DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

TUZLA BELEDİYESİ, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ’Nİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

Tuzla Belediyesi, Sarıkamış Harekatı’nda Şehit Düşen Ecdadımızı İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Düzenlediği Programda Andı. Program, Aziz Şehitlerimizin Ruhları Anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın Okunmasıyla Başladı. Hafız Mevlüthan Amir Ateş, Aziz Şehitlerimizin Ruhuna Kur’an-ı Kerim Okudu. Sarıkamış Harekatı’ndaki Gerçek Görüntülerden Derlenen “Sarıkamış Destanı” İsimli Belgesel, İzleyenlere Duygulu Anlar Yaşattı.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMLARI İLE TOPLUM BİLGİ SAHİBİ OLMAYA BAŞLADI

Üsküdar Musiki Cemiyeti’nin Öğrencilerinden Sanatçı Arzu Ateş ve Ekibi, Sarıkamış Şehitleri Anısına Özel Olarak Derlenen Birbirinden Güzel Eserleri Tuzlalılar İçin Seslendirdi. Yemen, Sarıkamış ve Çanakkale Anısına Derlemeleriyle Ülkemizde ve Yurt Dışında Birçok Konser Veren ve Aynı Zamanda ‘Sarıkamış Destanı’ Belgeselinin Sanat Yönetmeni Olan Ses Sanatçısı Recep Ergül, Sarıkamış Ağıtlarını Yazıcı’ya Teşekkür Etti. Ergül, “Tuzla Belediyesi Başta Olmak Üzere 5 Belediye, Her Yıl Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Programları Düzenliyor. Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları Neticesinde İnsanlarımız Sarıkamış’ta Olup Bitenlerle İlgili Bilgi Sahibi Olmaya Başladı. Keşke Tarihte Ne Böyle Bir Hadise Yaşanmış Olsaydı, Ne de Biz Onun Türkülerini Söylüyor Olsaydık Ama Bir Hakikat Var ki Tarihimizin Acı, Tatlı, Zaferlerle Dolu, Hüzünlerle Dolu Bütün Sayfalarını Sanata Nakşedip Toplumumuza Takdim Ettiğimizde Toplumumuz Bu Konuyla İlgili Bilgi Sahibi Oluyor.” Dedi.

SARIKAMIŞ DESTANI KUM SANATIYLA EKRANA YANSIDI

Recep Ergül, Sarıkamış Şehitleri Anısına Seslendirdiği Türküleri Aynı Zamanda Afrin’de Devam Eden Operasyonlarda Görev Alan Mehmetçik’e de İthaf Ettiğini Belirterek Onlara Kutsal Görevinde Başarı Diledi. Ergül’ün Seslendirdiği Çanakkale Türküsü’ne İzleyiciler Ellerindeki Bayrakları Sallayarak Eşlik Etti.

Veysel Çelikdemir’in Kum Sanatı İle Sarıkamış Destanını Anlatan Muhteşem Gösterisi İzleyenlerden Büyük Beğeni Aldı. Sarıkamış Şehitleri Anma Programı’na Katılan Vatandaşlar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYESİ GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI, YARIYIL TATİLİ HEDİYELERİNE DEVAM EDİYOR

HIZLI YORUM YAP