DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ: BİZ NE BİDEN ŞAKŞAKÇISIYIZ NE TRUMP SEVDALISIYIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kaldı ki, Biz Ne Biden Şakşakçısıyız Ne Trump Sevdalısıyız, Ne Filin Hortumundan Tutuyoruz Ne de Eşeğe Binmek İçin Sıra Bekliyoruz, Hamdolsun Türk Oğlu Türk Olarak Cihanı Kavrıyoruz.” Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bizim ABD’den Beklentimiz Türkiye’yi Küçük Görmemesi, Küçümseme Yanlışına Düşmemesidir. Şayet Dost İsek Buna Göre Davranmalıdır, Şayet Müttefik İsek Bunun Gereği Yapılmalıdır, Yok Adı Konulmamış, İlanı Yapılmamış Düşman Kamplara Ayrılmışsak, Bunu da Bilmemiz Hakkımızdır.” Dedi.

Bahçeli, Partisinin Grup Toplantısında Yaptığı Konuşmada, Dün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 82. Yılı Olduğunu Anımsattı.

Atatürk’ün, Harap Olmuş Bir Ülkeyi, Yorgun Düşmüş Bir Milleti Yeniden Kuvvet Haline Getiren Lider Olduğunu İfade Eden Bahçeli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’dir, Büyük Türk Milletidir, Türk Milliyetçiliğinin Muazzez Yüzü, Muteber Yüreğidir.” Diye Konuştu.

“Kararlılıkla Diyorum ki Ne Abdülhamid Han’a Sırt Döneriz Ne Atatürk’e Yüz Çeviririz. Ne İnançlarımızdan Taviz Veririz Ne İstiklal Savaşı’mızın Zafer Tacı Olan Cumhuriyet’imizden Vazgeçeriz.” Diyen Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Millet Meclisinin İlk Başkanı, İlk Cumhurbaşkanı Aziz Atatürk’ü Bir Kez Daha Rahmet, Minnet ve Saygıyla Andığını İfade Etti.

ABD Seçimlerinde, Her Ne Kadar (Donald) Trump İtirazlarını Seslendirse de Joe Biden 46. Başkan Olarak Seçildiğini Anımsatan Bahçeli, “Hiç Kuşku Yok ki Amerikalı Seçmenlerin Takdir ve Tercihine Saygı Duymakla Birlikte Başkan Adayları Arasında Taraf Tutacak, Tercih Yapacak Köhne Bir Anlayışa Hiçbir Zaman Kapılmadık, Böylesi Bir Basitliği Aklımızın Ucuna Dahi Getirmedik. Kimin Başkan Olup Olmadığı, Öncelikle ABD’lilerin Kendi İç Meselesidir.” Değerlendirmesini Yaptı.

“Bizim İçin Önemli Olan, ABD’nin Uygulayacağı Politikaların Muhtevası, Bunun Da Ülkemize, Bölgemize Ve Uluslararası İlişkilere Yansıma Düzeyleridir.” İfadesini Kullanan Bahçeli, Şöyle Devam Etti:

“Kaldı Ki Biz Ne Biden Şakşakçısıyız Ne Trump Sevdalısıyız Ne Filin Hortumundan Tutuyoruz Ne De Eşeğe Binmek İçin Sıra Bekliyoruz, Hamdolsun Türk Oğlu Türk Olarak Cihanı Kavrıyoruz. Pek Tabii Olarak, Amerika Birleşik Devletleri, Yönetimindeki Değişimin Göz Ardı Edileceği Bir Ülke Değildir. Bunu Biliyor Ve Kabul Ediyoruz.

Başkanlığa Seçilen Biden’ın, Türkiye’yi Meşgul Eden Çetrefilli Konularda Takip Edeceği Politikaların Müttefiklik Hukukuyla Ne Kadar Bağdaşacağını, Güven Temeli Aşınan İki Ülke Arasındaki İlişkileri Koltuğuna Oturur Oturmaz Nasıl Ele Alacağını Zaman Gösterecektir. Yine De Temkinli, Tedbirli, Tedarikli Ve Kuşkulu Bir Bekleyişin İçinde Olduğumuzu Herkesin Bilmesinde Yarar Vardır. Çünkü Biden’ın Geçmişteki Sözleri, Temasları, Çelişkileri, Gelgitleri, Mesafeli Tutumu, Türkiye’ye Şaşı Ve Soğuk Bakışı İyimserliğimizin Önüne Set Çekmekte, Baraj Oluşturmaktadır.

Önyargılardan Uzak, Dostluk Ve Müttefiklik Esasına Dayanan, Karşılıklı Hak Ve Çıkarları Gözetip Güçlendiren Bir Diyalog Mekanizmasından İki Ülkenin De Kazançlı Çıkması Kuvvetle Muhtemeldir. ABD’de Açılan Bu Yeni Sayfanın, Dünya Barışı, Uluslararası Güvenlik Ve İstikrar Açısından Ümit Verici Bir Dönemi Başlatmasını Samimiyetle Temenni Ediyorum.”

