DOLAR

32,2583$% 0.25

EURO

35,1339% 0.66

GRAM ALTIN

2.276,08%1,02

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,63

BİST100

8.806,72%-0,01

BİTCOİN

2223387฿%-0.98932

ETHEREUM

113048Ξ%-1.6179

a

İZMİR’DE 6,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İzmir’in Seferihisar İlçesi Açıklarında 6,6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi. AFAD, 12 Kişinin Hayatını Kaybettiğini Açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) İnternet Sitesinde Yer Alan Bilgiye Göre, Saat 14.51’de Ege Denizi’nde, İzmir’in Seferihisar İlçesinin 17 Kilometre Açığında 6,6 Büyüklüğünde Deprem Kaydedildi.

Depremin 16,54 Kilometre Derinlikte Oluştuğu Belirlendi. Deprem Sonrası Kent Genelinde Çok Sayıda Binada Hasar Oluştu.

Kentte Bayraklı ve Bornova İlçelerinde Yüksek Katlı Bazı Binaların Yıkıldığına Yönelik İhbarlar Geldi. Enkaz Altında Kalanların Kurtarılması İçin Çalışma Yürütülüyor.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir’deki Depremde Hayatını Kaybedenlerin Sayısının 6’ya, Yaralananların Sayısının 257’ye Yükseldiğini Bildirdi.

AFAD’dan Yapılan Yazılı Açıklamada, Bugün Saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar Açıklarında Meydana Gelen 6,6 Büyüklüğündeki Depremin Ardından 16’sı 4 Büyüklüğünün Üzerinde 84 Artçı Sarsıntı Yaşandığı Belirtildi.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi’nden Alınan İlk Bilgilere Göre, 1’i Boğularak Olmak Üzere, 6 Vatandaşın Hayatını Kaybettiği Hatırlatılan Açıklamada, 257 Vatandaşın Yaralandığı, Yıkılan ve Hasar Gören 12 Binada Arama-Kurtarma Çalışmalarının Sürdüğü Aktarıldı.

Acil Barınma İhtiyacının Karşılanabilmesi Amacıyla Bölgeye 960 Çadır, 4 Bin 500 Battaniye, 3 Bin 672 Yatak, 3 Bin Yastık ve 3 Bin Çarşaf Seti Sevk Edildiği Kaydedildi.

“TÜRK KIZILAY BÖLGEYE 48 PERSONEL, 16 ARAÇ GÖNDERDİ”

Açıklamada, Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’dan 3 Askeri Kargo Uçağıyla Çevre İllerden AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Personeli, Araç ve Ekipmanların Bölgeye Sevk Edildiğine Yer Verilerek, Türk Kızılay Tarafından Bölgeye 48 Personel, 16 Araç ve 25 Bin 500 Kişiye Hizmet Verebilecek Mobil Mutfak ve Ekipmanlarının Gönderildiği Kaydedildi.

UMKE ve 112 Acil Yardım Ekiplerinden 53 Araç ve 189 Personelin Bölgede Görevlendirildiği Belirtilen Açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından da 5 Milyon Lira Acil Yardım Ödeneğinin Bölgeye Gönderildiği Aktarıldı.

VALİ KÖŞGER: EKİPLERİMİZİN ULAŞMADIĞI BİNA YOK

Gazetecilere Açıklamada Bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Şu Ana Kadar 4 Binanın Tam Olarak Yıkılmış Olduğunu Tespit Ettiklerini Aktardı.

Köşger, Şöyle Devam Etti:

“10’un Üzerinde de Yan Yatmış Bina Var. Çok Hasarlı Binalar da Var. Yıkılmış ve Hasarlı Binalarda Arama Kurtarma Faaliyetleri Başlatıldı. Ekipler Seferber Olmuş Durumda. Şimdiye Kadar Yan Yatmış Binalardan 70’e Yakın Vatandaşımız Canlı Olarak Kurtarıldı. Tam Yıkılmış Binalarda da Kurtarılan Vatandaşlarımız Var. Vatandaşlarımızdan Ricam Sakin Olmaları, Hiç Kimsenin Gereksiz Trafiğe Çıkmaması. Şu Anda İzmir’de Trafik Kilitlemiş Durumda, Gücümüzün Bir Kısmını O Tarafa Sevk Etmek Zorunda Kalıyoruz. Vatandaşlarımızdan Ricam, Herkes Sakin Bir Şekilde, Boş Bir Alanda Beklesin, Bizim Açıklamalarımızı Beklesin.”

