DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TUZLA, DEĞER VE ÖNEM KAZANAN BİR İLÇE OLDU

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Orhanlı Mahallesi’nde Bölgesel Halk Meclisi Düzenledi. Orhanlı ve Yakın Çevresindeki Mescit, Orta, Anadolu ve Fatih Mahallesi’nin Hizmetleri, Projeleri ve İsteklerinin Ele Alındığı Toplantıda Bölgenin En Önemli Sorunu Olan İmar Konusunda Başkan Yazıcı’dan Müjde Geldi.

ORHANLI’NIN EN ÖNEMLİ PROBLEMLERİ ÇÖZÜLÜYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Orhanlı’da Yaptıkları Çalışmalar Hakkında Hatırlatıcı Bilgiler Verdi. Fettah Başaran Caddesi İle Tem Kuzey ve Güney Yan Yolların Asfaltlanması, Orhanlı Kültür Merkezi ve Halı Sahanın Yenilenmesi, Orhanlı Sosyal Tesisleri Yapımı, Orhanlı Ek Hizmet Binasının İsmek, Bilgi Evleri ve Anne Çocuk Eğitim Merkezleri Kullanımına Sunulması, Orhanlı Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonu Yapımı, Orhanlı Muhtarlığı ve Mahalle Meydanı Düzenlemesi, Orhanlı Anaokulu Yapımı Hakkında Bilgi Veren Başkan Yazıcı, “Tuzla’ya da, Orhanlı’ya da Verdiğimiz Tüm Sözleri Yerine Getirdik. Söz Verdiğimizin Fazlasını da Yapıyoruz. Vatandaşımız Her Zaman Daha Fazlasını Hak Ediyor” Dedi.

BAŞKAN YAZICI’DAN 4.670.00 M2 ARAZİYE İMAR MÜJDESİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Orhanlı ve Yakın Çevresinin En Önemli Problemlerinin Mülkiyet ve İmar Sorunları Olduğunu Söyledi. Aydınlı-Orhanlı 1. Etap, Orhanlı-Tepeören 2. Etap Yol Çalışmalarının Mülkiyet Sorunları Nedeniyle Gecikmeli Yapıldığını Vurgulayan Başkan Yazıcı, “Orhanlı’da Yol Çalışmaları Sırasında Mülkiyet Problemleri İle Karşılaştık. Yolun Yapımı 1 Lirayken, Kamulaştırmanın Bedeli 3 Lira Oluyordu. Hatta Bu Toplantıyı Düzenlediğimiz Belediye Binası Bile Yolda Kalıyordu. Orhanlı Belediyesi Zamanında Orhanlı’nın Merkezine Yapılan Bu Bina Her Yere Yapılabilirdi. Orhanlı Merkezdeki Tek Yeşil Alan, İnsanların Çay İçeceği Tek Alanın Yerine Belediye Binası Yapıldı. Bu Bina Bile Yapılırken Yol Dikkate Alınmamış” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bir Diğer Sorunun da Yine Orhanlı Belediyesi Zamanında Tarım Kurulu Görüşü Alınmadan Yapılan İmar Uygulamasının Yaşattığı Sıkıntı Olduğunu Söyledi. Sorunu Orhanlı ve Çevresindeki 4 Mahallenin Yaşadığını Hatırlatan Başkan Yazıcı, “4.670.000 m2 Alan Tarım Arazisi Olarak Gözüküyordu. Buralarda Tarım Yapılmıyor. Tarım Kurulu Görüşü Alınmadan Yapılan İmar Uygulaması, Mahkeme Kararıyla Durduruldu. Bu Bölgede Binlerce İnsan Mağdur Oldu. 8 Yıldır Bu Sorunun Çözümü İçin Defalarca Ankara’ya Gittik, Tarım Kurulu’nun Kapısını Aşındırdık. Bölgenin Durumunu Parsel Parsel Anlattık ve Bölgedeki Arazilerden Tarım Şerhini Kaldırdık. Bakanlığın Son Onayının Ardından İBB, 1/5000’lik Planı Gerçekleştirecek. Bu Bölgenin En Önemli Sorunu da Çözüme Kavuşturulacak” Diye Konuştu.

SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI EK PİSTİ YAPILACAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Toplantıya Katılan Mescit Mahallesi Sakinlerinin Sabiha Gökçen Havaalanı Ek Pist Yapımı ve Bu Alanda Kamulaştırma Kararı Çıkan Yerlerle İlgili Açıklamada Bulundu, Soruları Yanıtladı. Bir Vatandaşa Ek Pist İnşaat ve Kamulaştırma Alanını Harita Üzerinde Koruma Bandı, Pist Alanı Gibi Detayları İle Tek Tek Gösteren Başkan Yazıcı, “Sabiha Gökçe Havaalanı Ek Pist İnşaatı Devam Ediyor. Bu Ek Pist Yapılacak. Bu Yatırım Gerçekleştirilecek. Durdurulması, Yapılmaması Gibi Bir Durum Söz Konusu Değil. Ek Pist İnşaatı Nedeniyle Mescit Mahallesi’nde Kamulaştırma Kararı Çıkan Yerler Bulunuyor. Toki İsteyene Kamulaştırma Bedeli Karşılığı Daire Veriyor, İsteyene Kamulaştırma Bedelini Ödüyor. Burada Farklı Söylemler, Dedikodular Çıkarıldı. 2014 Seçimlerinde Bu Dedikoduların Sonucunu da Gördük Ama Dedikoduya İnanmayın. İş Yapmayacak Olanlar Vatandaşlara Kolay Söz Veriyor ve Yalan Söylüyor” Açıklamasında Bulundu.

TUZLA, DEĞER VE ÖNEM KAZANDI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da Başka Eğitim, Sağlık ve Ulaşım Olmak Üzere Yapılan Tüm Hizmetlerin Yaşam Standartları ve Kalitesinin Yükseltilmesi Amacı Taşıdığını Söyledi. Başkan Yazıcı, “Bütün Tuzla’ya Hizmeti Şiar Edindik. Yıllara Sair Problemlere Objektif Çözümler Sağladık. Vatandaşlarımızın Bizi Seçme Nedeni Olan Sorunları Çözme Konusunda Gayretimizi Sürdürüyoruz. Başta Eğitim, Sağlık ve Ulaşım Olmak Üzere Yaptığımız Yatırımlar ve Hizmetlerle Tuzla, İstanbul’da Değişen, Gelişen, Değer ve Önem Kazanan Bir İlçe Haline Geldi. İmar Sorunun Çözümü Bu Bölgedeki En Önemli Hizmetimiz Olacak.

Orhanlı ve Çevresi de Son Aşamasına Geldiğimiz İmar Probleminin Çözümü ve Yeni Projelerle 5 Kat Değer Kazanacak. Sakın Yerlerinizi Satmayın.” Şeklinde Konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Halk Meclisinde Bölge Sakinlerinin Sorularını Yanıtladı, İstek ve Taleplerini Değerlendirdi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Adem uzuner
    6 yıl önce
    0 0

    Tuzla belediyesi Orhanlı Imar Sorunlarını Çözerek Halkına Seçmenine Çok güzel bir Hizmet Sunmuştur Emeği Geçen herkese teşekkürler

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ KENT KONSEYİ FAALİYET VE PROJELERİNİ DEĞERLENDİRDİ

HIZLI YORUM YAP