DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

SREBRENİTSA KATLİAMININ TANIĞI ANNELER, TUZLA BELEDİYESİ’NİN MİSAFİRİ OLDU

Bosna Hersek Srebrenitsa Anneleri Derneği “İki Tuzla Kardeşliği” Projesi Kapsamında Tuzla Belediyesi’nin Misafiri Oldu. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu Mihmandarlığında Tuzla’da Ziyaret ve Temaslarda Bulunan Dernek, İstanbul’un Tarihi ve Turistik Yerlerini de Gezdi. Srebrenitsa Anneleri Derneği’nin 2 Gün Süren Ziyaret ve Gezi Programı Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi Ziyareti İle Başladı. Srebrenitsa Katliamında Evlatlarını Şehit Veren Annelerin Yaşanan Olayları Bütün Dünyaya Anlatmak İçin Çıktığı Yolda Tuzla’daki İlk Durağı Yaşlılar Merkezi Oldu. Srebrenitsa Anneleri, Yaşlılar Merkezi Sakinlerine Katliamı Simgeleyen Çiçekler Hediye Etti, Şehitlerimizin Ruhuna Kur’an-I Kerim Okundu.

BİRLİKTELİĞİMİZ DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU SALIYOR

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Srebrenitsa Anneleri Derneği Onuruna Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde Öğlen Yemeği Düzenledi. Yemeğe Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Srebrenitsa Anneleri Derneği, Podrinje Kadınları Derneği, Kayıp Kişiler Şehit ve Gaziler Derneği İle Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Şehit ve Gazi Aileleri Komisyonu’na Bağlı Kadın Kent Gönüllüleri Katıldı.

Konuşmasına Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i Anarak Başlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bosna Hersek İle Türkiye Arasında Her Zaman Bir Vuslat İsteği Olduğunu Vurguladı. Başkan Yazıcı, “Bizim Gönül Coğrafyamızda Tarih Boyunca Her Zaman Bir Kavuşma, Vuslat Beklediğimizi İfade Etmek İsterim. Biz Anadolu’da Siz Oradaydınız Ama Her Zaman Gönül Bağımız Olduğumuzu Bilerek Hareket Ettik. Adriyatik Denizi’nden Çin Seddi’ne Kadar Gönül Coğrafyamızda Bu Birlikteliğimizi Daima Sıcak Tutacağımızı Belirtmek İsterim. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in İfade Ettiği Gibi Bu İşi Çalışmadan, Gayret Etmeden, Gönüllerimizi İyileştirmeden Başarmak Mümkün Değildir. Bu Birlikteliğimizi Bozmaya Çalışanlara Asla Fırsat Vermeyeceğiz. Bu Birliktelikler Dosta Güven, Düşmana Korku Salacaktır” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Eden Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasic, Konuşmasında Şu İfadeleri Kullandı: “Sayın Başkanım Çok Teşekkür Ediyoruz. Allah Sizlere ve Tüm Türkiye’ye Uzun Ömürler Versin. Türkiye Güçlü Olduğu Zaman Bizim de Umudumuz Oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Almış Olduğunuz Ödül İçin de Sizi Tebrik Ediyoruz, Türkiye’de En Başarılı Belediye Başkanlarından Birisisiniz. Türkiye Yaşasın, Bosna-Hersek Yaşasın, Milletimiz Yaşasın. Düşmanlarımız Hiçbir Zaman Başarılı Olmasın. Bizim Mücadelemiz Budur. Unutmayalım ve Bir Daha Yaşamayalım. Bizi Sadece Katlederek ve Zulüm Ederek Ayırmaya Çalışırlar”

“KAN KOKUYOR BOSNA SEMALARI”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Atölyesinde Yapılan El Emeği Ürünleri Misafirlerine Hediye Etti.

Dernek Yöneticileri, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya Srebrenica Yazılı El Dokuması Süs Halıları, Patikler, Katliamın Gerçekleştiği Bölgelerin Haritasını ve Katliamı Anlatan Film ve Katliamı Simgeleyen Çiçek Hediye Etti.

Hediyelerin Katliamı Hatırlatması Tuzla Belediyesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı Duygulandırdı. Katliamı Tekrar Hatırlatmamak İçin Konuşmasında Özellikle Değinmediğini Belirten Başkan Yazıcı, Üniversite Yıllarından Anısını da İlk Kez Bu Görüşmede Anlattı. Yazıcı, “Ben Konuşmamda Bu Grubun Anılarını ve Bir Araya Gelme Sebebini Özellikle Hatırlatmamaya Çalıştım Ama Bosna-Hersek’in Yaşadığı Dram Hiçbir Zaman Aklımızdan Çıkmadı ve Unutmayacağız. Burada İtiraf Etmeliyim ki Üniversite Dönemlerinde Yazdığım, Bu Konuyu Ele Aldığım “Kan Kokuyor Bosna Seması” Adlı Şiirim Vardır. O Zaman Yaşananları Allah Bir Daha Yaşatmasın. Orada Canını Verenler Sadece Bosna İçin Değil Tüm İslam Coğrafyası İçin Vermiştir. Derneklerimizin Yapacağı Tüm İşlerde Elimizden Geldiği Kadar Yanlarında Olacağımızı Söylemek İsterim” Dedi.

SREBRENİTSA’DA DÜNYANIN EN ACI ZULÜMLERİNDEN BİRİ YAŞANDI

Dernekler, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ı da Makamında Ziyaret Etti. Şehit Annelerine Fincan Seti Hediye Eden Kaymakam Çalışır, “Cenab-I Hak Tüm İnsanlığa Böyle Acılar Yaşatmasın. Dünya, Hak İle Batılın Mücadelesinin Yaşandığı Yerdir. Srebrenitsa, Dünyanın En Acı Zulümlerinden Birini Yaşadı. Şehitlerimize Allah’tan Tekrar, İslam Alemine Başsağlığı Diliyorum. Her Zaman Yanınızda Olduğumuzu Bilmenizi İsterim” Dedi.

SREBRENİTSA ANNELERİ DERNEĞİ, TUZLA BELEDİYESİ GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISI’NI ZİYARET ETTİ

Srebrenitsa Anneleri Derneği, Podrinje Kadınları Derneği, Kayıp Kişiler Şehit ve Gaziler Derneği İlçedeki Programında Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nı Ziyaret Etti, Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi’nde Bilge Kral Aliya İzetbegoviç’i Anma Programına Katıldı. Bosna Hersekli Konuklar, İstanbul’un Tarihi ve Turistik Yerleri Ziyaretlerinde 15 Temmuz Şehitler Abidesine Özel İlgi Gösterdi. Demokrasi Şehitlerinin Yaşamı ve Hain Girişimde Yaşanılanlar Hakkında Detaylı Bilgi Alan Anneler, Aziz Şehitlerimizin Ruhuna Dualar Okudu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MİNİK YÜREKLER AİLELERİYLE KIZILAY HAFTASI’NDA 50 ÜNİTE KAN TOPLADI

HIZLI YORUM YAP