DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

KONAŞLI, ANADOLU YAKASININ EN NEZİH 3 BÖLGESİNDEN BİRİSİ OLACAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydınlı Mahallesi Konaşlı Mevkii Sakinleriyle Bir Araya Geldi. Toki’nin Bölgedeki Planlaması ve Askı Sürecini Konu Alan Toplantıya Başkan Yazıcı’nın Yanı Sıra Toki İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan, Toki İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı İmar Planlama Şube Müdürü Hamza Çakan, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, Tuzla Belediyesi Birim Müdürleri İle Bölge Sakinleri Katıldı.

TOKİ’NİN PROJESİ BÖLGEYE DEĞER KATACAK
Toplantıya Ev Sahipliği Yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bölgede 40 Yılı Aşkın Bir Süredir Sorunun Devam Ettiğini Vurguladı. Başkan Yazıcı, “2009 Yılında Tuzla Belediye Başkanı Olduktan Sonra 1/5000’lik Plan Yaptık ve Teklif Vererek Buradaki Sorunun Düzelmesini Arzu Etmiştik. Toki, Havaalanı Yanında Yeni Bir Merkez Oluşturarak Bu Bölgeyi İleri Teknoloji Merkezi Olarak Planladı. Toki Tarafından Bu Bölgede 551 Eve Şerh Konuldu. Toki’ye “Eğer Buraları Almayacaksanız Biz Burada Kamulaştırma Yapacağız, Eğer Yapacaksanız Vatandaşın Tapusundan Şerhini Kaldırın” Dedik ve Tapudan 551 Şerh Kaldırıldı. Toki Burada Güzel Bir Proje Geliştirecek. Bu Proje de Bu Bölgeye Değer Katacak. Geçmiş Toplantılarımızda “Sakın Yerinizi Satmayın. Özellikle de Almaya Kalkanlar Olabilir, Yerlerinizi Satmayın. Yerlerinizin Değeri 2-3 Katına Çıkacak” Demiştim.” Şeklinde Konuştu.

PLANLAMA YA ANLAŞILMAMIŞ YA DA YANLIŞ ANLATILMIŞ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Planlamanın Bölge Sakinlerinin Faydasına Olduğuna Değinerek Toplantının Yapılma Sebebini “İtirazları Değerlendirdiğimizde Planlama ya Anlaşılmamış yada Yanlış Anlatılmış” Şeklinde Özetledi. Bu Tespitle Toplantı Düzenlediklerini Belirten Başkan Yazıcı, “Toki Şimdi Bu Planları Hazırladığını Söylüyor. 1/1000’lik ve 1/5000’lik Planlar Ortaya Konuldu Ama Beraber Konuştuğumuz Zaman Çıkan Sonuçları Sizlere Yanlış Aktaranlar Oldu. Burada da Bazı Düzenlemeler Var. Ben İtirazlara Baktım. Bunun Bütününe Baktığımızda Aslında Bir Çok Şey ya Anlaşılmamış Yada Yanlış Anlatılmış. Bir Yerde 3 Tane Bina Yolda Kalıyor Ama O Parsel Üzerinde 42 Kişi Var, Yolda Kalmayan Arkadaşta İtiraz Etmiş, Herkes İtiraz Etmiş Bunların İzah Edilmesi Lazım. Toki Yetkilileri Size Uygulamanın Nasıl Olacağını Anlatacak. Toplantıyı Bu Nedenle Düzenledik” Dedi.

ANADOLU YAKASININ EN NEZİH 3 YERİNDEN BİRİSİ OLACAK
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bölge Planlaması İle İlgili Kafalardaki Soru İşaretlerini de Açıklamasında Yanıtladı. Başkan Yazıcı, Planlama İle İlgili Farklı Söylentileri de Ortadan Kaldıran Konuşmasında Şu İfadeleri Kullandı: “Bu Bölgedeki Planlama Kimseyi Mağdur Etmeyecek. Çok Korkulan Bir Durum, ‘Hemen Toki Gelecek. Buraları Yıkacak, Bina Yapacak’ Deniyor Ama Böyle Bir Şey Söz Konusu Değil. Planlama Yapılır Ama Buradaki Yapılaşma Vatandaş Ne Zaman Evini Yıkıp Yapmaya Karar Veriyorsa O Zaman Yapılır. Vatandaşın Şu An Binası Var, Yıksa Yeniden Yapmaya Kalksa Çekmesi Lazım, Başka Tarafa Yapması Lazım. Aynı Şekilde Yapamayacağı Yerler Var, Onları da Gidip Yıkmıyoruz. Ne Zaman Yıkıp Yapacaksanız Yeni Plana Uygun Olarak Yaparsınız. Vatandaşlarımızın İtirazlarına Baktığımızda Yolda, Bazı Donatı Alanlarında Kalan Yerler Var. Onlar da Kendilerine Verilen Yerde Yer Yapılıncaya Kadar Kendi Yerini Bile Kaldırmayabilir. Belki de Daha Büyük Bir Avantaj Onlar İçin.