“ABD’DEN BEKLENTİMİZ…”

ABD Ve Diğer Küresel Güçlerle Kurulan İlişkilerde Direnç Gösteren, Dirayet Sergileyen, İnisiyatif Üstlenen, Öne Çıkan, İnançla Direnen, “Ben De Varım” Diyen Bir Türkiye Duruşunun, Malumu Olunan Ülkelerin Uykularını Kaçırdığını Belirten Bahçeli, “Emperyalizmin Katarına Eklemlenen Güçler Kuşatmayı Yaran, Kumpası Yıkan Türkiye’den Ürkmektedir. Biliyorlar Ki Uyanan Devin Ayağına Pranga Vurmak, Boynuna Tasma Geçirmek Dünyanın Tersinden Dönmesini İstemek Kadar Ahmaklıktır, Aptallıktır, Saçmalıktır.” Dedi.

Bahçeli, Türkiye’yi Dikkate Almadan Yapılan Tüm Hesapların Bozulmaya Ve Buruşturulup Atılmaya Mahkum Olduğunu Vurgulayarak “Bizim ABD’den Beklentimiz Türkiye’yi Küçük Görmemesi, Küçümseme Yanlışına Düşmemesidir. Şayet Dost İsek Buna Göre Davranmalıdır, Şayet Müttefik İsek Bunun Gereği Yapılmalıdır, Yok Adı Konulmamış, İlanı Yapılmamış Düşman Kamplara Ayrılmışsak, Bunu Da Bilmemiz Hakkımızdır.” Diye Konuştu.

Devlet Bahçeli, Şunları Kaydetti:

“Tarih Boyunca Türk Milletinin Dostluğu Aranmış Ve Beşeriyet İçin Güven Uyandırmıştır. Düşmanlığı İse Her Zaman Korku Saçmıştır. Bizim Duruşumuz Merttir, Varlığımızın Özü De Sözü De Birdir, Herkes İçin Senettir. Sahnenin Önünde Kucaklayıp, Arka Tarafta Kurşun Atmak Namerdin Özelliğidir. Türk Milleti Hiçbir Zaman Namerde Eyvallah Etmemiş, Muhtaç Düşmemiştir. Neysek Oyuz, Göründüğümüz Gibi Oluruz, Olduğumuz Gibi De Görünürüz. Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi Diyen Bir Milletin Diz Çöktüğü, Aman Dilediği, ‘Aman Sen De’ Dediği Duyulmuş, Görülmüş Şey Değildir. ‘Bana Dokunmayan Yılan Bin Yıl Yaşasın’ Demedik, Bundan Sonra Da Demeyeceğiz. Böylesi Bir Çekingenliği Ve Çekimserliği En Başta Ecdadımıza Anlatamayız, Tarihimize Anlatamayız, Fıtratımıza Yakıştıramayız, Allah Muhafaza Şühedanın Nurlu Yüzüne Bakamayız. Yılanı Gördük Mü Ezeriz, Ezemezsek Kovarız, Eğer Kovamazsak Da Kaçmayı Düşünmeyiz, İmanla Karşı Çıkarız, İrfanla Karşı Dururuz, Eninde Sonunda Zalimlerin Zehrini Kursaklarına Aynen Şırınga Ederiz. Dostluğumuz Maskeli, Mesafeli, Muhataralı, Muvazaalı, Mukaveleli Değildir; Kaldı Ki Doğrudur, Tutarlıdır, Güvenilirdir, Adam Gibi Adamlığın Tezahürüdür.

ABD Yönetiminde Görmeyi Arzu Ettiğimiz Tavır Da Aynısıyla Bu Olacaktır. Daha Adil, Daha Eşitlikçi, Daha Hakkaniyetli, Daha Paylaşımcı, Daha Huzurlu, Daha İnsani, Daha Barışsever Bir Dünya İstiyorsak Hakim Küresel Sistemi A’dan Z’ye Sorgulamamız Lazımdır. Haklının Güçsüz, Güçsüzün Haklı Olduğu Adaletsizlik Sonlanmalıdır.”

“Meğer Ne Çok Biden Şarlatanı, Ne Çok Trump Soytarısı Varmış Da Haberimiz Olmamış” Diyen Bahçeli, Bir Baltaya Sap Olamamış Ne Kadar Ucube Varsa, Siyaset Allamesi Kesildiğini Belirtti.

