DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: TBMM BAŞKANI SEÇİMİ’NDE CUMHUR İTTİFAKI’NIN GEREĞİ NEYSE O YAPILACAKTIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli: “TBMM Başkanı Seçimi’nde Cumhur İttifakı’nın Gereği Neyse O Yapılacaktır.” Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını Nedeniyle Bir Süredir Yüz Yüze Toplantı Yapmadığı Milletvekilleri Bir Araya Geldi.

Genel Merkezde Gerçekleştirilen Toplantı Öncesinde Milletvekillerinin Ateşleri Ölçüldü Ve Sprey İle Dezenfeksiyon İşlemi Yapıldı.

Toplantının Açılış Konuşmasını Yapan Bahçeli, 24 Haziran’da Yapılan 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçiminin Üzerinden İki Yıl Geçtiğini Hatırlattı.

Bahçeli, MHP’nin TBMM’de 49 Milletvekiliyle Demokratik Temsil Hakkı Kazandığına İşaret Ederek, “İnancımız Odur Ki, Türk Milletinin Manevi Ve Milli Değerleriyle Birleşip Temellenmeyen Her Siyasi Önerme, Esen Rüzgarla Uçuşan Saman Çöplerinden Öz İtibariyle Farksızdır.” İfadesini Kullandı.

MHP’nin Cumhur İttifakı’nın İki Onurlu Paydaşından Birisi Olduğunu Kaydeden Bahçeli Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Bu Ahlaklı Ve Kutlu İttifak Yapısı, Türkiye’yi Yükseltmeye Ve Yükselen Değer Yapmaya Coşku Ve Heyecan İçinde Azmetmiş, Söz Vermiş, Bu Uğurda Da Gecesini Gündüzüne Katmıştır. Mhp Cumhur İttifakı’nın İçinde Yer Alsa Da Gazi Meclis’te Denge Ve Denetim İşleviyle Mevcut, Muhalefet Göreviyle Mesuldür. Muhalefet Anlayışımızın Tesisini Ve Teminini Sağlarken, Siyasetimizi Milli Şuurla Teçhiz, Sağlam Argümanlarla Tevsik; Akıcı, Akılcı, Atik Ve Samimi Üslupla Tahkim Ve Takviye Ettiğimiz Yalın Bir Gerçektir.”

Bahçeli MHP’nin İnandıklarını İfadeden Hiçbir Zaman İmtina Etmediğinin Altını Çizdi.

Her Meseleye Geniş Bir Cepheden Bakarak, Hayatın Ve Siyasetin Her Mevzisini Derin Bir Görüş Menziliyle Kavrayarak Hareket Ettiklerini Aktaran Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Üstlendiğimiz Tarihi Sorumluluğun Farkında Olmak Şöyle Dursun, Elbette Fevkindeyiz. Nedenleri Çok Ve Çeşitli Olan Her Soruna Fikir Ve Ruh Kökümüzün Kaynaklarından Beslenerek Yaklaşmak Tesadüfi Bir Tercihten Öte Mukadder Bir Takdirin, Müstesna Bir Tavrın Özetidir. Gündelik Sığ Politikaların Çukuruna Gömülmeden, Sığıntı Polemiklerin Dalgalanmalarına Kapılmadan, Ülkemizi, Ülkülerimizi Ve İlkelerimizi Hür Bir İradeyle Temsil Etmek Bize Göre Şereflerin En Büyüğüdür.”

Bahçeli, MHP’nin Klasik Siyaset Mücadelesinin Ötesinde Davasının Hukukunu, Türk Milletinin Tarihi, Kültürel Ve Ekonomik Haklarını Hem Savunmak Hem De Sonuçlandırmakla Mükellef Olduğunu Vurguladı.