KONAŞLI’DA AVRUPA BİRLİĞİ STANDARTLARINDA PLANLAMA YAPILDI
Bu Planın Olması Gerekli Mi? Gerekli. Emsal Değerleri Üzerinden Bakalım. 40-50 Yıldır Bir Plan Yapılmamış. Bu Plan İle Toki Şu Anda Kendi Yerlerine 0,60-0,80 Gibi Emsaller Vermiş Durumda. Vatandaşa Olan Yerlerde İse Emsali 1,10-1,15-1,50-1,60’a Kadar Kullandırabilecek Şekilde de Fazla Yer Vermiş. Toki Kendisi İçin Daha İdeal Bir Proje Yapmak İçin Ortaya Çıkıyor. Burada Çok Yüksek Katlı Çok Fazla Yer Olmayacağı İçin Buradaki Yerin Kıymetini de Arttıracak. Burası Anadolu Yakasının En Nezih 3 Yerinden Birisi Olacak. Vatandaşın Yerlerinin de Kıymetlenmesi Demektir Bu. Kimsenin Yerinin Değerinin Düştüğü Söz Konusu Değildir.
Plan Yapmak Demek, Yerin Değerini En Az 2-3 Katına Çıkarmak Demektir. Yapılan Planın İçeriğinde Eğer  Güzel Bir Merkez Nezih Bir Ortam Varsa Bir Kat da O Arttırır. Burada da Değer Kazandıracak Bir Plan Hazırlandı. Yeri Yolda Kalan Vatandaşa da Uygulamayla Beraber Yeni Yer Üretilecek ve Vatandaşa Yer Verilecek. Burada Bir Mağduriyetin Oluşmaması İçin Bütün Çalışmaları Beraber Yapacağız. Okul Yeri Bazı Kimselerin Parselinde Kalmış Ancak Bütün Parsel Sahipleri İtiraz Etmiş. Yeri Okulda Kalan Kişilere Başka Yer Verilir Ancak O Okul Sizin Yaşamınızı Rahatlatır. Ne Kadar Sağlık, Okul, Park Alanı Varsa Buranın Yaşanabilirliği de O Ölçüde Artar. Burada Avrupa Birliği Standartlarında Bir Plan Yapılıp, Bütün İnsani Fonksiyonları Ortaya Konmuştur.40 Yıllık Bir Yerin Planlaması Bile Bir Değerdir. Bu Planın Kıymetli ve Düzgün Olması, Bütün Fonksiyonları İle Güzel Olması, Toki’nin Kendi Yerlerini Daha Düşük Tutup Vatandaşın da Hakkını Koruyabilmek İçin Daha Yüksek Tutması ve Emsal Değerine Bakıldığında Yine Vatandaş Lehine Bir Planlamaya Gayret Edilmiştir”

İTİRAZLARIN ÇOĞUNLUĞU, AYRICALIKLI PLAN HAKKI TANINAN ALANDAN GELDİ
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Ardından Toki İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan ve Toki İmar Planlama ve Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı İmar Planlama Şube Müdürü Hamza Çakan, Konaşlı Planları Hakkında Bilgi Verdi. Çakan, “Aydınlı Mahallesi’nde Yaklaşık 150 Hektarlık Bir Alanın Planlamasını Toplu Konut İdaresi Olarak Tamamladık. 29 Aralık 2017’de Planlamamız Onaylandı. Askı Sürecinin İçerisinde Vatandaşların İtirazları Olmuş. Şu Anda Bu İtirazları İnceliyoruz. Bu Toplantıdan Çıkan Sonuçlarla da Beraber Bu İtiraz Sürecinde Zaten Gerekli Değerlendirmeleri Yapacağız. 30 Metrelik Ana Bağlantı Yolu, Ana Okulları, Eğitim Alanları, Okul Alanları, İbadethane Alanları ve Park Gibi Donatı Alanlarını Planladık. Bunu Bu Bölgede 18 Bin Nüfus Projeksiyonuna Göre Yaptık. Alanın En Değerli Noktasında 100 Bin Metrekarelik Bir Bölge Park Organize Ettik. Bu Alana Son Derece Değer Katacak Bir Şeydir. Keşfettiğimiz Mahallelerin Odaklarına Mahalle Parkları Kurguladık. Yapılaşmış, Bizim Planda da 11 Parselin Her Birisini Teker Teker İnceledik. Ne Kadar Bağımsız Birim Var, Ne Kadar Yapı Var, Ne Kadar Mülkiyeti Var, Boş Hisseli, Dolu Hisseli Bütün Bunları Tek Tek İnceledik. Bu Planın Sağlıklı Olması, Hukuken Sağlıklı Olması, Katma Değer Üreten Bir Plan Olması Bizim İlerlememiz Açısından Son Derece Önemli. Yani Ortak Hedeflerimiz Var. Bu Planda Ağırlıklı Olarak İtirazların Geldiği Yerler, Bizim Plan Notlarında Ayrıcalıklı Plan Hakkı Tanımladığımız, Yapılaşmış 11 Parselin Olduğu, En Yüksek Emsal Tanımladığımız Alandır” Açıklamasında Bulundu.
Toplantıda Vatandaşların Sorularını da Yanıtlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Planlama Hakkındaki Tüm Soruların Yanıtlanması, Doğru Bilginin Paylaşılması ve Planlamanın Tüm Detaylarıyla Öğrenilmesi İçin Belediye Binasında Özel Bir Büro Kuracaklarını Söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’NIN GENÇ TİYATROCULARI, İLK SAHNE DENEYİMİNİ TİYATRO FESTİVALİ’NDE YAŞADI

HIZLI YORUM YAP