Bahçeli, “Beşlik Simit Gibi Dizildikleri Televizyon Ekranlarına Nasıl Çıktıkları, Nereden Bulundukları, Hangi Müktesebat Ve Tecrübeye Sahip Oldukları Meçhul Ve Muammalı Olan Zevatın, ABD’nin Başkanlık Seçimini Hararetle, Zaman Zaman Da Hırsla Anlatma Çabaları Trajikomik Bir Manzarayı Ortaya Çıkarmıştır. Biz İzlerken Utandık, Ama Onlar Konuşurken Utanmadılar. ABD’deki Başkanlık Değişimini, Bu Ülkenin Vatandaşlarından Daha Fazla Önemseyen, Daha Fazla Sevinen, Gereğinden Çok Anlam Ve Sonuç Çıkartan Sözde Aydın Ve Akmaz Kokmaz Yorumcuların Bu Denli Kalabalık Olması Kaygı Verici Oranda Düşündürücüdür.” Dedi.

Fikrini Beğenmediğine Hakaretleri Ardı Ardına Sıralayan, ABD’nin 50 Eyaletini Bildiği Kadar Kırşehir’in, Yozgat’ın, Şırnak’ın, Rize’nin, Muğla’nın, Balıkesir’in Vatan Coğrafyasındaki Yerini Bilmeyen Kurumuş Vicdanlardan Herkesin “Sitem Ve Şikayet Ettiğini” Dile Getiren Bahçeli, “Biden’in Başkanlığa Yükselişini Alkışlayanları, Cumhuriyet Türkiye’sinde Bakanlıktan Cumhurbaşkanlığına, Milletvekilliğinden Generalliğe Kadar Her Göreve Anadolu’nun Her Yöresinden, Her Meslek Grubundan, Her Sosyal Zümreden Hiçbir Ayrıma Ve İmtiyaza Tabi Tutulmadan Gelen Cumhuriyet Çocuklarını İkazla Hatırlatmak İstiyorum.” Değerlendirmesini Yaptı.

“RUHU KİRALANMIŞ OLANLAR ORTADADIR”

“Tuhafımıza Giden Bir Başka Husus İse CHP Genel Başkanı’nın Biden’i Kutlamasındaki Çabukluğu, Hızı, Telaşı Ve Acelesidir. HDP’ye Bakınız, O Da Hemen Kutlamıştır” İfadesini Kullanan Bahçeli, Bir Türlü Köşesine Çekilmeyen, Farklı Zamanlarda Sivri Açıklamalarla Kendisini Hatırlatan “Bir Siyaset Eskisinin” De Türk Dış Politikasının ABD’yle Uyumlu Olmasına Vurgu Yaparak Biden’i Şans Olarak Gördüğünü Söylediğini Aktardı.

Bahçeli, “Ruhu Kiralanmış Olanlar Ortadadır” Değerlendirmesinde Bulunarak, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“İradesini Devretmiş Çarpık Yüzler Adeta Podyuma Çıkıp ABD’ye Beni Unutmayın Mesajı İletmişlerdir. Tek Kelimeyle Kepazelik Olarak Nitelendireceğimiz Bu Resmin Neresinde Millet Sevdalısı, Neresinde Vatan Ve Bayrak Aşığı Bir Yüz Vardır? Bilhassa Merak Ediyorum, Sayın Kılıçdaroğlu Nereye Yetişeceksin? Gizlenemez Bu Memnuniyetin Esbab-I Mucibesi Nedir? Henüz Seçim Sonuçları Kesinleşmeden, Resmi Açıklama Yapılmadan, Başkanlık Makamı Yeni Sahibini Bulmadan Bir Muhalefet Partisi Liderinin Kutlama Mesajı Neyin Nesi, Kimin Sesidir? Biden’in Ağzına Sürdüğü Bir Tutam Balın Lezzetini Almış Olmalı Ki, Kılıçdaroğlu Yeni Efendisiyle Sosyal Medyayla Temas Kurma Gereği Hissetmiştir. ‘Yoldaşlarımı Sattım, Senin Yandaşın Oldum.’ Demiştir. Dünya Üzerinde Kaç Muhalefet Partisi Başkanı Alelacele Biden’i Tebrik Etmiştir? Kılıçdaroğlu Meşruiyetini Yabancı Başkentlerde Arayan, ‘Alın Beni Kullanın’ Mesajı Veren, Kökünden Kopmuş, Kimliğini Kaybetmiş Bir Siyasetçidir. Allah İçin Söyler Misiniz, Şu Sözlerim Yanlış Mıdır? Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yerinden Kalksa Bunları Gerçekten De İzmir’e, Hatta Okyanusun Karşı Kıyısına Kadar Vura Vura Kovalardı.

İşbirlikçi Ve Yabancı Başkentlerin Yörüngesine Giren Siyasi Akımlar Da Demokrasinin Kategorik Muhalifidir.

