DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

İSTANBUL, ANKARA VE BURSA’DA AÇIK ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

İstanbul, Ankara Ve Bursa’da Açık Alanlarda Maske Takmanın Artık Zorunlu Olduğunu Bildirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kentte Açık Alanlarda Maske Takmanın Artık Zorunlu Hale Getirildiğini Bildirdi.

Vali Yerlikaya Twitter’dan Yaptığı Paylaşımda, “Değerli İstanbullular Sağlığınız İçin İstanbul’da Açık Alanlarda Maske Takmak Artık Zorunlu.” İfadelerini Kullandı.

İstanbul Valiliğince Yapılan Açıklamada İse Koronavirüs Salgınının En Temel Özelliğinin, Fiziksel Temas, Hava Yolu Gibi Yollarla Çok Hızlı Bulaşması Ve Enfekte İnsan Sayısının Hızlı Artması Olduğu Belirtildi. Açıklamada, Salgının Yayılmasını Engellemenin En Etkili Yolunun Sosyal Hareketliliği Ve İnsanlar Arası Teması Azaltarak Sosyal İzolasyonun Mutlak Şekilde Sağlanması Olduğu Kaydedildi.

Açıklamada Şöyle Denildi:

“Aksi Hallerde Virüsün Yayılımı Hızlanarak Vaka Sayısı Ve Tedavi Gereksiniminin Artması Sonucu Vatandaşların Hayatlarını Kaybetme Riski İle Toplum Sağlığı Ve Kamu Düzeninin Bozulmasına Sebep Olacağı Gerekçesi Ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun Önerileri Doğrultusunda; Kamu Kurumları Ve Özel Sektör İş Yerlerinin Kapalı Alanları İle Toplu Ulaşım Araçlarında Maske Takılması Zorunluluğu Kararlarımıza İlaveten, İlimizde Sokağa Çıkan Her Vatandaşın Açık Alanlarda Da Ağız Ve Burunu Kapatacak Şekilde, Usulüne Uygun Maske Takmasının Zorunlu Olması, Konu Hakkında Gerekli Hassasiyetin Gösterilerek Uygulamanın Yukarıda Belirtilen Çerçevede Eksiksiz Bir Şekilde Yerine Getirilmesinin Sağlanması, Tedbirlere Uymayanlar Hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci Maddesi Gereğince İdari Para Cezası Verilmesi, Aykırılığın Durumuna Göre Kanunun İlgili Maddeleri Gereğince İşlem Yapılması, Konusu Suç Teşkil Eden Davranışlara İlişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci Maddesi Kapsamında Gerekli Adli İşlemlerin Başlatılması, Kararları Alınmıştır.”

ANKARA

Ankara Valiliği, Bilim Kurulunun Önerisiyle Açık Alanlar Ve Toplu Bulunulan Kapalı Mekanlarda Maske Takmanın Zorunlu Kılındığını Açıkladı.

Ankara Valiliğinin Twitter Hesabından Yapılan Paylaşımda, Bilim Kurulunun Önerisi Ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararınca Ankara İli İçinde Cadde, Sokak, Açık Alanlar İle Toplu Bulunulan Kapalı Mekanlarda Maske Takmanın Zorunlu Kılındığı Bildirildi.

Ayrıca, Karara Aykırı Davrananlar Hakkında İlgili Mevzuatta Belirtilen Yaptırımların Uygulanacağı Kaydedildi.

Vali Vasip Şahin, Konuyla İlişkin Twitter Hesabından Yaptığı Paylaşımda “Yeni Normalimizin Üç Altın Şifresi, Maske, Mesafe, Temizlik. Sabırla, Israrla Riayet Lütfen.” İfadesini Kullandı.

BURSA

Bursa Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kararı İle Kent Sınırları İçinde Ağzı Ve Burnu Kapatacak Şekilde Maske Takma Zorunluluğu Getirildiğini Bildirdi.

Valilik’ten Yapılan Yazılı Açıklamaya Göre, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgınının Görüldüğü Andan İtibaren, Sağlık Bakanlığı Ve Bilim Kurulunun Önerileri, Cumhurbaşkanının Talimatları Doğrultusunda, Salgının Toplum Sağlığı Ve Kamu Düzeni Açısından Oluşturduğu Riski Yönetme, Sosyal İzolasyonu Temin, Sosyal Mesafeyi Koruma Ve Yayılım Hızını Kontrol Altında Tutma Amacıyla Birçok Tedbir Kararı Alınarak, Uygulamaya Geçirildi.

Kararda Şu İfadelere Yer Verildi:

“Bu Kapsamda, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Kararı İle Bugün Toplanan Bilim Kurulu’nun Tavsiye Kararlarına İstinaden, Koronavirüs Salgınının Toplum Sağlığı Açısından Oluşturduğu Riski Yönetebilmek, Sosyal Hareketliliği Ve İnsanlar Arası Teması Azaltarak Sosyal İzolasyonu Tesis Etmek Amacıyla Daha Önce Alınmış Kararlara İlave Olarak Vatandaşların Tüm İlimiz Sınırları İçinde Ağzı Ve Burnu Kapatacak Şekilde Tıbbi/Bez Maske Kullanımı Zorunlu Hale Getirilmiştir.”

KARARA UYMAYANLARA CEZA

Açıklamada, Alınan Kararlara Uymayan Vatandaşlara İdari Para Cezası Verilmesi Başta Olmak Üzere, Aykırılığın Durumuna Göre Kanunun İlgili Maddeleri Gereğince İşlem Yapılmasına, Konusu Suç Teşkil Eden Davranışlara İlişkin Gerekli Adli İşlemlerin Başlatılmasına Karar Verildiği Kaydedildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BM 75. GENEL KURUL BAŞKANLIĞINA TÜRKİYE’NİN ADAYI VOLKAN BOZKIR SEÇİLDİ

HIZLI YORUM YAP