DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

TÜRKİYE OTOMOTİVDEKİ GELECEĞİNE HAZIRLANIYOR

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Ev Sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, TAYSAD, OSD, OTEP Önderliği Ve Esperto Executive Search Katkılarıyla Düzenlenen ‘Otomotiv Sanayi Toplantıları’nın İlkinde, Ülkemizin Kalkınma Hedeflerinde Önemli Bir Rol Oynayacağı Düşünülen Otomotiv Sektöründeki Değişim Ele Alındı.

Uib’de Gerçekleştirilen Ve Moderatörlüğünü Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP) Başkanı Ernur Mutlu’nun Yaptığı ‘Otomotiv Sanayi Toplantıları’na UİB Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar İle Tofaş/Fiat, Renault, Beyçelik Holding, Coşkunöz Holding, Üstünberk Holding, Orhan Holding, Feka Otomotiv, Tifs, Mako, Valeo, Chassis Brakes, Maysan Mando Gibi Otomotiv Sanayi Firmalarından Üst Düzey Yetkililer Katıldı.

STRATEJİK EYLEM PLANI VURGUSU

Toplantının Moderatörlüğünü Üstlenen Otomotiv Teknoloji Platformu (OTEP) Başkanı Ernur Mutlu, Sanayi Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Ve Tüm Paydaşlarla Birlikte Türkiye’nin Otomotivdeki Geleceğine Hazırlanmak Adına İş Birliği İçerisinde Olduklarını İfade Etti. Mutlu, “Esas Amacımız Bu Toplantıları Bir Eylem Planına Dönüştürmek, Stratejileri Ülkemiz Ve Ülkemizdeki Tüm Paydaşlar Adına Oluşturmak. Bunun İçin De Öğrenmemiz Ve Sizlerden Almamız Gereken Çok Fazla Bilgi Var. Verileri Olabildiğince Toparlamaya Çalışıp, Oluşturduğumuz Çalışma Gruplarıyla Bunları Stratejik Eylem Planlarına Dönüştürerek Türkiye’nin Otomotiv Sanayisini Geleceğe Hazırlama Adına Katkıda Bulunmak İstiyoruz” Dedi.

“2030’DAN SONRA RADİKAL DEĞİŞİMLER OLACAK”

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden Kağan Yıldırım İse Şunları Söyledi: “Otomotiv Sanayisinin Küresel Kurgusu İçinde Türkiye, Önemli Pozisyona Sahip Ülkeler Arasında Yer Almaktadır. Otomotiv Sanayisi Yapısal Bir Değişimden Geçmektedir. Bu Değişim Tanımlanması Gereken Bir Süreç. Almanya, ABD Ve Japonya’yı Etkileyecek Olan Bu Değişimin Ülkemizi Etkilememesi Mümkün Değil. Şu An Bu Değişimi Çok Hissetmiyor Olabiliriz Ama Özellikle 2025’ten Sonra Değişecek, 2030’dan Sonra İse Radikal Değişimler Olacak. Hedefimiz Bu Değişimi Tanımlamak Ve Tanımladıktan Sonra Yönetilmesi İle İlgili Bir Takım Aksiyon Planları Oluşturmak. Bu Amaçla Bursa’da Sanayi Ve Kamudan Katılımla Bir Dizi Çalışma Yapılması Planlanmaktadır. Bu Çerçevede Otomotiv Sanayisinin İçinden Geçtiği Dönem Esas Alınarak Mevcut Ve Henüz Ülkemizde Olmayan Yabancı Sermayenin Ülke Sanayisinin Rekabetçiliğini Arttıracak Kapasite Ve Süreçleri Yerlileştirmesini Sağlayacak Ortamın Tanımlanması Hedeflenmektedir.”

Toplantının Devamında, Katılımcılar Otomotiv Sektörüyle İlgili Dünyadaki Gelişmelere, Tehditlere Ve Fırsatlara Dair Değerlendirmelerde Bulundu. İki Faz Halinde Yapılması Planlanan Çalışmanın İlk Fazında; Otomotiv Sanayisinin İçinden Geçtiği Dönemin Anlaşılması, Değişimden Kaynaklanan Ve Yönetilmesi Gereken Risklerin Neler Olduğu Ve Bu Değişim İçinde Türkiye İçin Var Olan Fırsatların Neler Olabileceği Konu Başlıklarında Durum Tespitleri Yapıldı.

Daha Sonra Yapılacak Çalışmanın İkinci Fazında İse Yapılan Tespitler Doğrultusunda Değişimin Yönetilmesine Dair Öneri Setlerinin Geliştirilmesi Hedeflenecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2020 KPSS TARİHLERİ AÇIKLANDI!

HIZLI YORUM YAP