Kılıçdaroğlu Yönetimindeki CHP, Milletimizden Umudu Kesmiş, Tehlikeli Sularda Kulaç Atmaya Başlamıştır. Sokak Telkinlerinin Son Zamanlarda Ziyadesiyle Gündemde Olması Bunun Bir Göstergesidir. CHP Devleti Kurmakla Övünmektedir, Fakat Gerçek Kurucu Aziz Atatürk Liderliğinde Büyük Türk Milletidir. Kuruluşunda Payı Olmayanın Yıkımda Öne Çıkması Ya Da Yıkımı Hedeflemesi Halinde Bunun Bedeline Katlanması Tarihe, Millete, Gelecek Nesillere Biliniz Ki Namus Borcumuzdur. Bugün Türkiye’de Devlet Krizi Değil, Muhalefet Krizi, Siyasi Ahlak Krizi, Son Tahlilde CHP Krizi Vardır, Her Geçen Gün De Kökleşmektedir. Milli Mücadele Tertemiz Millet İradesine Dayanılarak Kazanılmıştı, Emperyalizmin Gönüllü Tutsağı Olan Zilleti De Bertaraf Edecek Yine Millet İradesi Olacaktır. Bilinmelidir Ki Türkiye, Tozlu Raflarından İndirilmiş Sevr Planı’nın Yeni Sahiplerine Asla Teslim Olmayacak, Zalimlerle Ve Hainlerle İmanla, İradeyle Mücadele Edecektir. ”

“30 YILLIK ZULÜM DÖNEMİ KAPANDI”

Karabağ’da 30 Yıla Yakındır Devam Eden Düşman Tasallutuna Tarihi Bir Darbe İndirildiğini, Can Azerbaycan’ın Kahramanlıkla Topraklarını Aldığını İfade Eden Bahçeli, “Çok Şükür Hak Sahibini Bulmuştur. Çok Şükür Türklük Büyük Bir Zafer Elde Etmiştir.” Dedi.

Ermeni Çetelerinin Tutundukları Vatan Topraklarından Sökülüp Atıldığını, Katil Paşinyan’ın Acıyla Kıvranarak Yenilgiyi Kabullendiğini, Elleri Titreye Titreye Uzlaşılan Anlaşma Metnine İmza Atmak Zorunda Kaldığını Söyleyen Bahçeli, Zaferin İnancın Başarısı, Azmin Mükafatı Olduğunu Dile Getirdi.

Ermenistan’ın, Döktüğü Kanların Bedelini Ödediğini, Tarihi Rövanşın Alındığını, Şehitlerin, Mağdurların, Mazlumların, Evlerinden Barklarından Koparılan Masum Soydaşın Hesabının Terörist Devlet Ermenistan’dan Sorulduğunu Dile Getiren Bahçeli, “30 Yıllık Zulüm Dönemi Kapanmış, İşgal Süreci Sona Ermiştir. Ne Mutlu Bizlere, Ne Mutlu Azerbaycan Türklüğüne, Ne Mutlu Büyük Türk Milletine.” Diye Konuştu.

Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan Arasında Yapılan Antlaşmaya Göre, 10 Kasım 2020’den Geçerli Olmak Üzere Ateşkes Tesis Edilerek Muzaffer Türk Askerinin Haklı Mücadelesinin Tescillendiğini Anımsatan Bahçeli,

“Dokuz Maddelik Anlaşma Metni Azerbaycan’ın Zaferine Tarafların Onayıyla Hukuki Bir Hüviyet Kazandırmıştır.

Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in De İfade Ettiği Gibi, Paşinyan’ın Anlaşmaya Yanaşması Kendi İsteğiyle Değil, Azerbaycan’ın Demir Yumruğuyla Gerçekleşmiştir.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i, Şanlı Türk Askerini, Mücadeleye Dua ve Destek Veren Herkesi Gönülden Kutladığını Dile Getiren Bahçeli, “Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Tedavi Gören Gazilerimize Şifalar Diliyorum. Şimdi Gerisini Şer Güçlerin Piyonu Paşinyan ve Hunhar Şebekesi Düşünsün. Artık Kendisine Sığınacak, Kaçacak Delik Aramaya Koyulsun. Fakat Su Uyusa da Ermenistan Uyumayacaktır. Bu İtibarla Tetikte Olmak, Rehavete Kapılmamak Şarttır. Karabağ Türk’tür, Karabağ Özgürdür, Karabağ Azerbaycan’dır, Karabağ Türk’ün Çelikten Bileğidir. İki Devlet, Tek Milletiz, İki Ayrı Bedende Aynı Canız. Bir Kere Yükselen Bayrak Düşmemiş, Düşmeyecektir.” İfadesini Kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İSTANBUL’DA 65 YAŞ ÜSTÜ KISITLAMA KARARI

HIZLI YORUM YAP