DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: TÜRKİYE KARABAĞ’DAKİ ANLAŞMADA HEM MASADA HEM SAHADADIR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özünde, Ruhunda, Devletin Temelinde Bir Ayrımcılık Yok. Ayrımcılık Olmadığı Gibi Bizim Şu Anda Yaptığımız Mücadele Teröristle. Bunun Dışında Hiçbir Kimliğe, Hiçbir Kişiliğe, Hiçbir Gruba Karşı Ne Bir Hesap Ne Bir Kitap Var.” Dedi.

Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığının Bütçesi Üzerindeki Görüşmelerde Milletvekillerinin Sorularını Yanıtladı.

Güvenlik ve Savunma Konusunda Çalışmaları Açık ve Şeffaf Şekilde Yürüttüklerini Belirten Akar, Etkin, Caydırıcı ve Saygın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Önemine Değindi.

Akar, Ordu Kurumu ve İnsanların Güvenlik Konusunun İlk İnsandan Beri Bulunduğuna Dikkati Çekerek, Türkiye’de 83 Milyon İnsanın Rahat ve Huzur İçinde Yaşaması Gayretinde Olduklarını Söyledi.

Herkesin Bir Şekilde Bu Amaca Katkı Sağlaması Gerektiğini İfade Eden Akar, Milli Savunma Bakanlığı Ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İçinde ve Dışarıda Hiçbir Şekilde Ayrım Yapılmadığını Vurguladı.

Akar, Herkesin Kanunlar Karşısında Sorumlulukları ve Yükümlülükleri Bulunduğunu Belirterek, “Namusuyla, Ahlakıyla Çalışıyor. Hırsızlık, Yalan, Taciz, Tecavüz, Kırma, Dökme Yok. En Saygın Kişi O. Bunun Dini, Mezhebi, Orijini, Kimliği Nedir? Böyle Bir Şey Söz Konusu Değil. Silahlı Kuvvetler’de Gerçekten Söz Konusu Değil. Yaptığımız Çalışmalarda, Faaliyetlerde Böyle Bir Şey Yok.” Diye Konuştu.

“EMPERYALİST GÜÇLERE ALET OLMAMAK LAZIM”

Birliğin, Beraberliğin Pekiştirilmesi ve Çözüme Buradan Başlanması Gerektiğini İfade Eden Akar, Şunları Kaydetti:

“Birlik, Beraberlik İçinde Olduğumuz Zaman, Sahici Konuşmak, Kameraya Konuşmamak, Tribüne Konuşmamak… Bunu Eğer Biz İçselleştirebilirsek, Problemlerin Çoğunu Çözeriz. Emperyalist Güçlere Alet Olmamak Lazım. Emperyalist Güçlere Karşıymış Gibi Konuşurken, Onların Dediklerini Yapar Duruma Düşmemek Lazım. Çünkü Onu Demek Bizatihi Ayrımı Getiriyor. Ayrılık Yokken Ayrılık Doğuyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özünde, Ruhunda, Devletin Temelinde Bir Ayrımcılık Yok. Farklı Bir Şey Düşünmüyoruz. Personelimiz İçin de Aynı Şey Geçerli. Ayrımcılık Olmadığı Gibi Bizim Şu Anda Yaptığımız Mücadele Teröristle. Bunun Dışında Hiçbir Kimliğe, Hiçbir Kişiliğe, Hiçbir Gruba Karşı Ne Bir Hesap Ne Bir Kitap Var Ne Öyle Bir Çalışma Var.”

“HİÇBİR TOPLANTIDAN, GÖRÜŞMEDEN KAÇMIYORUZ”

Hulusi Akar, Diplomasi Faaliyetleri Kapsamında Yapılan Ziyaret, Kabul ve Mektuplaşmalara Değinerek, “Milli Savunma Bakanı Olarak 151 Ziyaret ve Kabul Var. Bakan, Bakan Yardımcısı, Başbakan, Başbakan Yardımcıları da Uğruyor, Ziyaret Ediyoruz. Telefon Görüşmeleri de Var. 190 Mektup Alışverişi Var. Buna İlaveten Genelkurmay Başkanının da 60 Seyahati ve Kabulü Var. Biz Güçlüyüz Çünkü Haklıyız. Bunun İçin de Yunan Komşularımız Başta Olmak Üzere Hiçbir Toplantıdan, Hiçbir Görüşmeden Kaçmıyoruz.” Dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Emir Komuta Hiyerarşisinde Sorun Yaşandığı İddiasının Dile Getirilmesi Üzerine Akar, Hiyerarşi Konusunda Hiçbir Sorun Yaşanmadığını Belirtti.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri Bünyesinde Yaşanan Bazı Olayların Bilgisinin Saklandığı İddialarına Yönelik Soru Üzerine, Şunları Söyledi:

