DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TÜRKİYE’NİN KANINI DONDURAN CİNAYETTE SÜRPRİZ GELİŞME

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Öğretmen Fatma Kayıkci’yi (43) Öldürdüğü Gerekçesi İle Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Alan Atalay Filiz İçin Verilen Kararı Bozdu. Yargıtay Kararında, Filiz’in, Kayıkcı’yı Tasarlayarak Öldürmediğine Hükmedildi. Bozma Kararı Sonrası, Dosya Yeniden Yerel Mahkemeye Gönderilecek.

Tuzla’da Öldürülmüş Halde Bulunan Fatma Kayıkcı Cinayeti İle İlgili Yargılanan Atalay Filiz’e, İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Vermişti. Mahkeme, Filiz’in, Kayıkci’yi Tasarlayarak Öldürdüğüne Hükmetti.

Mahkeme Kararı Öncesi Son Savunması Alınan Filiz İse, Kayıkci’yi Öldürdüğünü Kabul Etmiş Ancak, Cinayete İlişkin Önceden Bir Plan Yapmadığını Savunmuştu. Filiz’in Avukatları Karara İtiraz Etti. İtiraz İncelemesini Değerlendiren İstanbul Bölge Adli Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Başvuruyu Esastan Ret Etti.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ

Ret Kararı Sonrası Filiz’in Avukatları Bu Kez Yargıtay’a Başvurdu. Yargıtay’a Yapılan Temyiz Başvurusunda, Hem Esasa Hem Usule İlişin Hususlar Yer Aldı. İtiraz Gerekçelerinde Biri de Cinayetin Tasarlanarak İşlenmediği Yönünde Oldu.

İtiraz Dilekçesinde Bu Konuda “Sanığın, Eylemi Tasarlayarak İşlemiş Olması Söz Konusu Değil. Cinayeti Tasarlayarak İşlediğine Dair Gerekli Unsurlar Yok” Denildi.

TASARLAYARAK ÖLDÜRMEDİ

İtirazı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi Değerlendirdi. Daire Kararında Özetle Şöyle Denildi: “Sanık, Gerçekleştirdiği Başka Bir Öldürme Eylemi Nedeniyle Gizleniyordu. Bu Sırada, Kendisinden Şüphe Ettiğini Düşündüğü Maktulle (Fatma Kayıkci) Olay Günü Karşılaştı.

Gerçek Kimliğinin Maktul Tarafından Tespit Edildiği ve Maktulün, İşlediği Suç Nedeniyle Kolluk Güçlerine İhbar Edeceğini Düşündü. Bu Nedenle, Ani Gelişen Kastla Maktulü Bıçaklayarak Öldürdü. Olayda, Tasarlayarak Öldürme Suçunun Yasal Unsurları Oluşmadı.”

CEZADA DEĞİŞİKLİK OLMAZ

Bozma Kararı Sonrası Dosya Yeniden İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Gelecek. Yerel Mahkeme, Bozma İlamına Uysa da Atalay Filiz’in Aldığı Cezada Bir Değişiklik Olmayacak.

BOZMA KARARI YERİNDE

Atalay Filiz’in Avukatı Merve Uçanok, Bozma İlamının Yerinde Olduğuna İşaret Etti.  Av. Uçanok, Cinayetin Filiz Tarafından İşlendiğinin Sabit Olduğuna İşaret Ederek “Ancak, Gerek Müvekkilin Gerek Bizlerin Yargılama Aşamasında İtiraz Ettiğimiz Bir Husus Vardı. O da, Cinayetin Tasarlanarak İşlendiği İddiasının Doğru Olmadığına İlişkindi. Bu Yöndeki İtirazımızı Yargıtay da Yerinde Buldu. Sonuç Değişmeyecek Olsa da Hukuka Uygun Bir Karar Verilmiş Olması Oldukça Önemli” Dedi.

Bu Arada, Atalay Filiz’in, 2013 Yılında Ankara’da Öldürdüğü Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova Cinayetine İlişkin Yargılandığı Davada da Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Aldı. Bu Karar Kesinleşti. Filiz Halen, Silivri Cezaevi’nde Tutuluyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MSB’DEN KİMYASAL SİLAH İDDİALARINA O FOTOĞRAFLA CEVAP VERDİ

HIZLI YORUM YAP