DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

PATARA ANTİK KENTİ’NDE BÜYÜK CUMHURİYET KONSERİ DÜZENLENDİ

Patara Antik Kenti’nde, İletişim Başkanlığı İle Kültür ve Turizm Bakanlığı İş Birliğinde Büyük Cumhuriyet Konseri Düzenlendi.

Antalya’nın Kaş İlçesi Yakınlarındaki Patara Antik Kenti’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Kapsamında, İletişim Başkanlığı İle Kültür ve Turizm Bakanlığı İş Birliğinde Büyük Cumhuriyet Konseri Düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Tarafından Patara Antik Kenti Meclis Binası’nda Gerçekleştirilen Büyük Cumhuriyet Konseri, 29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Yılına İşaret Etmek Amacıyla Saat 19:23’te İstiklal Marşı İle Başladı.

Yarım Saat Süren Konser, Televizyon Kanallarından Ortak ve Naklen Yayımlandı.

Batık Kent Kekova’da, Konser İle Eş Zamanlı Dalış Gösterileri ve Işık Şovları Yapıldı.

Akşam Saatlerinde İlçe Merkezi İle Kalkan Mahallesi’nde İSE Fener Alayı Düzenlendi.

Türk Bayraklarıyla Donatılan Cumhuriyet Meydanı’nda, 20.30 – 24.00 Saatlerinde Kaş Belediyesi Etkinlik Programı Gerçekleştirildi.

Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Burada Yaptığı Konuşmada, “Türk Milletinin Olduğu Yerde Bereket Vardır, Huzur Vardır, Kardeşlik Vardır. Allah, Kardeşliğimizi Her Daim İlelebet Payidar Eylesin.” Dedi.

Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş Da Cumhuriyetin, Kuruluşundan İtibaren İlçede Kutlamalar Yapıldığını, Aynı Heyecan, Coşku Ve Görüntüyü Hep Yaşadıklarını, Milletin Ülkesine ve Cumhuriyetine Sahip Çıktığını Belirtti.

97 Yıldır Ülkede Halk İradesinin Var Olduğunu Vurgulayan Ulutaş, “Bu Ülke, Bu Millet, Bir ve Beraber Olduğu Sürece, Bu Bayrak Dalgalanacak, Bu Vatan Bölünmeyecek, İnşallah Ezanlar da Dinmeyecek. 97 Yıldır Ayakta Kalan Bu Devlet, Bu Millet, Bu Vatan, İnşallah Bundan Sonra da Yoluna Emin Adımlarla Yürümeye Devam Edecek.” Diye Konuştu.

Antalya Büyükşehir Cumhuriyet Bandosu Ve Orkestrası İle Yerel Sanatçıların Çaldığı Marşlar ve Şarkılarla da Bayram Coşkusu Yaşandı.

Kutlamalarda, Kaş Limanı’ndan Gediefe Tepesi’ne Türk Bayrağı Görüntüsü, Tepeden İlçeye Kırmızı Beyaz Lazer Işık Yansıtıldı, Havai Fişek Gösterisi Sunuldu.

29 Ekim 1923’te Atatürk’ün Önderliğinde Cumhuriyet İlanı, O Dönemde Kaş’ta Ulaşım ve İletişim Zor Şartlarda Gerçekleştiği İçin 3 Gün Sonra Öğrenildi. Halk, Coşkuyla Meydana Toplandı, Meis Adası’ndan Görülebilecek Büyüklükte Ateş Yaktı ve Cumhuriyetin Kuruluşunu Kutladı. O Günden Bugüne Cumhuriyetin Kuruluşu, Kaş’ta Coşkuyla Kutlanıyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AZERBAYCAN ORDUSU ERMENİSTAN GÜÇLERİNE KAYIP VERDİRMEYE DEVAM EDİYOR

HIZLI YORUM YAP