DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TUZLA BELEDİYESİ, ‘ŞAİRİN KIRAATHANESİ’Nİ TUZLA HALKIYLA BULUŞTURDU

Televizyon Yapımcısı, Programcı ve Oyuncu Kadir Çöpdemir’in Sunumu İle Gerçekleştirilen Şairin Kıraathanesi Programında Kıraathane Kültürü Yeniden Canlandırıldı. Programda Yazar Kaan Murat Yanık Şiirlerini, Trt İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Sanatçısı Melda Kuyucu Kılıç da Şarkıları Tuzlalılar İçin Seslendirdi. Kıraathane Geleneği Olan Çay ve Kahve Eşliğinde Gerçekleştirilen Programda Tuzlalılar Unutulmaz Bir Akşam Yaşadı.

GELENEK TEKRAR HAYATA GEÇİRİLİYOR

Programın Sunucusu Kadir Çöpdemir, Kıraathanelerin Kültürümüzdeki Yerinden Bahsederek Kahvehaneler İle Karıştırılmamasını Vurguladı. Çöpdemir, “Kıraathane Bizim Kültürümüzün Derinliklerinden, Geleneğimizden Gelen Bambaşka Bir Hadise. Kıraathane İlim Erbabının, Sanat Erbabının, Meslek Erbabının Bir Araya Geldiği, Güzel Güzel Konuştuğu, Anlattığı, Sohbeti Dolgun Bir Yer. Kıraathaneye Girersin Büyükler Bir Şey Anlatır, Bir Şey Öğrenirsin Ya da Birisi Bir Şeyden Bahseder Feyz Alırsın, Onu Hayatına Katarsın, Bir Tık Katkı Sağlar Öyle Çıkarsın. Biz Bu Geleneğe Sahibiz. Tuzla Belediyesi’ne de Müteşekkiriz. Tuzla Belediyesi Bu Kıraathane Geleneğini Canlandırıyor. Güzel Sohbetin Altının Alevlendirildiği, İnsanların Bundan Nasiplendirildiği Gelenek Tekrar Hayata Geçiyor. Onun İçin Kahvehane İle Karıştırmamak Lazım. Ama Ortak Değerler de Var; Çay Kahve. Kafe Kültürü de Var. Kafe Ortamında Saatlerce Oturamazsın Belirli Bir Müddet İçerisinde Kahveni İçip Kalkman Lazım. Bizim Kıraathanede Öyle Değil, Kıraathanede İki Çayla Oturursun Sohbeti Demlersin, Demlersin, Demlersin Bütün Gününü Geçirirsin Kimsede Kalk Git Diyemez. Bizim Kültürümüz Biraz Dominant Bir Kültür, İnsana Sirayet Ediyor, Herkese Sirayet Ediyor, Yabancıya Da Sirayet Ediyor” Dedi.

KADİR ÇÖPDEMİR, BAŞKAN YAZICI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Kadir Çöpdemir, Tuzla Belediyesi’nin Hizmetlerinden Bahsederek Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti. Kadir Çöpdemir, “Tuzla Belediyesi de Bir Sürü İş Yapmış. En Başta Marinası Var. Malum, Hakikaten Fevkalade Bir Marina. Gençler İçin Mesela Çok Enteresan Bir Gemi Yapmışlar Biliyor Musunuz? Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi. Kültür, Sanat Eğitimleri Veriliyor Bu Gemide. Anadolu Kültür Merkezi Yapılmış, Engelli Koordinasyon Merkezi, Yaşlılar Merkezi Yapılmış. Tuzla Belediyesi Hem Kültürel Anlamda Hem de İlçeyi Güzelleştirmek İçin Elinden Geleni Yapıyor. Bu Vesileyle de Bizi Sizlerle Buluşturdu, Tuzla Belediyesi’ne Hususiyetle Teşekkür Ediyoruz” Şeklinde Konuştu.

Aile Ortamında Gelenekleri Yeniden Yaşayan Tuzlalılar, Kendilerine Bu İmkânı Sunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BAYSAL’IN “TOZ PASTEL BOYA” SERGİSİ, TUZLA BELEDİYESİ RUMELİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE SERGİLENİYOR

HIZLI YORUM YAP