DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

MAHMUT HOCA ÖLDÜ MÜ?

Bugün Mahmut Hocayı İzleyenlerin Büyük Bir Kısmı; “Artık Böyle Hocalar Kalmadı, Şimdiki Öğretmenler…” der ve Yerli Yersiz Onlarca Eleştiriyi Arkası Arkasına Sıralar. Peki, Gerçekten de Mahmut Hocalar Öldü Mü? Aynı Duygularla Hareket Eden Öğretmenler Yok Mu? Zaman İçinde Veliler Mi Değişti Öğretmenler Mi?

Bugün Dersine, Öğrencisine, Okuluna Sahip Çıkan Öğretmenler, Mahmut Hocanın Sergilediği Eğitimci ve İdareci Duruşunu Nasıl Sergiliyor? Aynı Duruşun Bugünkü Örneklerini Görebiliyor Muyuz? Eğitimin Tartışılan Güncel Konularından Örneklerle Bugünü ve Bugünün Eğitimci Davranışlarını Anlamaya Çalışalım.

Değişen Sınav Sistemlerinin Öğrenciler Nezdinde Değersizleştirdiği Dersinin Mücadelesini Veren Öğretmen, Güncel Mahmut Hoca Sayılır Mı? Emek Vererek Taban Puanını Yükselttiği Okulunun, Niteliksiz Okul Olarak Gösterilmesine İtiraz Eden İdareci, Mahmut Hoca Sayılır Mı? Okulunun İhtiyaçlarını Karşılamak İçin Çeşitli Etkinlikler Düzenleyerek Bütçe Oluşturan Yöneticiler, Mahmut Hoca Sayılır Mı? Sudan Sebeplerle Şikâyet Edilen, Dövülen, Mesleki Yeterliliği Sorgulanan Ancak Yine de İşine Yansıtmayan ve Öğrencilerine Sahip Çıkan Öğretmen, Mahmut Hoca Sayılır Mı? Anadolu’da Köy Okullarında Tezekle Soba Yakan, Okulunu Boyayan, Taşımalı Öğrencilerin Güvenliği İçin Her Gün Tedirgin Olan Öğretmenler Mahmut Hoca Sayılır Mı?

Mahmut Hoca, Bugün Öğretmenliğe Devam Etseydi, Tek Ayak Sıraya Dizdiği Öğrencilerinin Bozulan Psikolojilerinin Hesabını, Alo 147’ye Verir ve İçine Kapanarak Mesleğine Küser Miydi Acaba? Akil Hocanın, İnek Şaban’ın, Tulum Hayri’nin Kendine Performans Notu Vereceğini Duysaydı, Öğrencilerini Alır, Kırlara Efkâr Dağıtmaya Gider Miydi Acaba?

Kaybettiğimiz Mahmut Hoca Mıdır, Yoksa Başka Değerler Midir? Veliler, Eski Öğretmeni; Öğretmenler, Eski Velileri Neden Arar? Geçmişin Değerlerini, Günümüze Taşıyarak Eğitimi, Ülkemizin Bütün Sıkıntılarına Çare Üretecek Bir İşleve Nasıl Dönüştürebiliriz?

Rahmetli Münir Özkul, Bir Röportajında Diyor ki; “Bize İnançsızlık Tavsiye Edildi, Eğitim de O Dönem Öyleydi. Her Şeyi İnkâr Ettiğim Dönemlerde, O Bunalım İçinde Bile Bir Arayış İçindeydim. Tuvaletlerde Abdest Alırdım. Var Olan Kaybolmuyor ve Bir Gün Çıktım Bunalımdan ve Şimdi Bir Yıl Boyunca Tiyatroyu Bırakarak İbadet Etmek İstiyorum…” Eğitimi, İdeolojik Bir Kavga Alanı Olmaktan Çıkarmalıyız. Toplum Mühendisliğinin Aracı Olarak Görmemeliyiz. Sadeleştirerek, Hep Beraber Sahip Çıkacağımız Değerler Üzerinden Yeniden Kurgulamalıyız. Böyle Bir İklim Oluştuğunda, Öğretmenler Değerli ve Okul Anlamlı Olacaktır.

Büyük Bir Sanatçıyı, Bunalım Dönemlerinde El Üstünde Tutan, Özüne Döndüğünde İse Dışlayıp Yok Sayan ve İnançsızlığı Sanatçı Olmanın Ön Şartı Sayan Anlayışın, Eğitimdeki Yansımalarından, Öğretmen de Eğitim de Nasibini Almıştır.

İnsanlarımızın Eskilerde Kaldığını Düşündüğü Öğretmene Sevgi ve Saygısını Gün Yüzüne Çıkaralım. Öğrencileri İçin Hiçbir Fedakârlıktan Kaçınmayan Eğitimcileri, Devlet ve Millet Olarak Yüceltelim, Emeklerinin Bağımsızlığımızın Garantisi Olduğunu Gösterelim, Öğretmenler Mesleğinin Hakkını Verecekler ve Ülkemizde Yeni Ve Güzel Bir İklim Oluşturacaklardır.

Mahmut Hocaya Allah Rahmet Etsin, Mekânı Cennet Olsun. Mahmut Hocalar Hep Var ve Eğitimde Umut Olmaya Devam Edecekler, Yeter Ki Birileri Farkında Olsun ve Onları Görsün.

Talat Yavuz

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İHSAN HAYRİYE HÜRDOĞAN İLKOKULU’NDA ÖRNEK PROJE “BABAMLA OKULDA 40 DAKİKA”

HIZLI YORUM YAP