Bahçeli, “Bizim İçin İstikbal, İkbale Feda Edilemez Mahrem Bir Hazinedir. İstiklalimiz Hiçbir Güç Odağının İnsafına, Gözetimine, Denetimine, Nefsine Bırakılamaz Haysiyet Değeridir. Kısaca Milli Bekamız, Hayat Pırıltımız, Varlık Nişanemizdir. Milliyetçi Hareket Partisi, Selim Bir Mizaca, Nezih Bir Müktesebata, Nihayetsiz Bir Azme, Çelikten Bir Atılganlığa Haiz Ve Bunlarla Da Hadimdir.” Diye Konuştu.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK REFORMU KÖK SALDI”

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne İlişkin Görüşlerini De Açıklayan Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sistem Reformu Çok Şükür Kök Salmış, Maksat Hasıl Olmuştur. Bilhassa Kovid-19 Hastalığıyla Mücadele Döneminde Yeni Hükümet Sisteminin Bütün Özellikleri Tezahür Etmiş, Seri Ve Etkili Halde Alınan Kararlar Salgına Karşı Türkiye’nin Mukavemetini Diri Tutmuştur. Aziz Milletimiz Geleceğini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde Görmüş, Bütün Menfi Propagandalara Rağmen Yeni Sistemi Benimsemiş Ve Kabullenmiştir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönmekten Bahsedenler Suya Yazı Yazan, İpe Un Seren, Cüretleri Cehaletlerinden Doğan Siyaset Düşkünleridir. Türkiye Eskiye Dönmeyecektir.”

MHP’nin Takip Ettiği İki Stratejik Hedeften Birisini “Cumhur İttifakı’nın Devamı” Bir Diğerini De “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Dönemsel Değil, Bilakis Daimi Başarısı” Olarak Özetleyen Bahçeli, Şöyle Devam Etti:

“Türkiye, Çok Partili Siyasi Hayatın Değişik Veçhelerinde Yeşerip Yaygınlaşan Sistem Tartışmalarını Milli İradenin Onayıyla Noktalamıştır. Yeni Hükümet Sistemi Anahtar Fonksiyonu Görerek, Dünü Bugüne Bağlamış, Geleceği Bugünle Bağdaştırmış Ve Buluşturmuştur. Yeni Hükümet Sistemi Kuşkusuz Türkiye’nin Muhkem Bir Kazanımı, Türk Milletinin Muteber Bir Karakter Ve Kabiliyet Mahsulüdür. Yürürlükteki Yasal Ve İdari Mevzuatın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Uyumlaştırılması, Terslik Ve Tenakuzların Demokratik Sabır Ve Uzlaşmayla Telafisi Samimi Arzumuzdur.”

6 MADDELİK TEKLİFİNİ HATIRLATTI

MHP’nin Mayıs Ayında Siyasi Partiler Ve Seçim Yasasına İlişkin Yaptığı 6 Maddelik Teklifi Anımsatan Bahçeli, “Tekliflerimizin Hukuki Ve Ahlaki Bir Temele Kavuşturulması Özellikle Beklentimizdir.” İfadesini Kullandı.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Girişimleriyle Başlayan Hazırlık Sürecinde MHP İle AK Parti Arasındaki Temas Ve Görüşme Trafiğiyle Mesafe Alındığını Ve Kanuni Düzenlemelerin Alt Yapısının Oluşturulduğuna Dikkati Çekti.

“Özellikle Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu Ve TBMM İç Tüzüğü’nü Yeniden Ele Alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Çelişmeyecek İçerik Netliğiyle Ve İfade Niteliğiyle Perçinlemek Zarurettir.” Diyen Bahçeli Siyasi Etik Kanununun Da Ertelenemez İhtiyaç Olduğunu Bildirdi.

Bahçeli, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Siyaseti Yozlaştıran Çarpık Zihniyetlerin Artan Etik Sorunları Türkiye’yi Zora Sokmakta, Ayak Bağı Olmaktadır. Türk Siyaseti Kirlenirken, Milli İrade Kösteklenmektedir. TBMM’de Sipariş Grup Kuran Ve Kurduranlar, Milletvekili Borsasında Alım Satım Yapanlar, Milletin Vermediği Yetkiyi Korsanca Ve Kurnazca Kullanmaya Heveslenenler, Marjinal Partilere Belirli Süreli Ve Belli Amaçlara Matuf Milletvekili Verip İş Bitiminde Tekrar İade Alanlar Türkiye’nin İmaj Ve Prestijini Zedeleyen Köhne Ve Kötürüm Zihniyetlerden Başkası Değildir.”

