DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TUZLA, ‘ÇANAKKALE RUHU’NU YAŞIYOR

Destanlaşan Çanakkale Adlı Konferansta Çanakkale’deki Yüksek Ruhu Katılımcılara Aktaran Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, “Teknoloji Çanakkale’de İman Ve Yüksek Ruh Karşısında Çaresiz Kalmıştır” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı Kapsamında Düzenlenen Etkinlikler, Programlar, Tiyatrolar Ve Sinemalar İle Gençlere Tarihi Bilgileri Aşılıyor. Tuzla Belediyesi Ve Tuzla Müftülüğü İşbirliğinde Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı Ve Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Programda Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, Çanakkale’nin Yüksek Ruhunu Anlattı. Kur’an-I Kerim Tilavetiyle Başlayan Konferansa Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı, Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, Okul Müdürleri Ve Öğrenciler Katıldı.

ÇANAKKALE RUHU, DİRİLİŞ RUHUDUR

Gençlerin Çanakkale Ruhuyla Yaşaması, Gelişmesi Ve Büyümesi Gerektiğini Belirten Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı, “Çanakkale Ruhu, Diriliş Ruhudur. Çanakkale Ruhu Bir Millet, Vatan Ve Bayrak Sevdasıdır, Ölmek Ama Vatanı Kaybetmemek Demektir” Dedi.

ÇANAKKALE DESTANLAŞAN BİR ZAFERDİR

Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, Geleceğe Sağlam Adımlarla Yürümek İçin Medeniyetin, Tarihin Ve Kültürün İyi Bilinmesi Gerektiğine Dikkat Çekti. Turan, ‘Tarihimize Baktığımızda Zaferlerimizi Ve Kahramanlarımızı Saymakla Bitiremeyiz Ama Bunların İçinde Çanakkale’nin Yeri Başkadır. Çanakkale Destanını Önce Türk Milletinin Öğrenmesi Ve Nesillerine Anlatması Bir Şeref Borcudur. Çanakkale; Milletin Hafızasında, Kalbinde, Gönlünde Abideleşmiş, Ebedileşmiş Ve Destanlaşmıştır.” Dedi.

Seyit Onbaşı’nın Balıkesir’deki Köyüne Kadar Gittiğini, Kızı Ve Torunu İle Röportaj Yaptığını Da Aktaran Turan, “Bu Vatan Bize Emanet, Bu Emanete Gerçekten Sahip Çıkamazsak Vebali Çok Ağır Olur” Dedi. Program Sonunda Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı, Tarihçi-Yazar Mustafa Turan’a Bir Buket Çiçekle Teşekkür Etti.

Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, Gençlere Tarihi Gerçekler Ve Kültürel Değerlerin Öğretilmesi Konusundaki Hizmetlerinden Dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

DR.FATMA YAZICI TUZLALILARIN ORTAK KARARIYLA YILIN KADINI SEÇİLDİ

HIZLI YORUM YAP