DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

MSB’DE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE KAPSAMINDA COMMER KURULDU

 

Milli Savunma Bakanlığı’nda Birlik ve Karargahlarda Salgınla İlgili Önlem Çalışmalarının Yönetilip Takip Edildiği Koronavirüs İle Mücadele Merkezi (COMMER) Kuruldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Talimatıyla Koronavirüs Salgını İle Mücadeleye İlişkin, Milli Savunma Bakanlığı Bünyesinde, TSK’de Alınan Tedbirlerin Uygulanma Seviyelerinin İzlendiği, Olası Vakalara Karşı Alınacak Önlemler ve Tıbbi Planlamalar İle Muhtemel Hal Tarzları Geliştirildiği, Bu Süreçlerin Yönetildiği Bir Koronavirüs İle Mücadele Merkezi (COMMER) Oluşturuldu.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Bağlı Sağlık Personelinin de Görev Aldığı Merkezde İncelemelerde Bulunan Bakan Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet ve Ordu Komutanları İle Telekonferans Yöntemiyle Görüşerek, Alınan Tedbirlerin Uygulanmasındaki Son Duruma ve Diğer Faaliyetlere İlişkin Bilgi Alarak, Talimatlar Verdi.

Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu İle Alpaslan Kavaklıoğlu’nun da Katıldığı Toplantı Sonunda Değerlendirme Yapan Akar, Bir Taraftan Koronavirüs Salgını İle Mücadele Ederken, Diğer Yandan da Terörle Mücadelenin Hız Kesmeden Devam Ettiğini Vurguladı.

Bakan Akar, Şöyle Devam Etti:

“Irak’ın Kuzeyindeki Pençe Harekat Bölgesi’nin Yanı Sıra Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekat Bölgeleri İle İdlib Gerginliği Azaltma Bölgeleri’ndeki Faaliyetlerimiz, Artan Tempoda Aralıksız Devam Ediyor. Faaliyetlerimizde Bir Yavaşlama veya Azalma Söz Konusu Değil. Mehmetçiğimiz, Orada Kendisine Verilen Görevleri Büyük Bir Azim, Kararlılık ve Başarıyla Yerine Getirirken Aynı Zamanda Koronavirüs Salgınına Yönelik de Gerekli Önlemler Alınıyor. Alınması Gereken Bütün Bireysel Ve Kurumsal Tedbirleri Eksiksiz Aldık, Almaya Devam Ediyoruz. Termal Kameralara Kadar Gerekli Tüm Malzemeleri Oraya Gönderdik. En Önemlisi, Operasyon Bölgesine Giriş ve Çıkışların Kontrolünü Tamamen Ordu Komutanının Yetkisine Bıraktık. Onun Emri, Müsaadesi Olmadan Kimse Operasyon Bölgesine Girmeyecek. Dışarıdan Virüsün Oradaki Mehmetçiğe Bulaşmasını Bu Şekilde Önlemeye Çalışıyoruz. Bu Konudaki Tedbirlerimiz Aralıksız Devam Ediyor. Orada Şu Ana Kadar Hiçbir Şekilde Pozitif Bir Vakamız Yok. Bölgedeki Tedbirler, Büyük Bir Ciddiyetle Emirlere Uygun Şekilde Yürütülmektedir.”

 MSB’DEN MASKE, ANTİBAKTERİYEL SIVI VE SOLUNUM CİHAZI ÜRETİMİ

Bir Taraftan Mehmetçiğin Sağlığını Korurken, Öte Yandan da Koronavirüs İle Yurt Genelindeki Mücadeleye De Katkı Sağladıklarını, Bu Konudaki Çalışmaları Tüm Hızla Sürdürdüklerini İfade Eden Akar, Şunları Belirtti:

“İlgili Birimlerimize Her Türlü Maskenin İmalatı İçin Gerekli Talimatları Verdik. Şu Anda Maske İmalatı Büyük Bir Hızla Devam Ediyor. Bunun Yanı Sıra Fabrikalarımızda Antibakteriyel Sıvı Üretimi de Başlamış Durumdadır. Bunu da Yoğun Bir Şekilde Sürdürmekteyiz. Önce Birliklerimizle, Daha Sonra da Diğer Kurum ve Kuruluşlarla Bunları Paylaşacağız. Üretimi Olabildiğince Yükselterek, Sadece Silahlı Kuvvetlerimizin İhtiyaçlarını Değil Aynı Zamanda Halkımızın da İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Gayret Gösteriyoruz. Bununla Birlikte Aynı Zamanda Fabrikalarımızdaki Mevcut Teknik ve Teknolojik İmkanları Kullanarak Solunum Cihazları Yapılması İçin de Gerekli Talimatı Verdik. Şu Anda İlgili Arkadaşlarımız Bu Konu Üzerinde Çalışıyor. Önümüzdeki Günlerde Bunun da Sonucunu Almayı Bekliyoruz.”

Çin Ve Japonya’da Koronavirüs İle Mücadelede Kullanılan Bazı İlaçların Olduğunu Anımsatan Akar, “Bu İlaçlarla İlgili Bizim Kimyagerlerimiz, Doktorlarımız, Güzel Bir Çalışma Yaptılar. Çalışma Sonucunda, Bu İlaçların Muadilini Yapabileceklerini İfade Ettiler. Onunla İlgili Çalışmalarımız da Yoğun Bir Şekilde Sürüyor. Önümüzdeki Günlerde İnşallah Bunu da Başarıp Hem Halkımızın Hem Silahlı Kuvvetlerimizin Hizmetine Sunacağız” Diye Konuştu.

