DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

TÜM İLLERDE YOĞUN CADDE, SOKAK VE DURAK GİBİ ALANLARDA SİGARA İÇMEK YASAKLANDI

İçişleri Bakanlığı, Yarından İtibaren Tüm İllerde Vatandaşların Yoğun Olduğu Cadde ve Sokak, Durak Gibi Alanlarda Sigara İçme Yasağı Getirileceğini Bildirdi.

İzmir, Manisa ve Mardin’de Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında 65 Yaş Üstü Vatandaşlar 10.00 İle 16.00 Saatleri Arasında Sokağa Çıkabilecek. Benzer Kısıtlamalar İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Uşak ve Kütahya’da da Uygulamaya Konulmuştu. İçişleri Bakanlığı, 81 İlde Açık Alanlarda Sigara İçmenin Yasaklandığını Duyurdu.

Koronavirüste Artan Vakalar Sonrası Tedbir Kararları Bir Bir Açıklanıyor. 8 İlin Ardından İzmir ve Manisa’da da 65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma Kısıtlaması Getirildi. 81 İlde Açık Alanlarda Sigara İçmek Yasaklandı. İşte Son Dakika Koronavirüs Tedbirleri;

81 İLDE SİGARA YASAĞI

Bakanlık Solunum Yoluyla Kolayca Bulaşabilen Koronavirüs Salgınının Önlenmesine Yönelik Olarak,  Özellikle Vatandaşların Yoğun Olarak Bulunduğu Cadde ve Sokaklarda “Sigara İçtiği” İçin Maskeyi Çene Altına İndiren ve Yanlış Kullananlar İçin Harekete Geçti.

Buna Göre, Yarından İtibaren Tüm İllerde Vatandaşların Özellikle Yoğun Olarak Bulunduğu Valilik ve Kaymakamlıklarca Duyurulan Cadde Ve Sokaklar (Özellikle Trafiğe Kapalı Olanlar), İhtiyaç Duyulan Meydanlar ve Toplu Taşıma Araç Durakları Gibi Alanlarda, Sigara İçmek Yasaklanacak

65 Yaş ve Üzeri Vatandaşların Sokağa Çıkmalarına Yönelik Uygulama,  İl Bazlı Yapılacak Analizlere Göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca Belirlenecek

Valilerce; Salgınının Seyri Anlık Olarak Takip Edilerek Hasta Ve Temaslı Kişi, Ağır Hasta, Entübe, Vefat Sayılarındaki Artış Trendlerine Göre 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşların Gün İçerisinde Saat 10:00­-16:00 Arasında Sokağa Çıkabilmelerine, Bu Saatler Dışında Sokağa Çıkmamalarına Dair Kısıtlamaya Gidilecek

Gelişmelere Bağlı Olarak Alınan Kararlar Belirli Aralıklarla Gözden Geçirilecek, Kriterlerde İyileşme Sağlanması Durumunda Kısıtlama Aynı Usulle Kaldırılacak.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Koronavirüs Tedbirleri”Konulu Ek Genelge Gönderdi.

Genelgede, Koranavirüs Salgınının Toplum Sağlığı ve Kamu Düzeni Açısından Oluşturduğu Riski Yönetme, Sosyal İzolasyonu Temin, Fiziki Mesafeyi Koruma Ve Hastalığın Yayılım Hızını Kontrol Altında Tutma Amacıyla Sağlık Bakanlığı Ve Koronavirüs Bilim Kurulunun Önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatları Doğrultusunda Birçok Tedbir Kararı Alınarak Uygulamaya Geçirildiği Hatırlatıldı.

Genelgede,  Tüm Dünya’yı Etkisi Altına Alan Koronavirüs (Covid­19) Salgınının Yayılımında Son Dönemlerde Tüm Ülkelerde Artış Yaşandığı İfade Edildi. Özellikle Avrupa Kıtasında Bulunan Ülkelerde Salgının Seyrinde Çok Ciddi Yükseliş Olduğu ve Salgınla Mücadele Kapsamında Birçok Yeni Tedbir Kararları Alınarak Uygulamaya Geçildiği Belirtildi.

İŞTE YENİ EK TEDBİRLER

Genelgede, Türkiye’de İçerisinde Bulunulan Kontrollü Sosyal Hayat Döneminin Temel Prensipleri Olan Temizlik, Maske Ve Mesafe Kurallarının Yanı Sıra Salgının Seyri Ve Olası Riskler Göz Önünde Bulundurularak Hayatın Her Alanına Yönelik Uyulması Gereken Kurallar Ve Önlemler Belirlendiği Hatırlatılarak, İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca Alınması Gereken Yeni Ek Tedbirler Sıralandı:

1-Daha Önce Valiliklere Gönderilen Genelge İle Meskenler Hariç Olmak Üzere Tüm Alanlarda (Kamuya Açık Alanlar, Cadde, Sokak, Park, Bahçe, Piknik Alanı, Sahiller, Toplu Ulaşım Araçları, İşyerleri, Fabrikalar Vb.) Herhangi İstisna Olmaksızın Maske Takma Zorunluluğu Getirilmişti. Ancak Özellikle Vatandaşların Kalabalık Şekilde Bulunduğu/Bulunabileceği Cadde, Sokak, Park Ve Bahçeler Gibi Yerlerde Sigara İçtiğinden Bahisle Bazı Kişilerin Maskelerini Çıkardıkları, Aşağıya İndirdikleri, Doğru Şekilde Kullanmadıkları Görüldü.  Solunum Yoluyla Kolayca Bulaşabilen Koronavirüs Salgınının Yayılımının Önlenmesi İçin Maske Kullanımında Sürekliliğin Sağlanması Son Derece Önem Taşıyor.

