DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

KENDİNİ GELİŞTİR ÖĞRENCİYİ YETİŞTİR

Geçen Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda “Kendini Geliştir Öğrenciyi Yetiştir” Mesleki ve Kişisel Gelişim Programları Öğretmenlerden Gelen Yoğun İlgi ve İstek Üzerine 19-22 Haziran Tarihleri Arasında Tekrar Yapılacaktır. Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Resmi Okullarda Görev Yapan 2296 Öğretmen 4 Gün Sürecek Olan 133 Faaliyete Katılmış Olacaktır.

21.Yüzyılın Becerileri Doğrultusunda; Yenilikçi ve Yapılandırmacı Bir Anlayışla Hazırlanan Program; 45 Seminer, 88 Atölyeden Oluşmaktadır.

Teknolojiyi Eğitim Basamaklarında Yetkin Olarak Kullanan Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenlerine Katılmak İstedikleri Faaliyetleri, Müdürlüğün Web Sitesi Üzerinden Çevrimiçi Tercih İmkanı Sunmaktadır.

Programda Açılış Konuşmasını Yapan Tuzla’nın Değerli Eğitim Lideri Ahmet Alireisoğlu , Miroslav Holub’a Ait “KAPI” Şiirini Okuyarak Sözlerine Başladı.

Sayın Alireisoğlu; “Kıymetli Arkadaşlar, Biz Şuna İnanıyoruz; Tecrübenin, Anlatımın, En İyi Örnek Çalışmaları Öğretmenlerimizde Var. Üniversite Öğretim Üyelerinden Daha İyi Anlatacak Öğretmenlerimiz Var. Biz Her Zaman Birilerinin Gelip Bize Bir Şeyler Anlattığı, Meslek Çalışanları Değiliz, Bizde Yapabiliriz. Dolayısıyla; Bu Etkinliğin Yaklaşık % 20’sini Yine Öğretmen Arkadaşlarımız Gerçekleştiriyor. Yani Alanında İyi, Katkısı Bizi Tatmin Edecek Düzeyde, Başarısını Tescillenmiş Öğretmenlerimizi Sizin Karşınıza Çıkarıyoruz. Çünkü Öğretmenin Birikimi, Müktesebatı, Sahip Olduğu İyi Örnekler, İçinde Olduğu Uygulamalar Ona Böyle Bir Yetkinlik, Böyle Bir Otorite Verir. Biz Buna İnanıyoruz.

Öğretmenler Ailenin Deniz Feneridir. Biz Şüphesiz Mesleğimizi Yaparken Daha Başarılı Daha Güçlü Olmak İstiyoruz. Daha Olumlu Öğrenme Şartları İçerisinde, Daha Olumlu Öğretme Şartları İçerisinde Olmak İstiyoruz. Biz; Kendimizi Bu Anlamda Kendimizi Şüphesiz Geliştirmek İstiyoruz. Çünkü; Geliştirirsek Yaptığımız İşi Daha Keyifle Yaparız, Mutlu Oluruz, Mutluluk Veririz. Kendimizi Nasıl Daha İyi Anlatabiliriz, Mesajımızı Yıl İçerisinde, İletişim Halinde Olduğumuz Platformlarda Nasıl Akla Erdiririz. Müfredatın Öngördüğü Hedefleri Nasıl Daha Verimli Kılabiliriz, Nasıl Öğrenciyi Daha İyi Anlayabiliriz, Veliyi Sürece Nasıl Katabiliriz, Problemi Nasıl Kavrayabiliriz, Gelişme Alanlarımızı ve Yahut ta Gelişme Mutlaka Olmasının Düşündüğünüz Durumları Nasıl Aşabiliriz. Bu Sorulara Cevap Bulabilmek İçin Bu Seminer Programını Hazırladık. Son Zamanlarda Ülkemizde Öğretmenin Değişen Algısını Sizinle Paylaşmak İstiyorum. İyi Örnekleri Yapan, Başaran, Moralini Yüksek Tutan, Bilgiyi Artıran, Ortamların Saygınlığını Geliştiren, Öğretmenler Odasının İklimini Daha Güçlü Hale Getiren, Öğrencinin Başını Okşayan, Velinin Katkısını Alabilen, Hem Öğrenciyi Öğreten Hem de Anne Babayı Etkileyebilen Öğretmen Profili Var, Var Olacak, Var Olmaya da Devam Edecek, Biz Bu Örnekleri Sizlerle Paylaşıyoruz. Bu Örnekleri Sizlerle Paylaşıyoruz, Bu Örnekleri Önemsiyoruz. Yani Özetlemek Gerekirse; Biz Yine Sizi Karşımıza Çıkarıyoruz, Sizden Birilerini Karşımıza Çıkarıyoruz. Tecrübeli, Alanında Başarısını Tescillemiş Öğretmenlerimiz