Vali Köşger, Şu An İçin Bir Kan İhtiyacı Olmadığına İşaret Ederek “İlerleyen Vakitlerde Böyle Bir İhtiyaç Olursa, Onu Duyururuz. Vatandaşlarımızdan Rica Ediyorum. Gereksiz Bir Şekilde Trafiğe Çıkıp Yolu Tıkamasınlar, Ambulansların, Sağlık Ekiplerinin ve AFAD Ekiplerinin, İş Makinelerinin Afet Bölgesine Erişmesini Zorlaştırıyor Bu. Tüm Vatandaşlarımızdan Özellikle Bunu Rica Ediyorum. Panik Yapmamalarını, Sakin Olmalarını Rica Ediyorum. Devlet Tüm Gücüyle Seferber Olmuş Durumda. Ekiplerimizin Ulaşmadığı Bir Bina Yok Şu Anda. Tüm Binalara Ulaşılmış Durumda ve Tüm Binalarda Çevre Emniyetini Güvenlik Güçlerimiz Alıyor. Güvenlik Güçlerimize Kimse Zorluk Çıkarmasın. Bizim Almaya Çalıştığımız Tedbirler İçeriden Bir Canın Daha Kurtarılması İçin.” Diye Konuştu.

Profesyonel Olmayanların Arama Kurtarma Çalışması Yapmaması Gerektiğini Belirten Köşger, “Ekiplerimiz Gereken Tüm Faaliyetleri Yapacak. Tüm İzmir’e, Tüm Türkiye’ye Geçmiş Olsun Diyorum.” Dedi.

Köşger, Bazı Enkazlardan Ceset Çıkartıldığını Ancak Sayının Tam Net Olmadığını Aktararak “İlçelerimizden Sıkıntı İntikal Etmedi, Seferihisar’da Kısmi Bir Tsunami Oldu. Orada Bir Vatandaşımızın Yaralandığı Bilgisi Var. Onun Dışında Kırsal Alanda Bir Sıkıntı Yok.” İfadesini Kullandı.

KURUM: TÜM BAKANLIKLARIMIZ, AFAD’IMIZ İZMİR VE İLÇELERİNE YÖNLENDİRİLMİŞ DURUMDA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bornova ve Bayraklı’da 5 Binanın Yıkıldığı Bilgisini Aldık. Enkaz Altında da Vatandaşlarımız Var. Afet Koordinasyon Merkezi Valilik Bünyesinde Oluşturuldu. Tüm Bakanlıklarımız, AFAD’ımız İzmir ve İlçelerine Yönlendirilmiş Durumda. Tüm Ekiplerimizi Seferber Etme Suretiyle Vatandaşlarımızın Yaralarını Hızlı Şekilde Saracağız. Cumhurbaşkanımızın Talimatıyla Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli İle Hemen İzmir’e Geçiyoruz.” Açıklamasında Bulundu.

BAKAN SOYLU: EKİPLERİMİZ SAHADA TARAMA VE MÜDAHALELERİNE DEVAM ETMEKTEDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan Yaptığı Açıklamada Şunları Kaydetti:

“Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da Ufak Çatlaklar Dışında ve Can Kaybı İle İlgili Herhangi Bir İhbar Gelmemiştir. Ekiplerimiz Sahada Tarama ve Müdahalelerine Devam Etmektedir. Geçmiş Olsun.”

ULAŞIM VE İLETİŞİMDE SIKINTI YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Depremin Ardından Ulaşım ve İletişim Açısından Herhangi Bir Sıkıntı Yaşanmadığını Bildirdi.

‘ENERJİ BAKANLIĞI EKİPLERİ SAHAYA İNDİ’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de İzmir’de Meydana Gelen Depremin Ardından Bakanlığa Bağlı Ekiplerin Bölgeye Yönlendirildiğini Belirterek “Enerji Arzıyla İlgili Herhangi Bir Sıkıntı Yaşanmaması İçin Ekiplerimiz Sahaya İndiler.” Açıklamasında Bulundu.