Bu Nedenle Maskenin Doğru Ve Sürekli Şekilde Kullanımını Temin Amacıyla 12 Kasım 2020 Tarihinden İtibaren Tüm İllerde Vatandaşlarımızın Yoğun Olarak Bulunduğu/Bulanabileceği Cadde Ve Sokaklar (Özellikle Trafiğe Kapalı Olanlar), İhtiyaç Duyulan Meydanlar Ve Toplu Taşıma Araç Durakları Gibi Alanlarda/Bölgelerde Sigara İçme Yasağı Getirilecek.

2-Yine Daha Önce İllere Gönderilen Genelge İle 65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşların Sokağa Çıkmalarına Yönelik Uygulamanın İl Bazlı Yapılacak Analizlere (Hasta Ve Temaslı Kişi Sayısı, Ağır Hasta, Yatan Hasta Sayıları Ve 65 Yaş Ve Üzeri Hastaların Bu Kategorilerdeki Oranı Vb.) Göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca Belirlenmesi Gerekiyordu. Bu Doğrultuda Valilerce; Koronavirüs Salgınının İllerindeki Seyri Anlık Olarak Takip Edilerek,  Hasta Ve Temaslı Kişi, Ağır Hasta, Entübe, Vefat Sayıları İle 65 Yaş Ve Üzeri Hastaların Bu Kategorilerdeki Oranında Yaşanan Artış Trendlerine Göre 65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşların Gün İçerisinde Saat 10:00­-16:00 Arasında Sokağa Çıkabilmelerine, Bu Saatler Dışında Sokağa Çıkmamalarına Dair Kısıtlamaya Gidilmesi Yönünde Karar Alınacak.

Son Dönem Gelişmelerine Bağlı Olarak Alınan/Alınacak Kararlar  Belirli Aralıklarla Gözden Geçirilerek, Belirtilen Kriterlerde İyileşme Sağlanması Durumunda İse  Kısıtlama Aynı Usulle Kaldırılacak.

VALİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yarından İtibaren Açık Alanlarda Sigara İçmenin Yasak Olduğunu Duyurdu. Yerlikaya’nın Açıklaması Şöyle:

Solunum Yoluyla Kolayca Bulaşan Koronavirüs Salgınının Yayılımını Önlenmek İçin, Yarından İtibaren İstanbul’da;

Trafiğe Kapalı Cadde/Sokaklar Ve Toplu Taşıma Araçlarının Durakları Gibi Yerlerde Sigara İçilmesi Yasaklanmıştır.

İZMİR’DE 65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Koronavirüs Salgını Kapsamında Kentteki Ek Tedbirleri Açıkladı.

İzmir’de Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Köşger Yeni Alınan Kararları Sosyal Medya Hesabından Duyurdu.

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla İzmir’de Sokakta Sigara İçmek Yasaklandı.

Ayrıca, 65 Yaş Ve Üzerindeki Kişilerin Saat 10.00-16.00 Arasında Sokağa Çıkması Kısıtlandı.

Vali Köşger, Bazı Kurumlar Hariç Hamilelerin De İdari İzinli Sayılacağını İfade Etti.

MANİSA’DA DA KISITLAMA KARARI

Manisa Valiliği Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında 65 Yaş Üstü Vatandaşlara Sokağa Çıkma Kısıtlaması Getirdi. 65 Yaş Üstü Vatandaşların 10.00-16.00 Saatleri Arasında Sokağa Çıkabilecekleri Kaydedildi.

Manisa’da Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında 65 Yaş Ve Üstündekilere 10.00-16.00 Saatleri Arası Hariç Sokağa Çıkma Kısıtlaması Getirildi. 65 Yaş Üstüyle İlgili Manisa Valiliği’nden Yapılan Açıklamada, “Koronavirüs Salgınının Toplum Sağlığı Ve Kamu Düzeni Açısından Oluşturduğu Riski Yönetme, Sosyal İzolasyonu Temin, Fiziki Mesafeyi Koruma Ve Hastalığın Yayılım Hızını Kontrol Altında Tutma Amacıyla Sağlık Bakanlığı Ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun Önerileri, Cumhurbaşkanımızın Talimatları Doğrultusunda Birçok Tedbir Kararı Alınarak İlimizde De Uygulamaya Geçirilmiştir. Ülkemizde De İçerisinde Bulunduğumuz Kontrollü Sosyal Hayat Döneminin Temel Prensipleri Olan Temizlik, Maske Ve Mesafe Kurallarının Yanı Sıra Salgının Seyri Ve Olası Riskler Göz Önünde Bulundurularak Hayatın Her Alanına Yönelik Uyulması Gereken Kurallar Ve Önlemler Belirlenmektedir.

