DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

TUZLA BELEDİYESİ YERLİ VE MİLLİ “PARDUS”A HAZIRLANIYOR

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki 9 AK Partili Belediye ve TÜBİTAK, Milli İşletim Sistemi Pardus İşbirliği Protokolünü İmzaladı. Tuzla Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli İşletim Sistemi Pardus’un Kullanılması Yönündeki Talimatına İstinaden Altyapı ve Donanım Hazırlıklarını Sürdürüyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve İstanbul’un Anadolu Yakasındaki 9 AK Partili Belediye Başkanının İmzaladığı Protokol Kapsamında, Pardus İşletim Sisteminin Kurumsal Bütünlüğe Uyumu Test Ediliyor, Tuzla Belediyesi’nde Kullanılan Yazılım ve Donanımlarının Uygunluğu Kontrol Ediliyor, Yeni Sisteme Entegresi Sağlanıyor.

TUZLA BELEDİYESİ’NDE PARDUS GÖÇ PROJESİ BAŞLADI

Tuzla Belediyesi Personeli, Pardus İşletim Sistemine Geçiş Aşamasında İlk Olarak 3. Kamu Açık Kaynak Konferansı KAK 2017’e Katılarak “Pardus ve Libreoffice Eğitimi” İle “Pardus GNU/Linux Sistem Yönetimi” Eğitimlerini Aldı. TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi Tarafından (ULAKBİM) Geliştirilen PARDUS’a Geçiş İşlemlerini Hızlı Bir Şekilde Sürdüren Tuzla Belediyesi, TÜBİTAK Sistem Uzmanlarına Ev Sahipliği Yaptı. TÜBİTAK Uzmanları Tuzla Belediyesi’nin Yazılım ve Donanım Altyapısını İnceleyerek Durum Analizini Ortaya Çıkardı, Tespitlerini Rapora Döktü. Tuzla Belediyesi, Bir Yandan Eğitim İle Kendini Yeni Sisteme Adapte Ederken Diğer Yandan da Pardus Göç Projesine Başladı. Mevcut İşletim Sistemlerini PARDUS’un İşletim Sistemiyle Değiştirmenin İlk Aşamalarından Oluşan Göç Projesi Kapsamında Seçili Bilgisayarlara Pardus İşletim Sistemi Kuruldu. Kullanıcıların İhtiyaç Duyduğu Programlar Seçili Bilgisayarlarda Pardus İşletim Sistemi Çatısı Altında Kullanılmaya Başlandı.

BAŞKAN YAZICI: ALTYAPI VE SİSTEMİMİZİ PARDUSA UYGUN HALE GETİRİYORUZ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Göç Projesini Başlatarak Milli İşletim Sistemi Pardusa Geçişin Devam Ettiğini Söyledi. Başkan Yazıcı, Açıklamasında Şu İfadeleri Kullandı: “Milli İşletim Sistemimiz Olan Pardusa Geçiş Sürecimiz Devam Ediyor. Dışa Bağımlılığı Azaltan, Düşük Maliyeti İle Kamu Kaynaklarının Etkin ve Verimli Kullanılmasına Fayda Sağlayan Pardusun Göç Projesini Uyguluyoruz, Teknik Altyapı ve Sistemimizi Pardusa Uygun Hale Getiriyoruz”

PARDUS NEDİR?

PARDUS, Debian GNU/Linux [1] Temelli Açık Kaynak Kodlu Bir İşletim Sistemidir. İnternet Üzerinden Ücretsiz Olarak İndirilebilmekte ve Kolay Kurulabilmektedir. Kişisel veya Kurumsal Kullanımlar İçin Pardus’un Rekabet Edebilir ve Sürdürülebilir Bir İşletim Sistemi Haline Getirilmesi İçin TÜBİTAK ULAKBİM Bünyesinde Geliştirme ve İdame Çalışmaları Devam Ettirilmektedir.

Pardus’un, Kamu Kurum ve Kuruluşları İle KOBİ’lerde Kolay Yaygınlaştırılabilmesi İçin Kurumsal İhtiyaçları Karşılayan Açık Kaynak Kodlu Alt Projeleri Bulunmaktadır. Lider Ahenk Merkezi Yönetim Sistemi, Engerek Kimlik Yönetim Sistemi, Ahtapot Bütünleşik Siber Güvenlik Sistemi, Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi (ETAP), ULAKBÜS Bütünleşik Üniversite Sistemi Bunların Başlıcalarıdır.

Pardus, Bir Linux Dağıtımı Olmanın Yanı Sıra, Kamuda Açık Kaynak ve Özgür Yazılımların Yaygınlaştırılması, Ülkemizdeki Açık Kaynak / Özgür Yazılım Ekosisteminin Geliştirilmesi Çabaları İle Birlikte Bir Projeden Daha Çok Bir Program Haline Gelmiştir. Pardus Şemsiyesi Altında Özgün Projeler Şeffaf Bir Şekilde Geliştirilerek Özgür Yazılım Dünyası İle Paylaşılmaktadır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ, MİNİK KURSİYERLERİNİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA BİLİNÇLENDİRDİ

HIZLI YORUM YAP