CHP’nin Gaflet Ve Rezalet Kervanının Başını Çeken Çıbanbaşı Olduğunu Savunan Bahçeli, Şunları Vurguladı:

“Türkiye’yi Engellemenin Arayış Ve Beklentisi İçindedir. Nerede Yalan Varsa CHP Oradadır. Nerede Yanlış Ve Yıkım Varsa CHP Hemen Dibindedir. Çünkü Bu CHP Zembereğinden Boşalmış, Balataları Yakmıştır. Türkiye Günbegün Ağırlaşan Bir CHP Sorunu İle Karşı Karşıyadır. Siyasete Bulaşmış Zillet Virüsü İstikrarsızlığın Ana Kaynağıdır.”

BAROLARIN YÜRÜYÜŞÜNE TEPKİ

Konuşmasında Bazı Baro Başkanlarının Yürüşüne İlişkin Görüşlerini De Aktaran Bahçeli, Şu Değerlendirmeyi Yaptı:

“19 Haziran’da Ankara İstikametli Başlattıkları Kaos Yürüyüşü, Buna CHP-HDP-İP’in Aleni Desteği Sorumsuzluktur. CHP’nin, HDP’nin Ve Bazı Baroların Peş Peşe Muhtelif Gerekçelerle Yollara Dökülmesi Zamanlama İtibariyle Melanet Bir Tertibin, Melun Bir Tezgahın Varlığına Delalettir. Karanlık Bir Kampanya Tedavüldedir. Zehirli Bir Atmosferin Oluşması İçin Adeta Yarış Söz Konusudur. Şayet Aranılan Ve Amaçlanan Bir Hak Talebini Seslendirmek, Malum Kanuni Düzenleme Hazırlığı Çerçevesinde Siyasi Muhataplarla Görüş, Öneri Ve Fikirleri Paylaşmak İse Bunun Yöntemi Ayakkabı Eskitmek Değil, Sağduyulu Diyaloglarla Demokratik Erdem Göstermektir. Halbuki Kutuplaşmayı Kamçılayan, Kargaşayı Teşvik Eden Yürüyüşler Sadece Yolları Aşındırmakla Kalmayacak, Devletin Ülkesi Ve Milletiyle Bölünmez Bütünlüğüyle Birlikte İç Huzur Ve Barış Ortamını Da Baltalayacaktır. Millete Tepeden Bakan, Fildişi Kulelerinde Keyif Süren Bazı Baroların Devam Edegelen Saltanatları Riske Girince Çareyi Gerilim Ve Kavga İkliminde Bulmaları Skandal Bir Ayıptır. Türkiye’nin Ve Dünyanın Bugünkü Nazik Ve Kırılgan Döneminde Hırslarından Dolayı Sosyal Mesafeyi Bile İhlal Eden Bazı Baro Yöneticilerinin Sahneledikleri Davranışlar Demokratik Bir Eylem Değil, Densizlik Ve Despotik Bir Utanmazlıktır.”

“ORTADA TASLAK YOKKEN CEPHELEŞMEK YANLIŞ VEHİM”

Bahçeli, Ortada Taslak Bile Yok İken, Tekli-Çoklu Baro Yönetimi Kapsamında Cepheleşmenin Yanlış Ve Sakat Bir Vehim Olduğunu Söyledi.