Yasal Temsilcisi ve Esas Koordinatörü Olduğumuz  Erasmus+ Okul Eğitimi Karma Stratejik Ortaklıklar TR01-2016-KA201-035379 “Our Work To Extract Ores” Projemizin Teacher Training Course Öğretmen Eğitim Kurslarını Seminer Programımız Kapsamında Dizayn Ettik.

Bu Seminer Programında Öğretmenlerimiz Öğrencilerin İlgi ve Yeteneklerini Önceden Anlama Noktasında Seminer Ve Workshop Çalışmalarına Katılacaklar Hem de Proje Kapsamında Açılacak; Okçuluk, Satranç, Mangala, Kodlama, Robotik, Akıl Oyunları, Stemplus Yenilik Atölyeleri Gibi (Intelligence Developer Course) Zeka Gelişim Kurslarına Eğitmen Yetiştirecektir.

“Öğretmenlere Seçim Özgürlüğü Sunabilen Proje; Yıl Boyunca Özveri İle Çalışan Öğretmenlerimize Tuzla’da Kendilerini Avantajlı Hissettirmek, Öğretme Ortamında Mesleki Motivasyonu Güçlendirmek, Yıl Sonu Seminer Döneminin Verimli Bir Şekilde Geçmesi Sağlamak, Yeni Ufuklar Geliştirmek İçin Amacıyla Hazırlanmıştır. Proje Sonunda Online Anketler Aracılığı İle Öğretmenlerden Aldığımız Dönütler; Projemizi Daha da Geliştirilebilir Hale Getirmiştir. Alt Yapı Hazırlıkları İle Sistemli Bir Şekilde Devam Eden Proje Geçen Yıl Programa Katılan Öğretmenlerimiz Tarafından %92 Memnuniyetle Karşılanmıştır. Bu Yıl Daha Zengin İçeriğiyle, Öğretmenlerimiz Branş Bazlı Programlarda; En Son Yenilikleri Öğrenecek, Atölye Çalışmaları İle Sanatsal, Sosyal, Mesleki ve Kişisel Gelişimlerine Ciddi Katkılar Sağlayacaktır” Dedi.

Alireisoğlu “Kendini Geliştir Öğrenciyi Yetiştir Mesleki ve Kişisel Programına Yaptığı Desteklerden Dolayı Tuzla Kaymakamı Sayın Ali Rıza Çalışır’a Tuzla Belediye Başkanı Sayın Şadi Yazıcı’ ya Şube Müdürlerine Ve Özel Büro Ekibine Teşekkür Etti.

Program Tuzla Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zeynep Nurdan’ın Şefliğinde Çok Sesli Okul Korosu Dinletisi ve Ömer Akbaba’nın Stand- Up Gösterisiyle Son Buldu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA HALK EĞİTİM MERKEZİ KENDİ HAZIRLADIKLARI MENÜYLE TÜM PERSONEL VE AİLESİNİ AĞIRLADI

HIZLI YORUM YAP