DOLAR

32,3350$% 0.59

EURO

35,1476% 0.02

GRAM ALTIN

2.243,22%0,74

ÇEYREK ALTIN

4.068,00%3,50

BİST100

8.718,11%-1,25

BİTCOİN

2178738฿%1.99996

ETHEREUM

113337Ξ%-0.34434

a

LOKMA DÖKTÜRME FİYATLARI NASIL BELİRLENİR?

Lokma Döktürme Fiyatları Nasıl Belirlenir? Lokma Bildiğiniz Gibi Oldukça Zor Yapılan Ancak Kolay Tüketilen Şerbetli Bir Tatlıdır. Lokma Döktürmeden Önce Hamuru Hazırlanır ve Dökülecek Alana Gelinir. Burada Şirketlerin Mobil Araçları İçerisinde Kızartılan Bu Tatlı Halk Nezdinde Büyük İlgi Görüyor.

Lokma Bildiğiniz Gibi Oldukça Zor Yapılan Ancak Kolay Tüketilen Şerbetli Bir Tatlıdır. Lokma Döktürmeden Önce Hamuru Hazırlanır ve Dökülecek Alana Gelinir. Burada Şirketlerin Mobil Araçları İçerisinde Kızartılan Bu Tatlı Sıcak Olarak Servis Edilerek Tüketilmesi Sağlanır. Lokmacı Tarafından Yapılan Bu İşlemlerin Görünen Yüzü Elbette ki Organizasyon Zamanında Ortaya Çıkar. Ancak Birde Bu İşin Arka Planında Yapılan Bir Sürü İşlemler Silsilesi Vardır.

Lokma Fiyatları Belirlenmeden Önce Nasıl Yapıldığının İyice Bilinmesi Gerekir. Verilen Emekler ve Dahası Bilinmeden Bunun Fiyatları Hakkında Konuşmak Olmaz. Kısaca Lokma Tatlısının Yapılışı Şu Şekildedir.

-Hayır Lokması Yapımında Püf Nokta Hamurdan Geçer. Hamur Kıvamında Hazırlanır ve Bir Müddet Mayalanması İçin Bekletilir.

-Daha Sonra Bu Hamura Şekil Verilir ve O Halde Paketlenir.

-Organizasyon Yerinde İse Diğer Kızartma ve Şerbetlendirme İşlemleri Yapılır.

Hamurun Nasıl Yapıldığını Öğrendikten Sonra Geriye Sadece Bunun Fiyatlandırılması Kalıyor.

LOKMA FİYATLANDIRILMASI

Lokma Fiyatlandırma İşlemlerinde Şirketler Mobil Olarak Bu Hizmetleri Verdikleri İçin Araç Yakıt Masrafı, İşçinin Çalıştığı Yevmiye ve Hamur Hazırlanması Sırasında Verilen Emeklerin Hepsi Hesaba Katılır. Tüm Bu Hesaplamalar Dâhilinde Ortaya Toplu Bir Fiyat Çıkartılır. Bu Fiyatın İçerisinde Lokmacı Tarafından Devlete Verilecek Olan Vergi, KDV Gibi Tüm Hesaplamalar Yapılır ve Üzerine Biraz da Kazanç Eklenerek Fiyatı Belirlenir.

Bu Nedenlerle 500 Tane Lokmanın Fiyatı 700 TL Yani Tanesi 1,40’a Gelirken 1500 Tane Lokmanın Fiyatı 1500 TL Yani Tanesi 1 TL’ye Gelmektedir. Çünkü Tane Arttıkça İşin Masraf Kısmı Daha Azalmaktadır. Bu Nedenle Yapılan Hizmetlerde Fazla Alım Hem Müşteri Hem de Şirket İçin Daha Değerlidir. Lokma Fiyatlarının Belirlendikten Sonraki Süreçte Birde Bunun Dağıtımı ve Diğer Araç Gereçleri Bulunur.

Islak Mendilinden, Tabağına ve Çatalına Kadar Tüm Detaylar Düşünülmek Zorundadır. Bu Nedenle Belirlenen Fiyatın Altında Verilecek Olan Her Türlü Ücret Size Kaliteden Ödün Verilmiş Olarak Geri Dönülecektir. Bu Nedenle Ortalama Bir Fiyat Belirlenmesi ve O Fiyat Üzerinden Konuşulması Şarttır. Hayır Lokması Gibi Hayır İçin Yapılan İşlerde İzzet-İ İkramında Tam Olması Önemlidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BEKÇİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

HIZLI YORUM YAP