Demokrasinin Çoğulculuğunu İsteyenlerin, Sıra Çoklu Baro Düşüncesine Geldiğinde Bir Kaşık Suda Fırtına Koparmasını “Çözülmesi İmkansız Bir Çelişki” Şeklinde Nitelendiren Bahçeli, Sözlerine Şöyle Devam Etti:

“Demokrasi Farklı Fikirlerin, Farklı Eğilimlerin Ahlaki Norm Ve Ölçüler İçinde Mücadele Ve Müsabakasını Esas Almaktadır. Bugüne Kadar Yürüyerek Efor Ve Enerji Sarfeden Bazı Baroların Yeterince Dayatmacı, Dar Kadrocu Ve Kapalı Devre Çalışan Sistemlerinin Sesi Duyulmuş, Kendileri Çalıp Kendileri Oynamışlardır. Artık Bu Anti Demokratik Açmazın Sonuna Gelinmiştir.”

Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Özellikle Siyasi Çığırtkanlık Yapan, İşi Yol Güzergahlarında Ayakçılığa Kadar Vardıran CHP’nin Bunu İdraki, Değilse Bile Sükutu Şarttır. Türkiye Pek Çok Sorunla Boğuşmuştur. Siyasi Ve Ekonomik Baskılara Maruz Kalmış, Hain Terörist Saldırılara Uğramıştır. Ancak Gündemdeki Baroların Hiçbirisi Milli Haklarımızın Müdafaa Amacıyla Yollara Düşmemiş, Ses Vermemiş, Tepki Göstermemiştir. Hatta Türk Tabipler Birliği Gibi Oluşumlar Terörle Mücadeleye Karşı Çıkacak Kadar Alçalmışlar, Bölücülerle Aynı Kareye Girebilecek Kadar Çirkinleşmişler, Milletimizle Aralarına Kapanmaz Uçurumlar Açmışlardır.”

“Bu Gayri Milli Ve Gayri Ahlaki Yapı Milletimizin Tertemiz İradesinden Gücünü Alan Saygın Milletvekilleri Eliyle Değiştirilmelidir.” Diyen Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın Bunu Başarmaya Muktedir Olduğuna İşaret Etti.

DIŞ POLİTİKA DEĞERLENDİRMESİ

Bahçeli, Konuşmasında Dış Politikaya İlişkin Görüşlerini De Paylaştı.

Türkiye’nin Tarihi Bir Eşikten Muazzam Bir Direniş Bilinciyle Geçtiğine Dikkati Çeken Bahçeli, Şunları İfade Etti:

“Libya’dan Suriye’ye, Doğu Akdeniz’den Irak’ın Kuzeyine Kadar Egemenlik Haklarını Ve Milli Güvenliği Şuurla Ve Onurla Savunmaktadır. Asıl Ve Gerçek Savunma Budur. Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Haçlı Donanması Kurulma Çağrısını Yaptığı Bugünkü Dönemde, Türkiye’nin Fransa, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan Başta Olmak Üzere Bölgesel Ve Küresel Güç Merkezleriyle Cepheleştiği Bir Zamanda, Ülkemizi İçerden Süngülemek İsteyenlere Ant Olsun İzin Verilmeyecektir.”

Bahçeli, “CHP-HDP-İP-FETÖ-PKK Milletin Gücü Karşısında Saklanacak Yer Arayacaklardır. Zalimlerin Oyunlarına, Bunların Maşalarına, İçimize Kadar Sızmış Maskaralarına Boyun Eğmek, Diz Çökmek, Teslim Olmak Muhal Bir Hayaldir.” İfadesini Kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye’ye Yönelik Sözlerine De Tepki Gösteren Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Tehdit Dozajı Her Geçen Gün Tırmanan Kokuşmuş Sözlerini Çürütüp Dağıtacak İrade Türk Milletinde Ve Cumhur İttifakı’nda Kudretle, Kuvvetle Vardır, Ortadadır. Tarihi Sömürgeci Ve Kanlı Çıkar Mücadeleleriyle Dolu Olan Paris Yönetiminin Libya’da Veya Doğu Akdeniz’de Provokasyon Çabası Ters Tepecek, İçimizdeki Fransızlarla Birlikte Emel Sahiplerini Rezil Edecektir. Türkiye Stratejik Sapmalara Girmeden, Fikri Kaymalara İzin Vermeden Başkent Ankara Merkezli Politikaları Azimle Uygulamaktadır.”