“Bunu Çok Açık ve Net Söylüyorum, Silahlı Kuvvetler’de Çok Özel Durumlar Hariç, Yani Bir Bakanın, Genelkurmay Başkanının, Kuvvet Komutanının, Ordu Komutanının, Tümen Komutanın Herhangi Bir Olayı Kapatması Söz Konusu Değil, Mümkün Değil. ‘Efendim Şehitler Var, Saklıyorlar.’ Bu Çok Muhal Bir Şey, İmkanı Yok. Herhangi Bir İntihar Olayı, Ölümlü Bir Olay Vesaire. Bunlarla İlgili İdari Soruşturma Yapılmaması, İdari Soruşturmaya Bağlı Olarak Mahkemeye, Yargıya, Savcılığa Bunun Verilmemesi Söz Konusu Değil. Parasal Konularda Mümkün Değil.”

Uzman Çavuşları Temsil Eden Çok Sayıda Derneğin Olduğuna Dikkati Çeken Akar, Bunun Önüne Geçilmesinin Önemine Değindi. Emekli Subay Ve Astsubayları Temsil Eden Birer Dernek Olduğunu Anımsatan Akar, Çıkacak Yasa İle Emekli Uzman Çavuşların da Bir Derneği Olacağını, Onun da Yasalar Çerçevesinde Sorumluluğunun Belli Olacağını ve Ona Göre Faaliyet Göstereceğini Aktardı.

“TSK’NIN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ DÜN NASILSA BUGÜN DE ÖYLE”

Milli Savunma Bakanı Akar, Personelin Özlük Haklarını Karşılamak İçin Mevcut Kaynaklarla Yapılabilecek Ne Varsa Cumhurbaşkanlığı Başta Olmak Üzere Bütün İlgili Kurum ve Kuruluşlarla Duyarlı Şekilde Çalıştıklarını İfade Etti.

Bir Milletvekilinin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Atatürk Konusundaki Söylemlerine İlişkin Soru Üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürkçü Düşünce Sistemine Bakışının Dün Nasılsa Bugün de Öyle Olduğunu Vurguladı.

Akar, Bu Konuda Kimsenin Şüphesi Olmaması Gerektiğini Dile Getirerek, “Bu İnsanı Çok İrite Ediyor. Atatürk’e Karşı Bir Şey Söz Konusu Olamaz. Bundan Kimsenin Şüphesi Olmasın. Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı, Atatürkçü Düşünce Sistemi Çerçevesinde Yapılması Gereken Ne Varsa Yapıyor.” Değerlendirmesinde Bulundu.

“KUVVET KOMUTANLARININ, YAŞ’TAKİ ATAMALARDAN HABERİNİN OLMAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yüksek Askeri Şura Atamaları Kapsamında Genelkurmay Başkanı veya Kuvvet Komutanlarının Bilgisi Dışında Bir Terfi Yapıldığı İddiasına İlişkin Soru Üzerine Akar, “Bu Hayatın Doğal Akışına Aykırı Bir Şey. Şu Anda Ağustos 2021’de Yapacağımız Çalışma Başladı. Kuvvet Komutalarının Haberinin Olmaması, Onların Herhangi Bir İşe Müdahil Olmaması Asla Söz Konusu Değil.” Diye Konuştu.

Akar, YAŞ Sonrasında Askeri Kademede Çok Sayıda Albayın Emekli Edildiği İddialarına İlişkin, “Normal İşin Gereği Yapılan Bir Çalışma Olarak Ortaya Çıkmıştır.” Dedi.

Kanama Engelleyen Bantlar Konusuna Değinen Akar, “Bununla Alakalı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tarafından Kabul Edilmiş, Savunma Sanayi Başkanlığı Tarafından Tedarik Edileceği Söylenmiş. Bunun Muayenesi 17 Kasım’da Yapılacak. Ödemesi Yapılmamış. Bununla İlgili Yapılması Gereken Ne Varsa Arkadaşlarımız Gereğini Yapacaklar.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE SON 24 SAATTE 2 BİN 841 KİŞİYE COVİD-19 TANISI KONULDU, 88 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP