DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VERİ MERKEZİ TUZLA’DA AÇILDI

Türkiye ve Ortadoğu’da Faaliyet Gösteren Teknoloji Şirketi NGN Çatısı Altında Yer Alan Star Of Bosphorus, Türkiye’nin En Büyük “Veri Merkezi”ni Tuzla’da Açtı.

Türkiye’nin Datasını Koruyacağı İfade Edilen Dijital Kale; Star Of Bosphorus Veri Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Katılımıyla Gerçekleşen Resmi Törenle Açıldı. Tuzla Kaymakamı Ali Akça ve Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Turgut Özcan da Bakan Varank’a Eşlik Etti. Dijital Verilerin Her Geçen Saniye Durmaksızın Üretildiği Bir Dönemde; Kritik Bilgilerin Yönetilmesi, Depolanması ve Yedeklenmesi Hayati Önem Taşıyor. Bu Noktada da Veri Merkezlerine Görev Düşüyor. Dünya, Veri Merkezleri Konusunda Çok Önemli Adımlar Atarken NGN de Star Of Bosphorus Veri Merkezi’ni Hayata Geçirerek Türkiye’nin Dijitalleşmesine Katkı Sundu.

Star Of Bosphorus; Güvenilirlik ve Kesintisiz Çalışma Süresini Birincil Önceliği Yapan Kurumsal Müşteriler İçin Eşsiz Bir Tesis Olmasının Yanı Sıra Teknolojisi, Deneyimli Ekibi ve Uluslararası Sertifikasyonlarıyla Standartların Ötesinde Yeni Nesil Çözümler Sunuyor. “TÜRKİYE’NİN VERİLERİ GÜVENLİ BİR KALEYE EMANET” Yaklaşık 150 Milyon Dolarlık Yatırımla Türkiye’nin Bu Alandaki En Büyük Yatırımlarından Biri Olan Star Of Bosphorus, Bilişim Sektöründe İhtiyaç Duyulan İstihdama da Önemli Katkılarda Bulunuyor. Türkiye’deki Şirketlerin Verilerini Bir Türk Girişiminde Koruyup Kullanmalarını Sağlayan Star Of Bosphorus Veri Merkezi, Ayrıca Yurt Dışından da Dataların Konumlandırılacağı Bir Merkez Olacak. Bu Yatırım İle 5 Yıl İçerisinde Türkiye Ekonomisine Yaklaşık 2 Milyar TL Katkı Sunmayı Hedefleyen NGN Ailesi; Ülkemizin İhracat Hedeflerine Paralel Olarak Yurtdışına Veri Hizmeti İhraç Etmeye Başladıklarını ve Şimdiden 3 Yabancı Ülkenin Veri Merkezimizden Hizmet Aldığını Belirtiyor. Kısa Vadede İse Hedefleri 30’un Üzerinde Ülkeye Veri Hizmetlerimizi Yaymak. Yaklaşık Yüzde 50’si Genç Olan 80 Milyonluk Nüfusun Ciddi Bir Potansiyel Olduğunu ve Bu Potansiyeli Star Of Bosphorus İle Harekete Geçirmek İstediklerini İfade Eden NGN, Veri Merkezinin Tam Kapasiteye Ulaştığında 1000 Kişinin Üzerinde Bir İstihdam Sağlayacağını Öngörüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA BELEDİYE PLAJI İSTANBUL’UN EN İYİ 10 PLAJI ARASINDA YER ALDI

HIZLI YORUM YAP