AFAD: HASARLI YAPILARA GİRİLMEMELİ, YOLLAR ACİL YARDIM ARAÇLARI İÇİN BOŞ BIRAKILMALI

AFAD, Afyon, Bursa, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Muğla, Balıkesir, Manisa, Konya, Denizli ve Uşak İl Afad Müdürlükleri Ekiplerinin Bölgeye Sevk Edildiği Bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tarafından Yapılan Bilgilendirmeye Göre İzmir, Muğla ve Aydın’da 115 Sahada Enerji ve 10 Sahada İse Servis Kesintisi Bulunduğu, Kesintilerin Giderilmesi İçin Ekiplerin Çalışmalarının Devam Ettiği Aktarıldı.

Türkiye Afet Müdahale Planı’na Göre, Arama-Kurtarma, Sağlık ve Destek Çalışmalarının Kesintisiz Olarak Yürütülmesi Amacıyla, AFAD Koordinasyonunda, Tüm Çalışma Gruplarının, 7 Gün 24 Saat Çalışma Esasına Göre Faaliyete Geçirildiği Vurgulandı.

Afet Bölgesindeki Hasarlı Yapılara Kesinlikle Girilmemesi Uyarısında Bulunulan Açıklamada, Şunlara Yer Verildi:

“Hasarlı Yapılara Girilmemeli, Yollar Acil Yardım Araçları İçin Boş Bırakılmalıdır. Depremden Sonra Evler Terk Edilirken, Ortamda Herhangi Bir Doğalgaz Kokusu Olmaması Halinde, Doğal Gaz ve Su Vanaları İle Elektrik Şalterleri Kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, Acil Yardıma İhtiyaç Duymadıkları Sürece, Telefonlarını Kullanmamalıdır. Yardıma İhtiyaç Duyabilecek Bebek, Çocuk, Yaşlı ve Engellilere Destek Olunmalıdır. Gelişmeler ve Bölgedeki Deprem Aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD Tarafından 7/24 Takip Edilmektedir.”

“EN KRİTİK BÖLGE BAYRAKLI, BORNOVA”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Deprem Sonrası Yoğun Bir Trafik Yaşandığını Belirterek Şunları Söyledi:

“Şu Anda Derli Toplu Sağlıklı Bir Bilgi Yok Elimizde. Bazı İhbarlar Aldık. Yıkılan Binalarımız Var. Özellikle Bayraklı, Bornova’da. Bunlarla İlgili Bilgi Almaya Çalışıyoruz. Can Kaybına Dair Bir Bilgi Yok Elimizde. Şu An Yoldayız. 20’ye Yakın Binada Yıkım İhbarı Var. Bayraklı’ya Ulaşmaya Çalışıyoruz. En Kritik Bölge Bayraklı, Bornova Görülüyor.”

DEPREM İSTANBUL VE TRAKYA’DA DA HİSSEDİLDİ

İstanbul Valiliğinden Yapılan Açıklamada, “Deprem İstanbul’da da Hissedilmiştir. İstanbul’da Deprem Kaynaklı Herhangi Bir Olumsuzluk Şu Ana Kadar Bildirilmemiştir. Başta İzmir Olmak Üzere, Deprem Hissedilen Tüm İl ve İlçelerimize Geçmiş Olsun.” İfadelerine Yer Verildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Paylaşımda, “İstanbul’da da Hissedilen Depremle İlgili Olarak Herhangi Bir Olumsuzluk Bildirilmemiştir. Tüm Vatandaşlarımıza ve İzmir’e Geçmiş Olsun.” Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Paylaşımında, “Ege ve Marmara Bölgelerinde Hissedilen Depremde Hiçbir Vatandaşımızın Zarar Görmemiş Olmasını Temenni Ediyor, Etkilenen Yerlerdeki Vatandaşlarımızla Geçmiş Olsun Dileklerimi Paylaşıyorum.” Değerlendirmesini Yaptı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da Depremi Hisseden Vatandaşlar Kısa Süreli Panik Yaşandı.

Yetkililer, Trakya İllerinde Deprem Nedeniyle Kendilerine İletilen Bir Olumsuzluğun Olmadığını Belirtti.

Öte Yandan Depremin Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik’te de Hissedildiği Bildirildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KA-LE ÖĞ-REN-Cİ-LE-Rİ O-KU-YOR

HIZLI YORUM YAP