DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

TUZLA BELEDİYESİ, NEFRET SUÇLARIYLA MÜCADELE ÇALIŞTAYI’NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tuzla Belediyesi, Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük İle Alakalı Sivil Toplum Hizmetleri Kapsamında Nefret Suçu ve Ayrımcılık Üzerine Eğitim/ Nefret Suçlarıyla Mücadele Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yaptı. Tuzla’da Düzenlenen Çalıştayın Açılış Oturumuna AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Avrupa’nın Önde Gelen İslam Karşıtı ve Müslüman Düşmanlığı İle Mücadele Eden Kuruluşu Emısco Temsilcileri, Türkiye’den Kültürlerarası İletişim Merkezi (Kim), Belçika’dan Düşünce Kuruluşu Temsilcileri, Thinkout ve Avrupa Konseyi Kuzey-Güney Merkezi’nin Temsilcileri İle12 Ülkeden Agit ve Avrupa Konseyi Uzmanları Katıldı.

İNSANLARIN İNANÇLARINDAN DOLAYI DIŞLANMASI, ÇAĞIMIZIN EN BÜYÜK VEBASI

Nefret Suçlarıyla Mücadele Çalıştayı’na Ev Sahipliği Yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Müslümanlara Ya da Başka İnançtan Olan Hıristiyan, Yahudi Veya Budist Olabilir; Kim Olursa Olsun Ona Karşı Bir Nefretin Dönüşmesinin, İnançlarından Dolayı İnsanların Dışlanmasının Her Halde Çağımızın En Büyük Vebası Olduğuna İnanıyorum. Bu Çalıştayın Dünya Barışı İçin, İnsanlık İçin, Ülkemiz ve Coğrafyamız İçin, Medeniyetimiz İçin Çok Önemli Olduğuna İnanıyorum. Çalıştayın da Böylesine Güzel Bir Hizmet Sunacak Olmasının Mutluluğunu Yaşıyorum. Nefret Suçlarını Düzeltebilecek Olan Ülkelerin ve Ülkelerle Bir Araya Gelen Uluslararası Kuruluşların Doğru Karar Verebilmelerini Sağlayacak Güzel Metot ve Yöntemlerin Üretilmesine İnşallah Faydalı Olacağına İnanıyorum” Dedi.

HERKES DÜŞÜNCESİNİ, İNANCINI İFADE EDEBİLMELİ, YAŞAYABİLMELİ

İnançlarıyla, Değerleriyle, Kendi Öz Benlikleri İle Herkesin Bir Tarafı, İnancı, Görüşü Olduğunu Söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Herkes Düşüncesini, İnancını İfade Edebilmeli, Yaşayabilmeli ve Diğer İnsanların da Bunu Tolere Edebildiği Yaşanabilir Bir Dünya Olmasına İnanıyoruz. Gerçekten Dünyamızın Daha Bir Yaşanabilir Olması İçin Çok Çalışmak ve İnsanların Birbirleri İle Olan İlişkilerini İyi Bir Şekilde Dizayn Etmek Zorundayız. Her Yöneticinin Kendi Sorumluğuyla Beraber Bunu Başarması Lazım Ama Bunu Sadece Kamu Otoritesinin Eliyle Başarmak Mümkün Değildir. İçinde Mutlaka Gönüllülük Olan, Mutlaka İnsanlığa Adanmış Olan ve İnsanlık Adına Gönüllü Olan Kuruluşların, Kurumların ve Bu Yolda Kendini Adamış Olan İnsanların Bu İşe Gönül Vermesi Bizim de Bu İşe İmkanlarımızla, Olanaklarımızda Yön Vermemiz ve Bir İvme Kazandırmamız Gerektiğine İnanıyorum” Şeklinde Konuştu.

BİRBİRİMİZDEN UZAK DURMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Gelişen Teknolojinin İletişimi Güçlendirdiğini Vurguladı. Bu Güçlü İletişime Rağmen İnsani Değerlerin Korunmasının Altını Çizen Başkan Yazıcı, “İnancımıza Göre İnsanlığa Hizmet Etmek, Onur ve Şereftir. Biz De Ona Layık Olmanın Gayretini Gösteriyoruz. Gelişen Teknoloji İle Dünya Küçüldü ve İletişim Teknolojilerinin Bu Kadar Geliştiği Toplumlarda Dışlamanın Mümkün Olmayacağı Bir Dünyada Yaşıyoruz. Birbirimizden Uzak Durmamız Mümkün Değil. Atomun Çekirdeğine Kadar İnen, Atomun Parçalarına İnen İnsanoğlu, Eğer Ki İnsanlık Değerlerini Yitiriyorsa Hiç Bir Anlamı Yoktur. İnsanı İnsanı Yapan Değerleri Yitirdikten Sonra Bilgi ve Teknolojinin Geldiği Noktanın Hiçbir Anlamı Yoktur” İfadesini Kullandı.

Yerelden Küresele Hak Mücadelesi Yapacak Nitelikli Stk Kadroları Yetiştirmek ve Özellikle Agit’in Üyesi Türkiye Dahil 57 Ülkede Genç Lider Kadroları İslam ve Müslümanlara Yönelik Nefret Söylem ve Eylemlerine Karşı Mücadele Konusunda Eğitmeyi Amaçlayan Çalıştay, 3 Gün Sürdü.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ÖZEL ÇOCUKLAR, TUZLA BELEDİYESİ ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR GENÇLİK KAMPI’NDA BAŞARIYI KUTLADI

HIZLI YORUM YAP