DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

ŞADİ YAZICI VE EŞİ FATMA YAZICI’DAN ‘ŞİDDETE HAYIR’

-ACİZ İNSANLAR ŞİDDET KULLANIR

-TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “KENDİ BİLGİ BİRİKİMİ VEYA OLAYLARA KARŞI FİKRİ ANLAMDA YANIT VEREMEYEN, EYLEMDE BULUNAMAYAN İNSANLAR ŞİDDETLE KARŞILIK VERİR”

-BAŞKAN YAZICI: “PCR TESTİM NEGATİF ÇIKTI”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Eşi Dr. Fatma Yazıcı İle Birlikte Tuzla Belediyesi’nin İnstagram Sayfasında Her Hafta Devam Eden ‘Aslı Hünel İle Rengarenk” Programına Katıldı. Kadına Yönelik Şiddetin Konuşulduğu Programda Önemli Mesajlar Veren Başkan Yazıcı, “Biz; Kadın, Erkek, Yaşlı, Genç, Yetim, Engelli Gibi Herkese Gönül Elleri Çarşısı Vasıtasıyla Yardım Etmeye Çalışırken, Şiddet Konusunda Mağdur Olan Kadınların Mağduriyetlerini Ön Planda Tutarak Pozitif Ayrımcılık Yaparak Yaklaşmaya Çalıştık” Dedi.

Tuzla Belediyesi’nin Koronavirüs Sürecinde Sosyal Medya Hesabı Instagram’dan Başlatmış Olduğu Canlı Yayınlara Sanatçılar Yoğun İlgi Gösteriyor. Moderatörlüğünü Aslı Hünel’in Yaptığı, “Aslı Hünel İle Rengarenk” Programının Bu Haftaki Konuğu Sanatçı Zara Oldu. Programın İlk Bölümüne, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Eşi Dr. Fatma Yazıcı İle Birlikte Katıldı. Koronavirüs Testinin Pozitif Çıkmasının Ardından Evinde Karantinada Bulunan Başkan Yazıcı, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’ Kapsamında Düzenlenen Yayında Önemli Mesajlar Vererek, “Şiddeti Kullanan İnsanlar Aciz İnsanlardır. Fikri veya Herhangi Bir Düşünsel, Kendi Bilgi Birikimi İle Cevap Veremeyen veya Olaylara Karşı Yanıt Veremeyen, Eylemde Bulunamayan İnsanlar Şiddetle Karşılık Verir” Dedi.

“PCR TESTİM NEGATİF ÇIKTI”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Son PCR Testinin Negatif Çıktığını Belirterek,” Bugün Çok Şükür PCR Testim de Negatif Geldi. Dolayısıyla Bugünkü Canlı Yayında Tüm Vatandaşlarımıza Sizin Vasıtanız İle İletelim. PCR Testim Negatif. Çok Şükür Kendimi Çok İyi Hissediyorum. Solunum Sıkıntısı Yaşamadım. Halsizlik ve Benzeri Sıkıntılar İle 14 Günü Tamamladık Çok Şükür” Dedi.

“ŞİDDET KULLANAN İNSANLAR ACİZ İNSANLARDIR”

Şiddeti Kullanan İnsanların Aciz İnsanlar Olduğunu Belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Kadına Şiddet Konusunda, Çok Klişe İfadeler Kullanmak İstemiyorum. Şiddetin Kendisini Kullanan İnsanlar Aciz İnsanlardır. Fikri veya Herhangi Bir Düşünsel Kendi Bilgi Birikimi İle Cevap Veremeyen veya Olaylara Karşı Yanıt Veremeyen, Eylemde Bulunamayan İnsanlar Şiddetle Karşılık Verir. Kadın ve Erkek İlişkilerinde, Şiddete Götürmenin Dışında Şiddetin Her Türlüsüne Karşı Olduğumuzu Her Zaman İfade Ettik. Kadına Şiddet Konusu, En Aciz Şiddet Tarzlarından Bir Tanesi Olduğunu Düşünüyorum. Biz Şiddet Konusunda Mağdur Olan Kadınlara Gönül Elleri Çarşısı Vasıtasıyla, Aslında Biz Kadın, Erkek, Yaşlı, Genç, Yetim, Engelli Gibi Herkese Yardım Etmeye Çalışırken Bu Tür Mağduriyetleri de Ön Plana Alıp Pozitif Ayrımcılık İle Yaklaşmaya Çalıştık” Dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sağlık Çalışanlarına Teşekkür Eden Başkan Yazıcı, “Ben Bütün Sağlık Çalışanlarına Özellikle de Bu Dönemde, Gerçekten Cansiperane Çalışan Bütün Sağlık Çalışanlarına Şahsım ve Halkım Adına Çok Teşekkür Ederek Başarılar Diliyorum. Şiddetin Her Türlüsüne Karşı Olduğumuzu Tekrar İfade Etmek İstiyorum. Özellikle de Kadına Karşı Olanı Asla Kabul Etmemiz Mümkün Değil” Dedi.

