olan ‘Türk Yılmaz’ ve ‘Hür Vatan’ Marşlarını 1919’da Taş Plağa Alınmış Haliyle Dinletti.

Etkinliğin Sonunda Katkılarından Dolayı Timsal Karabekir’e Dernek Genel Sekreteri Esma Gündoğdu ve Kadın Kolları Başkanı Ayfer TaşçıTarafından Hediye Takdim Edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİ TUZLA’DA ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

HIZLI YORUM YAP