DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

TUZLA BELEDİYESİ, RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

Tuzla Belediyesi Merkez Hanımlar Kulübü’nde Düzenlenen Eğitime Konuşmacı Olarak Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan Katıldı. Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenmenin Önemi, İftar ve Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Tüketilmesi Faydalı Besinler Hakkında Bilgi Veren Fidan, “İftarda Yemeğe Çorba İle Başlamalıyız. Bu da Kremasız ve Unsuz Bir Çorba Olmalı, Krema ve Un İnsülin Salgısını Arttırmaya Sebep Olabilmektedir. Yanında Yoğurt, Ilık Su İle Birlikte Almak En Uygunudur. Çorba İçtikten Sonra 15 Dakika Ara Vermek Faydalıdır. Bu Arada Bizim Tokluk Hissimiz Başlamış Olur. Çorbanın Ardından Yemeğe Salata İle Başlamakta Fayda Var. İftardan Sahura Kadar Mevsim Geçişleri İle Birlikte Vücut Uzun Saatler Susuz Kalıyor, Bu Açığı Kapatmak İçin 3 Litre Su İçmenizi Öneriyorum” Dedi.

BALIK TÜKETMEK VÜCUT DİRENCİNİZ İÇİN FAYDALI OLACAKTIR

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, Ramazan Ayında Balık Tüketilmediğine Dikkat Çekerek Balığın Vücut Direnci İçin Faydasını Vurguladı. Fidan, “Ramazan Ayında Protein Tüketimine Dikkat Etmek Gerekli. Ramazan Ayında Maalesef Tüketmediğimiz Besinlerden Birisi de Balıktır. En Azından Haftada 2-3 Gün Ton Balığını Salatalarda Kullanarak Tüketin, Direnciniz Açısından Faydalı Olacaktır. İftarda ve Sahurda Şarküteri Ürünlerini Tüketmemeliyiz. Bu Ürünler Ödem Tutar, Vücut Susuz Kalır. Ramazan Ayında Hurmayı Çok Öneriyorum. Lifli Yapısından Dolayı Su İhtiyacını Giderecek, Kan Şekerini Bozmayacaktır. Sütlü Tatlılar Haftada 2-3 Kere Tüketilmeli, Eğer Kilo ve Şeker Probleminiz Varsa Hiç Tüketmeyin. Onun Yerine Meyve Tüketebilirsiniz” Şeklinde Konuştu.

Oruç Tutanların Mutlaka Sahura Kalkması Gerektiğini Belirten Derya Fidan, “Sahura Kalkmazsanız 3. Günden Sonra Kronik Yorgunluk Başlar, Konsantrasyon Güçlüğü, Yorgunluk, Algılayamama Gibi Sorunlar Yaşanır” Dedi.

Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, Seminere Ev Sahipliği Yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

6 ÜLKEDEN 16 TEMSİLCİ, TUZLA BELEDİYESİ ANNE ÇOCUK EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

HIZLI YORUM YAP