“KADIN AYAKTA DURURSA AİLE ÇÖKMÜYOR”

Tuzla’da Şiddet Konusunda Yapılan Çalışmalardan Bahseden Dr. Fatma Yazıcı,” Bizim Gönül Elleri Çarşımızda Gönüllü Kadınlardan Oluşan Aileyi Güçlendirme Komisyonumuz Var. Bize Böyle İhbar Geldiğinde Ya da Böyle Bir Yardım Talebi Geldiğinde Gönüllü Kadınlarımız O Eve Gidiyorlar. O Evi İncelemeye Alıyorlar. Kadını Dinliyorlar. Psikolojik Desteğe Mi İhtiyacı Var? Hukuksal Desteğe Mi İhtiyacı Var? Öyle Kadınlar Var ki Kocası Uzaklaştırma Almış Ya da Cezaevinde Ya da Tamamen Ayrılmış Tek Başına Ayakta Durmaya Çalışıyor. Çocuğuna Bakmaya Çalışıyor. Bu Durumlarda Evin Röntgenini Çekiyoruz. Okula Gitmeyen Çocuk Var Mı? Kreşe Gitmeyen Çocuk Var Mı? Ya da Kadın Çalışabilecek Durumda Mı? Bu Konuları Analiz Ediyoruz. Hangi Alanlarda İhtiyacı Varsa Tuzla Belediyemizin Aile Müdürlüğü Ya da Hukuk İşleri İle İrtibata Geçiyoruz. Sağlık Müdürlüğümüzden Psikologlar İle İrtibata Geçip Kadını Ayakta Tutmaya Çalışıyoruz. Çünkü Kadın Ayakta Durursa Aile Çökmüyor. Çocuklarına Sahip Çıkıyor” Dedi.

“KADIN İYİ BİR GÖZLEMCİDİR”

Kadının İyi Bir Gözlemci Olduğunu Belirten Dr. Fatma Yazıcı,” Bizim ‘Sokak Gönüllüsü’ Projemiz de Var. Sokak Gönüllülerimizin Her Sitede, Her Sokakta, Her Mahallede Olması İçin Çalışıyoruz. Onlar Sokağın Gözlemcisi Gibi Çalışıyorlar. Bir Hayvana Şiddet Uygulandığını Gördükleri Anda Bize İhbarda Bulunuyorlar. Belediyenin Ya da Emniyetin İlgili Müdürlükleri İle Hemen Bağlantıya Geçiyoruz. Ya da Komşusunun Şiddet Gördüğünü Düşündüğü Zaman Onu İhbar Edebiliyorlar. Ya da Habersiz Ağaç Kesiliyor, Doğada Bir Katliam Yapılıyor Bunları Bize Haber Veren Gönüllülerimiz Var. Sokak Gönüllülerimize Buradan Teşekkür Ediyorum. Kadın İyi Bir Gözlemcidir ve Her Konuya Duyarlıdır” Dedi.

“GÖNÜL ELLERİ ÇARŞISINA TEŞEKKÜR EDERİM”

“Aslı Hünel İle Rengarenk” Programına Konuk Olan Sanatçı Zara, Gönül Elleri Çarşısı’na Çalışmalarından Dolayı Teşekkür Ederek,” İyi ki Varsınız. Hanımları Çok Seviyoruz. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü. Ben Sadece Kadınlara Değil İnsanlara ve Bütün Yaratılmışa Saygının Aslında İnsan Olmanın Birinci Şartı Olduğunu Düşünüyorum” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLALILAR, HAFTA SONU BAŞLAYAN KISITLAMALARA TAM DESTEK VERDİ

HIZLI YORUM YAP