“CUMHUR İTTİFAKI ATEŞTEN GÖMLEĞİ SEVE SEVE GİYDİ”

Cumhur İttifakı’nın Cumhuriyet Tarihinin En Zorlu Yıllarında Ateşten Gömleği Seve Seve Giydiğini Belirten Bahçeli, Şöyle Devam Etti:

“İnsanlık Tarihinin Bugünkü Trajik Ve Feci Bir Hastalıkla Pençeleşen Döneminde, Sadece Kendi Kaderini Değil, Bir Bakıma Tüm İnsanlığın Kaderini Dert Ve Mesele Edecek Bir Liderlik Anlayışına İhtiyaç Vardır, 2023’ün Lider Ülke Türkiye Hedefi İse Bu İhtiyaca Cevap Verecektir. Emperyalizmin Yeni Reklam Yüzleri, Yeni Aparat Ve Ara Elemanları Olan CHP-HDP-İP Allah’ın İzniyle Mahcup Olacaktır. Türk Milleti Ucuz Ve Umutsuz Bir Hayatın Takipçisi Değildir. Zira Umutsuzluk İmkansızlığın Sahibidir.”

Bahçeli, Konuşmasında “İman Varsa İmkanın Olduğuna İnanan Beşeri Ve Tarihi Bir Kudretin Umutsuzluk Ve Kötümserlik Yaymaya Çalışanları Bozgunla Tanıştırması Mukadderdir.” Sözlerine De Yer Vererek, Şu Değerlendirmeyi Yaptı:

“Bizi Bize Gösterecek Hedeflere, Aynanın Arkasına Geçip, Perdenin Arkasında Gerçekleri Görecek Muhteşem Bir Basirete Cumhur İttifakı Sahiptir. Unutulmasın Ki Milliyetçi Hareket Partisi, Allah’ın Nihayetsiz Lütuf Ve Keremiyle, Mahsur Kalmış Olsa Da Karlı Doruklardan İnecek; Dibine Bırakılmış Olsa Da Derin Kuyulardan Çıkacaktır.”

“TBMM BAŞKANI SEÇİMİNDE İTTİFAKIN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

MHP’li Milletvekillerinin Cumhur İttifakı’na Tam Bağlılıkla, CHP-HDP-İP’in İstismara Yarayan Grup Önerilerine Hiçbir Şekilde İtibar Ve İhtimam Etmeden Çalışmalarına Aynen Devam Edeceğini Aktaran Bahçeli, Şunları İfade Etti:

“Milletvekillerimizin Tam Kadro Halinde Katıldığı Bugünkü Toplantımızda Hem Meclis Faaliyetlerimiz Hem İç Ve Dış Siyasi Gelişmeler Hem De Partimizin Siyasi Gündem Ve Öncelikleri Değerlendirilmiştir. TBMM Başkan Seçiminde Cumhur İttifakı’nın Gereği Neyse O Yapılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Varsa Umut Vardır. Milliyetçi Hareket Partisi Varsa Huzur Vardır. İstiklalde Birlik, İstikbalde Dirlik, İstikrarda Süreklilik Önceliğimizdir.”

Konuşmasının Sonunda YKS’ye Girecek Öğrencilere Başarılar Dileyen Bahçeli, Yeni Tip Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybedenlere De Allah’tan Rahmet Diledi.

Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Gazi Meclis’in Çatısı Altında Üstlendiği Milli Sorumluluğun Gereklerini Şuurla, Vakarla, Mehabetle, Muhabbetle Ve Dürüstlükle Yapacak; Son Tahlilde Tuzaklara, Oyunlara, Tahriklere Sabırla, Metanetle Ve Akılla Karşılık Verecektir.” Değerlendirmesinde Bulundu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK PARTİ KADIN KOLLARINDAN ‘BİR KAP SU BİR KAP MAMA’ KAMPANYASI

HIZLI YORUM YAP