DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

SAĞLIK PERSONELİNİN İSTİFA, EMEKLİLİK VE İZİN TALEPLERİNE SINIRLAMA

Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında Görevli Hiçbir Personelin Salgın Döneminde Görevinden Çekilme (İstifa) Talebi Her Ne Sebeple Olursa Olsun Kabul Edilmeyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İmzasıyla 81 İl Valiliğine “Personel İşlemleri” Hakkında Genelge Gönderildi.

Genelgede, Dünya Sağlık Örgütü Tarafından, Pandemi Olarak Kabul Edilen Kovid-19 Salgını İle Mücadelenin Kesintisiz, Etkin, Yayılımının Önlenmesi Ve Salgınla Mücadelede Görev Yapan Personeli Olası Riske Karşı Koruyabilmek Amacıyla Başta Cumhurbaşkanlığı Olmak Üzere Bütün Kamu Kurum Ve Kuruluşlarınca Alınması Gereken Tedbirlere Yönelik Düzenlemeler Yapıldığı Ve Uygulamaya Konulduğu Hatırlatıldı.

Bu Kapsamda, Gerek Kamu Sağlık Hizmetinin Verildiği Sağlık Tesislerinde Gerek Merkez Ve Taşra Teşkilatında Görevli Personelin Enfekte Olma Riskini En Aza İndirebilmek Amacıyla Birçok Alanda Salgınla Mücadele Kapsamında Gerekli Tedbirlerin Alınarak Teşkilat Ve Kamuoyuna Duyurulduğu İfade Edildi.

Gelinen Süreçte Kamu Sağlık Hizmetinin Kesintisiz, Etkin, Salgının Yayılımının Önlenmesi Ve Salgınla Mücadelede Her Alanda Yeterli Sayıda Ve Mücadelede Tecrübe Kazanan Personel Eliyle Yürütülebilmesini Teminen Bazı Düzenlemelerin Yapılmasına İhtiyaç Duyulduğu Vurgulanan Genelgeye Göre, Bakanlık Merkez Ve Taşra Teşkilatında Görevli Bütün Personelin Her Ne Sebeple Olursa Olsun Bu Süreçte Görevinden Çekilme (İstifa) Talebinde Bulunan Personelin Mezkur Talebi Kabul Edilmeyecek.

5434 Sayılı Kanunun 40. Maddesine Göre Yaş Haddinden Emekli Olacaklar İle 5510 Sayılı Kanuna Göre, Malulen Emekli Olacakların Ayrılışları Yapılacak, Bu Kapsam Dışındakilere Yönelik Olarak Emeklilik İşlemi Tesis Edilmeyecek.

Sağlık Hizmetinde Görevli Sağlık İşçilerinin Re’sen Emeklilik İşlemleri İle Malulen Emeklilik İşlemleri Yapılarak İşten Ayrılmaları Sağlanacak, Bunun Haricinde Ayrılmak İsteyenlere Müsaade Edilmeyecek.

Eşinin Emekliye Ayrılmasından Kaynaklı Atama, Öğrenim Durumuna Dayalı Atama, Alt Ve Üst Hizmet Bölgelerine Atama İle Karşılıklı Yer Değiştirme Ve Engelli Durumundan Yapılacak Atamalar İkinci Bir Duyuruya Kadar Durduruldu.

Sağlık Tesislerinde Görev Yapmakta İken, Başka Kurum Ve Kuruluşlara Atama Talep Edip De Ataması Yapılan Personelin Ayrılışı Yapılmayacak, Başka Kamu Kurum Ve Kuruluşlarına Atama Talep Eden Personele Bu Süreçte Muvafakat Verilmeyecek.

Kamu Sağlık Hizmetlerinde İhtiyaç Duyulan Durumlarda Bakanlıkça Zorunlu Olarak İller Arası Geçici Görevlendirilen Re’sen Personelin Derhal Ayrılışının Yapılarak Görevlendirildiği Yere Gitmesi Sağlanacak.

Yasal Mazeret İzinleri (Evlilik, Ölüm, Analık, Hastalık Ve Refakat) Hariç Bakanlık Merkez Ve Taşra Teşkilatında Çalışan Bütün Personelin İkinci Bir Emre Kadar Yıllık İzinleri Durduruldu. Halihazırda Yıllık İznini Kullanmakta Olan Personel, Mezkur İzinlerini Kullanmaya Devam Edecek.

Çalışan Eşlerin Her İkisinin De Bakanlık Personeli Olması Halinde, Kamu Sağlık Hizmetinin Sürdürülebilirliğine Yönelik Tedbirli Kaydıyla Okul Öncesi Ve İlköğretimde Çocuğu Bulunan Çalışanların Yıllık İzin Talepleri, Kadın Çalışana Öncelik Verilmek Kaydıyla Kurum Amirlerince Değerlendirilerek Hizmeti Aksatmayacak Şekilde Planlama Yapılacak.

657 Sayılı Kanunun 103. Maddesinin Son Fıkrasına Göre Radyoaktif Işınlarla Çalışan Personele Verilmekle Yükümlü Olunan Bir Aylık Sağlık İzni Kurum Amirlerinin Uygun Görecekleri Zamanda Kullandırılacak.

Personele, 02.06.2020 Tarihli Ve 1483 Sayılı Yazının Birinci Maddesi Çerçevesinde Kurum Amirlerince Takdir Edilmek Kaydıyla İdari İzin Verilmesi Uygulaması Devam Edecek.

Doğum Sonrası Analık İznine Müteakip Alınan Ücretsiz İzinler İle 657 Sayılı Kanunun 77.Ve 78. Maddelerine Göre Talep Edilen Ücretsiz İzinler İle İlgili Kanuna Göre Sendikalarda Yönetici Pozisyonundan Dolayı Ücretsiz İzin Talep Edenlerin Talepleri Karşılanacak Olup Bunlar Harici Personele Ücretsiz İzin Verilmeyecek.

Hamile Personele, Hamileliğin 24. Haftasından 32. Haftasına Kadar İzin Verilmesi Uygulamasına Devam Edilecek.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 2209 KİŞİYE HASTALIK TANISI KONULDU

HIZLI YORUM YAP