DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

MEB TELAFİ EĞİTİMLERİNDE İLLERİN ÖZEL DURUMUNU DİKKATE ALAN ULUSAL MODEL HAZIRLIYOR 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Telafi Eğitimi Süreciyle İlgili Hazırlıklara İlişkin “Birçok Model Var. Uluslararası Deneyimi Çalışıyoruz. Bir Düşünme Sürecine Girelim ve Her İlimizde Model Arayışına Yönelik Çalışmalar Hızlandırılsın” Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Telafi Eğitimlerinde İllerin Özel Durumunu Dikkate Alarak Ulusal Bir Model Hazırlanması Amacıyla İl Milli Eğitim Müdürleriyle Video Konferans Yöntemiyle Görüştü.

Bakanlık Kaynaklarından Alınan Bilgiye Göre, Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun Tavsiyeleri ve Kabine Toplantısında Ortaya Çıkan Görüşler Çerçevesinde, Uzaktan Eğitimin 31 Mayıs’a Kadar Devam Etmesinin Kararlaştırıldığı Yönündeki Açıklamalarının Ardından İl Milli Eğitim Müdürleriyle Video Konferans Yöntemiyle Bir Araya Geldi.

Toplantının Ana Gündem Maddesini, Telafi Eğitimi Süreciyle İlgili Hazırlıklar Oluşturdu.

Toplantıda, “İllerin Farklı Özellikleri Olası Telafi Modellerini Nasıl Etkiler?”, “Okul ve Sınıf Düzeyleri Nasıl Bir Telafi Programı Gerektirir?”, “Farklı Sınıf Ve Okul Büyüklükleri Olası Telafi Programlarını Nasıl Etkiler?” Soruları Çerçevesinde İllerin Olası Telafi Eğitimi Modelleriyle İlgili Saha İzlenimleri Alındı.

Bakanlığın, Telafi Eğitimi Yöntemlerine İlişkin Seçeneklerinin Hazır Olduğu Ancak İllerin Özel Durumlarını Dikkate Alarak Bu Konuda Ulusal Model Geliştirilmesini Hedeflediği Öğrenildi.

Bu Açıdan Toplantıda Müdürlerden, “İlde Hangi Veli Grupları Nerelerde Yoğun?”, “İlin Üretim Tarzı Telafi Programlarını Nasıl Etkiler?”, “Tatil Ya Da Yaz Sıcaklığı O İl İçin Telafi Programını Nasıl Etkiler?” Soruları Çerçevesinde En Kısa Sürede İllere Özel Taslak Modellerin Hazırlanması Ayrıca Her Sınıf Düzeyinde Nasıl Bir Telafi Programının Uygulanabileceğinin Tartışılması İstendi.

Bakan Selçuk, Bu Kapsamda İl Müdürlerine, “Birçok Model Var. Uluslararası Deneyimi Çalışıyoruz. Ancak Bunun Saha Yansımasını Öngörmek Birlikte Düşünmekle Olanaklı Olabilir. Bir Düşünme Sürecine Girelim ve Her İlimizde Model Arayışına Yönelik Çalışmalar Hızlandırılsın. Bu, Çalışmanın Hem Ulusal Modele Esin Kaynağı Olması Hem de Hazırlanan Bir Telafi Programının O İldeki Uygulamayı Nasıl Etkileyeceğine Yönelik Öngörü Sağlaması Açısından Büyük Önem Taşıyor.” Mesajını Verdi.

İL MÜDÜRLERİYLE HER HAFTA GÖRÜŞME YAPILIYOR

Bakan Selçuk’un, İl Milli Eğitim Müdürlerinin Hem Uygulamaları Bir Bütün İçinde Görme İmkanına Sahip Olması Hem de Merkezdeki Kararların Yereldeki Yansımalarını Öngörebilecek Konumda Bulunmaları Açısından İllerden Gelecek Önerilere Büyük Önem Verdiği Belirtildi.

Selçuk, Bu Kapsamda İl Müdürleriyle Her Hafta Gruplar Halinde Video Konferans Toplantıları Gerçekleştirerek, Görüş Alışverişinde Ve İstişarelerde Bulunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

YENİ İNFAZ DÜZENLEMESİ ANAYASA MAHKEMESİ GÜNDEMİNDE

HIZLI YORUM YAP