10.00 İLE 16.00 SAATLERİ ARASINDA DIŞARI ÇIKABİLECEKLER

Bu Kapsamda 11.11.2020 Çarşamba Gününden İtibaren Geçerli Olacak Şekilde; Artan Vaka Ve Ölüm Sayıları Göz Önünde Bulundurulduğunda, Yüksek Risk Grubu Olarak Değerlendirilen 65 Yaş Ve Üstü Vatandaşlarımızın Sağlığını Koruyabilmek Amacıyla, Her Gün Sadece 10.00 İle 16.00 Saatleri Arasında Sosyal Mesafe Kuralına Riayet Etmek Ve Maske Takmak Kaydıyla Dışarı Çıkma Serbestisi Tanınmasına, Bu Saatler Dışında Kalan Saatlerde Sokağa Çıkmalarının Yasaklanmasına, Bu Karardan 65 Yaş Ve Üstü Kamu Görevlileri İle Her Hangi Bir İşyerinde Çalıştığını Veya İşyeri Sahibi Olduğunu Belgeleyenler İle Tarım Sektöründe Faaliyet Gösterenlerin Kırsal Mahallelerle Sınırlı Olmak Kaydıyla Muaf Tutulmasına, Karar Verilmiştir” Denildi.

KURALLARI İHLAL EDENLERE İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK

Açıklamada Ayrıca, “Yazılı Kararlara Uymayanlar Hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi Gereğince İdari Para Cezası Verilmesi Başta Olmak Üzere Aykırılığın Durumuna Göre Kanunun İlgili Maddeleri Gereğince İşlem Yapılacak, Konusu Suç Teşkil Eden Davranışlara İlişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. Maddesi Kapsamında Suç Duyurusunda Bulunulacaktır” İfadelerine Yer Verildi.

MARDİN’DE KISITLAMA KARARI

Mardin İl Genelinde, 65 Yaş Ve Üstü Vatandaşların 10.00-16.00 Saatleri Dışında Sokağa Çıkmasına Kısıtlama Getirildi.

Mardin’de Korona Virüs Tedbirleri Kapsamında 65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşlar İçin Yeni Karar Alındı. Son Dönemde Artan Korona Virüs Vaka Sayılarının Ardından Yüksek Risk Grubunda Yer Alan 65 Yaş Üstü Vatandaşların Belirli Saatler Dışında Sokağa Çıkmaları Yasaklandı. Yasak Kararı İl Hıfzıssıhha Kurulu Tarafından Alındı.

Mardin Valiliğinden Yapılan Açıklamada, “65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlarımızın Her Gün 10.00-16.00 Saatleri Arasında Sosyal Mesafe Kuralına Riayet Etmek ve Maske Takmak Kaydıyla Dışarı Çıkabileceklerine, Bu Saatler Dışında 65 Yaş Ve Üzeri Vatandaşlarımızın Sokağa Çıkmasının Kısıtlanmasına Karar Verildi. Kamu Görevinin Niteliği, Hizmetine İhtiyaç Duyulacak Doktorlar, Sağlık Çalışanları, Eczacılar, Seçimle İş Başına Gelmiş Kamu Görevlileri, Sosyal Hizmet Kuruluşlarının Personeli Olmak Üzere Kamu Görevlileri, İşletme Sahibi, Esnaf, Tüccar, Sanayici, Çiftçi, Serbest Meslek Sahipleri İle Çalışanlardan Aktif Sigortalılıklarını Gösteren SGK Hizmet Belgesi, Vergi Kaydı, Şirket Yetki Belgesi, Oda veya Birlik Kimliği Vb. Belgelerden Biriyle Belgeleyenler İle Meslek Odaları Başkanlarının Muaf Tutulmasına Karar Verildi. Kararlara Uymayan Vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 İnci Maddesi Gereğince İdari Para Cezası Verilmesi Başta Olmak Üzere Aykırılığın Durumuna Göre Kanunun İlgili Maddeleri Gereğince İşlem Yapılması, Konusu Suç Teşkil Eden Davranışlara İlişkin Türk Ceza Kanununun 195 İnci Maddesi Kapsamında Gerekli Adli İşlemlerin Başlatılmasına Oy Çokluğu İle Karar Verilmiştir” Denildi.

8 İLDE DAHA 65 YAŞ ÜSTÜNE KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

Öte Yandan, Benzer Kısıtlamalar İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Uşak ve Kütahya’da da Uygulamaya Konulmuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2021 ‘ULUSLARARASI SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILI’ İLAN EDİLDİ

HIZLI YORUM YAP