“MEHMETÇİĞİMİZ GÜVENDE”

Koronavirüs Salgını İle Mücadele Kapsamında Alınabilecek Önlemleri İlk Günden İtibaren Alarak, Kararlılıkla Uygulamaya Başladıklarını İfade Eden Akar, Gelişmeleri Yakından Takip Ederek İlave Tedbirleri de Uygulamaya Koyduklarını Anımsattı.

Birliklerde Genel Tedbirlerin Yanı Sıra Koruyucu Sağlık Tedbirlerinin de Alındığını Söyleyen Bakan Akar, Şunları Kaydetti:

“Koronavirüs İle Mücadele Konusunda İlk Günden İtibaren Almaya Başladığımız Tedbirleri Kararlı Bir Şekilde Uygulamaya Devam Ediyoruz. Mehmetçiğimizin Güvende Olduğunu Özellikle Anne ve Babalarının Bilmesini İstiyorum. Bütün Komutan Arkadaşlarım, Bu Konuda Son Derece Hassas, Bizler Son Derece Duyarlıyız. Yapılabilecek Ne Varsa, Alınacak Ne Tedbir Varsa Bunları Aldık Ve Silahlı Kuvvetlerinin Disiplinli Yapısı İçinde Uyguluyoruz. Bu Tedbirleri Sadece Yurt İçindeki Değil Yurt Dışındaki Birliklerimizde de Yerine Getiriyoruz. Mehmetçik Bu Konuda Güvende, Mehmetçiğin Güvende Olması İçin Gece Gündüz Gayret Gösteriyoruz. Şu Ana Kadar Herhangi Bir Vukuatımız Olmadı, Bundan Sonra da Herhangi Bir Vukuata Sebebiyet Vermeden Görevlerimizi Tamamlayacağız. Mehmetçiğin Görevi Çok Önemli, Kutsal. Operasyonların Yürütülmesi İçin Mehmetçiğin Sağlıklı Olması Lazım. Bunun İçin de Biz Elimizden Gelen Gayreti Gösteriyoruz ve İnşallah Bunu da Başaracağız.”

COMMER’İN GÖREVLERİ

Bakanlık Bünyesinde Oluşturulan COMMER’de Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Bağlı Personel de Görev Alıyor.

Merkezdeki Faaliyetlerle Milli Savunma Bakanlığı İle Bağlı Birlik, Karargah ve Kurumlarında Salgına Karşı Gerekli Korumanın Oluşturulması Amaçlanıyor. Türkiye Ve Dünyadaki Tüm Gelişmelerin Yakından Takip Edildiği Merkezde Takip Ve İzlemenin Yanı Sıra Planlama, Yönetim ve Yönlendirme Fonksiyonları da Yerine Getiriliyor.

 

Merkezde, TSK’de Alınan Tedbirlerin Uygulanma Seviyeleri Takip Ediliyor, Olası Vakalara Karşı Alınacak Tedbirler ve Tıbbi Planlamalar İle Muhtemel Hal Tarzları Geliştiriliyor. 24 Saat Esasıyla Görev Yapılan Merkezden, Kuvvet Komutanlıklarının Harekat Merkezleri İle Telekonferans Yöntemi İle Görüşülerek Çalışmalar ve Gelişmeler Düzenli Olarak Değerlendiriliyor.

TSK’DAKİ YOĞUN ÖNLEMLER

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Koronavirüs (Kovid-19) Salgını İle Mücadele Kapsamında Önemli Tedbirler Alındı. Milli Savunma Üniversitesine Bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları İle Harp Enstitüleri, 13 Nisan 2020’ye Kadar Tatil Edildi, Tören, Konferans, Kısa Süreli Toplantı, Kurs, Fuar, Seminer Gibi Faaliyetler İse İptal Edildi.

Birlik, Karargah Ve Kurumlara Ziyaretçi Alınmayacağı, Orduevleri İle Misafirhanelere Görevli Personel İle Mücbir Sebepler İçin Konaklayanlar Dışında Kimsenin Kabul Edilemeyeceği, Günü Birlik Girişlere İzin Verilmeyeceği Açıklandı.

Milli Ve Uluslararası Tatbikatlar Ertelendi, Yurt Dışı Geçici Görevler İkinci Bir Emre Kadar Durduruldu. Hudut Birliklerinde de Konuya İlişkin Çeşitli Önlemlerin Alındığı Bildirildi.

Bedelli Askerlik Hizmetini Bu Yıl Yapacak Yükümlülerin Celp ve Sevk İşlemlerinin İleride Belirlenecek Bir Tarihe Kadar Ertelendiği Açıklandı.

Bu Arada Birliklerde Dezenfekte İşlemleri de Yoğun Şekilde Yapılıyor.

Yeni Celp İşlemleri Kapsamında Birliklerine Teslim Olan Gençler, Öncelikle Sağlık Muayenesinden Geçiriliyor, Eğitim Birliklerine Yeni Katılanlarla Temel Askerlik Eğitimlerini Tamamlayarak Yeni Birliklerine Katılış Yapacak Erbaş/Erler de 14 Gün Süreyle Gözetim Altında Tutuluyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BENZİN FİYATLARINA YENİ BİR İNDİRİM DAHA GELDİ

HIZLI YORUM YAP