DOLAR

32,4531$% 0.25

EURO

34,6009% 0.24

GRAM ALTIN

2.482,70%1,82

ÇEYREK ALTIN

4.221,00%-5,14

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2052227฿%-0.65801

ETHEREUM

100235Ξ%1.0617

a

TUZLA BELEDİYESİ, 4. CEMEVİ’NİN YAPIMINA BAŞLADI

Tuzla Belediyesi’nin Her İnanca Saygılı Yaklaşımıyla Hizmete Kazandırdığı Tuzla Hz. İmam Ali Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Konaşlı Cemevi, Al-İ Aba İlim Eğitim Araştırma Kültür Ve Sosyal Dayanışma Vakfı ve Karacaahmet Dergahı Tuzla Şubesi Cemevi’nin Ardından Orta Mahalle Cemevi’nin Temeli de Atıldı. Tuzla Belediyesi ve Cem Vakfı İşbirliğiyle Yapılacak Cemevi’nin Temel Atma Törenine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Evi Dedeleri ve Vatandaşlar Katıldı.

BATMAZ, BAŞKAN YAZICI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Orta Mahalle Cem Evi’nin Temel Atma Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız’ın Okunmasıyla Başladı. Cem Evi Başkanı Ercan Batmaz, Törende Yaptığı Konuşmada Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti. Batmaz, “Huzurlarınızda Yönetim Kurulu ve Bölgede Yaşayan Alevi Yurttaşlar Adına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Şükranlarımı Sunuyorum. Çok Sağ Olun Efendim. Evet, Bu İhtiyaçları Çözmeliyiz, Bu Problem Ortadan Kalkmalı Diye Düşünüyorum. Genel Başkanımızın da Defalarca İfade Ettiği Gibi Ülkemizi Dışarıdan Bölmek İsteyen Birçok Unsur Var. Bunları Bertaraf Etmenin En İyi Yolu İçerideki Barışı Sağlamaktır. Yani Biz Kendi İçimizde Ne Kadar Barışık, Sorunlarımızı Çözmüş Olursak O Kadar Ülkemizi Karıştıranlara Fırsat Vermemiş Oluruz. Her Kim Bu Ülkenin Kalkınması Adına Bir Tuğla Koyabiliyorsa Bu Çok Önemli Bunu İfade Etmek İstiyorum” İfadesini Kullandı.

Cem Evi Dedesi Yaşar Dal da Konuşmasında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Cem Evi Başkanı Ercan Batmaz’a Teşekkür Etti.

ŞADİ YAZICI, İBADETHANELERE EŞİT DAVRANIYOR

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’dan Temel Atma Müjdesini 4 Ay Önce Aldıklarını Söyledi. Başkan Yazıcı’ya “Buradaki Canlar Sizden Çok Memnun Sayın Başkan. Allah da Sizden Razı Olsun” Diye Hitap Eden Döner, “Şadi Başkan İbadethanelere Burada Eşit Şekilde Davranıyor. Camiler de Bizim Cem Evleri de Bizim. Ayrı Gayrımız Yok. Zaten Mayamızda Bu Var. Bu Yüzden Bizi Ayırmak İsteyen Güçlere Karşı Hepimizin Birlikte Olmamız Lazım. Mutlu Ve Huzurlu Ülkeyi Torunlarımıza Bırakmamız İçin Dayanışma İçerisinde Olmamız Lazım. İnşallah Temenni Ediyorum Sayın Şadi Başkanımız’la Buranın Kurdelasını Beraber Keseriz. Hepinize Saygılar Sunuyorum” Dedi.

İNSANA VE İNANÇLARA SAYGI, MEDENİYETİMİZİN EN ÖNEMLİ DEĞERİDİR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, En Değerli Hizmetin İnsana Verilen Değer Olduğunu Vurgulayarak İnançlara Saygının Önemine Dikkat Çekti. Başkan Yazıcı, “İnsana Yön Veren İnançlarıdır. İnsana Saygı Medeniyetimizin En Önemli Değeridir. Biz Bu Saygıyı Gördük, Bu Saygıyı Gösterdik ve Bunu Özümseyerek Uygulamaya Çalıştık. Bizimle Birlikte Bu Duyguları Paylaşan, Toplumun İnanç ve Değerlerine Değer Veren Bütün Arkadaşlarımıza, Büyüklerimize Yürekten Teşekkür Ediyorum. Sevgi Esastır, Sevgi Olmadan Hiçbir Şey Olmaz. Birbirimizi Sevmek Zorundayız, Birbirimizi Sevmeliyiz. İslam Medeniyetinin Aynı Daire İçindeki Kardeşleri Olarak Birbirinizi Sevmedikçe İnanmış Sayılmazsınız Ve İnanmadıkça da Cennete Gidemezsiniz. Allah Birlik Beraberliğimi Bozmasın, Birliğimizi ve Beraberliğimizi Arttırsın, Bozmaya Çalışanlara Fırsat Vermesin. Biz Bunun İçin Çalışıyoruz. Açılış Kurdelasını da En Kısa Zamanda Kesmek Ümidiyle Hayırlı Olmasını Diliyorum” Dedi.

İNSANIMIZA SEVDALI OLMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Cemevi Yapımı İle İnsiyatif Aldığını Belirterek İnsanı Merkeze Alan Anlayışını Tebrik Etti. Birlik ve Beraberlik Mesajı Veren Kaymakam Akça, “Değerli Arkadaşlarım O Kadar Güzel Konuşmalar Yapıldı ki İnanın Hepsinin Altına İmzamı Atarım. Sevgili Belediye Başkanımız Merkeze İnsanı Alarak İnsana Hizmet Etmenin Ne Kadar Değerli Olduğunu Bizlere Anlattı. Bütün Konuşmaları Tek Bir Cümle de Özetlersek; Hünkâr Hacı Bektaş’ın “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım” Sözü Var Ya Sanki O Sözün Tecellisiydi. Bir Olmak, İri Olmak, Diri Olmak, Bu Vatana Sevdalı Olmak, Bu Vatanın İnsanlarına Sevdalı Olmak Boynumuzun Borcudur. İnsanız, Dünyada Yaşıyoruz ve Hayat Dediğimiz Süreçte Acı Günlerimiz, Üzüntülü Günlerimiz Oluyor. Hayat Dediğimiz Süreçte Mutlu, Sevinçli Günlerimiz de Oluyor. Hayat Dediğimiz Süreçte Yaradanı, Allah’ı Hatırlamamız Gereken Anlar Oluyor. İşte Cem Evleri de Camiler de Bu Amaca Hizmet Eder. Allah’tan Diliyorum Ki Birazdan Temeli Atılacak Olan Bu Cemevi, Sevgilerin, Muhabbetlerin Kaynadığı, Bülbüllerin Şevke Gelip Gül Açtığı, Hırsların, Kinlerin Yok Olduğu, Aslanlarla Ceylanların Dost Olduğu Bir Yer Olur. Bu Vesileyle Değerli Belediye Başkanımıza Bu İnisiyatifinden Dolayı, Katkıda Bulunacak Vatandaşlarımıza da Yardımlarından Dolayı Teşekkür Ediyor, Hepinizi En Derin Sevgi ve Saygılarımla Selamlıyorum.” Şeklinde Konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA 2. BAHAR KOŞUSU, SPOR ŞÖLENİNE DÖNÜŞTÜ

HIZLI YORUM YAP