DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

TRAFİKTE YENİ DÖNEM YARIN BAŞLIYOR!

Yıllardır Tartışılan ‘Çakar Lambalı’ Araçlara İlişkin Yapılan Yeni Düzenleme İle Trafikte Yeni Dönem Yarın Başlıyor.

Kamu ve Yerel Yönetimlerde Üst Düzey Yönetici, Genel Müdür ve Daire Başkanlarının Araçlarında Çakar Lamba Kullanması, 1 Kasım’dan İtibaren Yasak. Yeni Düzenlemeyle Sınırlama Getirilen Araçlarda Yılın İlk 9 Ayında Geçen Yıla Göre Yüzde 58 Azalma Yaşanmıştı. Bunda 108 TL Olan Ceza Miktarının Yüzde 287 Oranında Artışla 1002 TL’ye Çıkarılmasının da Etkisi Oldu. Çakar Lamba Kullanımı Yasak Olan Araçların Sistemlerini Araçtan Söktürmeleri İçin İse Bugün Son Gün. Yarından İtibaren Çakar Lamba Kullanım Hakkı Olmadığı Halde Kullanan Araçlar Trafikten Men Edilirken, Yetkisiz Sistemlerin Kullanılmasına Müsaade Eden Kamu Görevlileri Hakkında da Gerekli İşlemler Yapılacak.

Yıllardır Tartışılan ‘Çakar Lambalı’ Araçlara İlişkin Yapılan Yeni Düzenleme İle Trafikte Yeni Dönem Yarın Başlıyor. Kamu ve Yerel Yönetimlerde Üst Düzey Yönetici, Genel Müdür ve Daire Başkanlarının Araçlarında Çakar Lamba Kullanımı, 1 Kasım’dan İtibaren Yasak. Yeni Düzenlemeyle Sınırlama Getirilen Araçlara İlişkin Denetimler Son Günlerde Artırılmıştı. Buna Göre, Yılın İlk 9 Ayında Geçen Yıla Göre Söz Konusu Araçlarda Yüzde 58’lik Azalma Yaşanmıştı. Bu Gerilemede 108 TL Olan Ceza Miktarının Yüzde 287 Oranında Artışla 1002 TL’ye Çıkarılmasının da Etkisi Oldu.

İçişleri Bakanlığı’nca, Trafikte Yetkisi Olmadığı Halde Aracına Çakar Taktıran Vatandaşların Sahte Çakar Kullanımının Önüne Geçmek İçin Yapılan Yeni Düzenleme İle Kamu Ve Özel Araç Sürücülerine Yetkisiz Çakar Kullanımı Yarından (1 Kasım 2019) İtibaren Yasak Hale Gelecek. Belirlenen Tarihten İtibaren Kamuda, Yerel Yönetimlerde, Diğer Mesleklerde Ve Üniversitelerde Üst Düzey Yönetici, Genel Müdür, Daire Başkanı Ve Başka Unvanlar İle Görevde Bulunan Kamu Görevlilerinin Araçlarda Çakar Olarak Tabir Edilen Işıklı Uyarı İşaretlerini Kullanmasına İzin Verilmeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatıyla Ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Onayıyla “Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçların Sürülmesi Sırasında Uyulacak Kurallar İle Bu Hakka Sahip Araçlarda Bulundurulacak Işıklı Ve Sesli Uyarı İşaretleriyle Bunların Kullanımına İlişkin Usul Ve Esaslar” Belirlenmişti. Belirlenen Bu Usul Ve Esaslar İle Hangi Araçların Geçiş Üstünlüğüne Sahip Olacağı, Ne Gibi Şartlar Oluştuğunda Bu Hakkın Kullanılabileceği, Yetkisiz Kullanılması Halinde Uygulanacak Yaptırımlar, Işıklı Ve Sesli Uyarı İşaretlerinin Ne Şekilde Kullanılacağı Açık Bir Şekilde Düzenlendi.

1 Kasım’da Yürürlüğe Girecek Düzenlemede, Boyama Şekilleri Veya Ayrım İşaretleriyle Geçiş Üstünlüğüne Sahip Oldukları Açıkça Belli Ambulans, İtfaiye Ve Kolluk Araçları İle Güvenlik Ve Risk-Tehdit Değerlendirmesi Kapsamında Yayımlanan Usul Ve Esasların Ekindeki “Devletin En Üst Protokolü”Nde Bulunan Makamların Emirlerine Ve Zatlarına Verilen Araçlar Ve Bu Makamların Korunmasından Sorumlu Koruma Araçlarında “Çakar Lamba” Sistemleri Kullanılabilecek.

Bu Araçlar Dışında Hiçbir Araçta Sesli Uyarı İşaretleri Kesinlikle Kullanılmayacak. Makamların Korumasında Kullanılan Araçlarda Sadece Makam Sahibi Araçta Olduğu Sürece Bu Uyarı Sistemi Aktif Kullanılacak. Makam Sahibi, Araç İçinde Ya Da Makam Aracı Konvoyda Bulunmadığı Zaman Bu Uyarı Sistemi Kesinlikle Kullanılmayacak. Kolluk Görevlilerinin Kullanımındaki Resmi Araçlarda İse Işıklı/Sesli Uyarı İşaretleri, Görevle İlişkili Olmak Kaydıyla Usul Ve Esaslarda Belirtilen Şartlar Doğrultusunda Kullanılacak.

Çakar Lamba Kullanımı Yasak Olan Araçların Sistemlerini Araçtan Söktürmeleri İçin Bugün Son Gün. Kuralların Belirlendiği Günden Bu Yana Kamuya Ait Veya Sivil Olarak Yüzlerce Araç Çakar Lamba Sistemini Söktürmek İçin İlgili Otomobil Servislerine Başvurdu. Çakar Lamba Kullanım Hakkı Olmadığı Halde Kullanan Araçlar Trafikten Men Edilirken, Yetkisiz Sistemlerin Kullanılmasına Müsaade Eden Kamu Görevlileri Hakkında Da Gerekli İşlemler Yapılacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KONAKLAMA VERGİSİ’NDE TUTARLAR BELLİ OLDU

HIZLI YORUM YAP